Dainese'den hava yastıklı mont

Moderatör (forrap)
motosikletnetdainessehana7.jpg

Dainese tarafından geliştirilen hava yastıklı mont, Valencia'daki Grand Prix yarışında test edildi

İtalyan Dainese firması, geliştirmekte olduğu hava yastıklı ceketi Valencia Grand Prix'sinde test etme fırsatı buldu. 250 cc klasmanında Multimedia Racing Aprilia Takımı adına mücadele eden Simone Grotzkyj tarafından denenen ceket, pistteki testi geçmeyi başardı.
Ceketteki havayastığı özelliği sayesinde kazalardaki risk azaltılmaya çalışılırken,motorcuların güvenliğini sağlamak adına bir adım daha atılmış oluyor.
Kaza esnasında açılan hava yastığı darbeleri emerek boyun kırılmaları ve benzeri riskleri azaltıyor.
motosikletnetdainessehaqt7.jpg

motosikletnetdainessehawt1.jpg

3 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen sıralama turları sırasında kaza yapan Grotzkyj, resimlerde de görüldüğü gibi kazayı sıyrıksız atlattı. Sıralama turlarındaki şanssızlığı Pazar günkü 250 cc yarışında da süren Grotzkyj 250 cc yarışını tamamlayamadı.

Nasıl binicez motora ya, off bu kadar çok korkan binmesin kardeşim..

Doğrusu çok faydalı bir sistem güzel bir çalışma.Montun geneline yayabilseler
kanımca en süper olacak tabii top gibi zıplatmamak kaydıyla.

ya aslında ıı bısıdır ama kesın cok pahalıdır...daha once duymustum ama o gun ben ıslıodum sıralam turlarını eurosporttan valla ıı korudugunu bende goslemledım...soyle bısıden korkuyorum acaba boyuna bı baskı yapıomudur bunu sormak lazım...

güzel olmuşta kazadan sonra çiçek açmış gibi oluosun :queen:

pilota kelebek konmuş gibi duruyo :mrgreen:ama amacına uygunn bence güzel bi çalışma bence:cat:

Çok yararlı bir çalışma olmuş. Ama tabi ki bir çok şey gibi bundanda parası olanlar yararlanabilecek sanırım. fiyat çok uçuktur bence de.....

Çok güzel ve başarılı bir uygulama inşallah fiyatı çok uçuk üst noktalarda olmazda daha çok kişi alıp üretiliş amacına ulaşmış olur...

Nasıl binicez motora ya, off bu kadar çok korkan binmesin kardeşim..

tubis bunun korkmakla ne alakası var bu bir güvenlik meselesi...yakın bir zamanda düşük hızlarda kaza yapan arkadaşlarımız boyun kırılması sonucu hayatını kaybetmedimi...boyun bölgesini koruması açısından çok güzel bir ürün bence...

bunu yalova moto festival da gösterdi çok kaliteli mont turkiye de satılıyor tabiki fiyattında pahalı olabilir 1.000$ ile 1.500$ arası değişiyor.. Aslında tamame bilmiyorum ama montunun patlayınca bir kere giyinebiliyorsun sanırım..Bence öyle biliyorum

evet bencede süper bişeeyy,
ayrıca tubis,
bu dedigin cok sacma bişey bunun korkmakla alakası yok. ben motor sürerken nolursa olsun hiç korkmam ama bi yerime bişey olmayıpta sadece boyun kırılmasındanda ölmek istemem :cat:
dusuk hızla gidipte ters bir dusme sonucu ölencok insan var .

yanlız burda dikkatimi ceken bişey var nasıl olurda adam daha dusmeden hava yastıkları acıldı :silent:
mont yere bile değmeden

Son düzenleme:
cok ıyıymıs gercektende ust bolgeyı cıddı anlamda koruyo..
zaten bıldıgım kadarıyla kazalarda en zayıf bolge boyun bolgesı..
bu montta o bolgeyı ıyıce! koruyo..
bunu sacma veya korkaklık bulan var demek..
ilginç tabi..
heralde dırek monta entegre bı yastıkla gıdıcegımızı sanıyo..

Hava yastıklar otomobillerden sonra motorcu montlarındaki yerinide aldı.
airbagvest markası ile üretlen montlar motor üzerindeyken bir kaza anında motora yada bacağa bağlı ipin çekilmesi ile içine karbondioksit gazı(sanırım) doldurarak güvenli bir düşüş sağlıyor.
fiyatları sitesinde yazıyor ama belki önümüzdefi fuarda daha uygun fiyata bulabiliriz.

sitede montların resimleri ve çaşlışmasını göstern birde video var.

http://www.airbagvest.com/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar