daha önce debriyaj balata değişenlerden püfnokta, öneri ve cesaret istiyorum

gerekli dekipmanın varsa rahatlıkla değiştire bilirsin.Önemli olan takım taklavat

motora göre degişim şekli değişir ama misal benim xt 600 de kapak contasını takmazsan kapak vites koluna değiyo milimetrik bi iş o yüzden ben contasız kapagı kapatamam ona dikkat etmelisin.
mengü baya deginmiş anlatmış saolsun yine:)
ama ben motorun sıcak yagını kaba boşaltıp yeni yagı içine atıyorum 1kac saat bekletiyorum.
yay vidalarını sökmek cok kolay zaten sıkarkende yüklenmemek lazım alışımı dökme kırılıyo.
yay ve sacların fiyatı uygunsa cebinizde uygunsa tabi degişin yoksa kalsın.
takarken yayların renklerini aynı şekilde durcak şekilde takın.
yayı sacı degişcemmi diyosan sök bak durumunu gör ona göre degiş.
ben ebc marka tatkım aygırıma gecen karbüratör arıza yaptı yarım devriyaj jikle cekili eve kadar getirdim devriyaja hiçbişi olmadı.
kaliteli devriyaj alın ve basit bişi degildir cabuk bitmez.ben neler yapıyorum hala tık yok ve balatam sadece 140tl sizinki iyiymiş vala.

motora göre degişim şekli değişir ama misal benim xt 600 de kapak contasını takmazsan kapak vites koluna değiyo milimetrik bi iş o yüzden ben contasız kapagı kapatamam ona dikkat etmelisin.
mengü baya deginmiş anlatmış saolsun yine:)
ama ben motorun sıcak yagını kaba boşaltıp yeni yagı içine atıyorum 1kac saat bekletiyorum.
yay vidalarını sökmek cok kolay zaten sıkarkende yüklenmemek lazım alışımı dökme kırılıyo.
yay ve sacların fiyatı uygunsa cebinizde uygunsa tabi degişin yoksa kalsın.
takarken yayların renklerini aynı şekilde durcak şekilde takın.
yayı sacı degişcemmi diyosan sök bak durumunu gör ona göre degiş.
ben ebc marka tatkım aygırıma gecen karbüratör arıza yaptı yarım devriyaj jikle cekili eve kadar getirdim devriyaja hiçbişi olmadı.
kaliteli devriyaj alın ve basit bişi degildir cabuk bitmez.ben neler yapıyorum hala tık yok ve balatam sadece 140tl sizinki iyiymiş vala.

teşekkürler.
ben devamlı durkalk yaptığımdan ve 125cc motora ben ve kendisi dahil 270kg taşıttığımdan 7500km de debriyajı yedim.
ybr nin yansaniyi parçaları oldukça ucuz.
bugün balata aldım, umt marka 10tl
ybr conta takımı aldım bide oda 4 tl
toplam 14tl ye kapattık gibi işi. bugün yarın değişeceğim inşallah..

geçenlerde motorla 2.viteste yokuş çıkıyordum yokuşun sonuna doğru motorun devri bir anda arttı ama gidiş aynı debriyaj kaçırmasımı oluyor acaba?Birde 1.viteste kaçıran 2.viteste de kaçırırmı debriyaj yoksa kaçırıyorsa her vitestemi kaçırır

* Bir parça kartona söktüğün saplamaları söktüğün sırayla sırayla yerleştir (ilk söktüğün saplamanın yerine işaret koymayı unutma). Geri takarken hangi saplama neredeydi, uzun muydu kısa mıydı stresinden kurtulursun.
*Tüm saplamaları söksen dahi kapak direkt gelmeyebilir. içerideki burçlar ve contadan kaynaklıdır bu. Telaş etme lastik çekiç yoksa küçük bir çekiçle hafifçe tıklayarak çıkartabilirsin.
* Yeni balataları takmadan önce tercihen bir gece önce motor yağında bekletmeyi unutma. Bu balataların ilk çalıştırmada hasar görmesini engeller.
* Balataları en altta ve en üstte balata gelecek sırayla koymayı unutma. Yani dizerken bir balata bir sac sırasını karıştırma. En alta ya da en üste sac konur hurafelerine de inanma :)
*Tüm balataları koyduktan sonra yaylı vidaları sıkarken çapraz sırayla sık.
*Bir de benim tavsiyem contayı yenide alsan sıvı conta sür. Takarken yerinde durmasını sağlar.
*Unutmadan bir de her iki yüzeydeki eski conta artıklarını mutlaka temizle.

Bu zamana kadar kullandığımve değişmesi gereken tüm motorlarımın balatalarını kendim değiştirdim. (Mondial MCT 250 , Bisan Roadstar 250, Kawasaki VN 800). Çok zor birşey değil.
Şu an almış olduğum motor 0 gibi olduğu için yapacak birşey bulamıyorum ve canım çok sıkılıyor :)

Sağlıcakla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar