Bu olayın benzerlerini (kırmızı ışıkta beklemeyen, son anda geçen insan benzerleri) otomobile de motosiklete de hemen her binişimde yaşıyorum. O kadar çok minibiüsçü, taksici, doblocu görüyorum ki ışıkta geçen, bildiğim bir kaç ışık var oralara kamera koyup ceza kesmeye başlasalar kendileri de inanamaz emniyet. Ama kamera olmadığı için çoğunlukla geçiyorlar. Ben saf saf motosikletle ışıkta bekliyorum adam yanımdan sanki hiç ışık yokmuş ben salakmışım gibi geçip gidiyor, arkasından da başkaları. Bakıyorum kamera olan kavşaklarda, ışıklarda ihlal çok nadir. Ceza işe yaramaz diyen arkadaşlarım vardı geçenlerde bi başlıkta ama bence yarıyor, kameralı yerlerde ihlalin azlığına şahidim. Cezaları şimdikinin 10 katına çıkartacan aga 10. Tekdir ile uslanmaya niyetimiz yok çünkü. Adamın senin hayatınla alakası yok, o beton kafasıyla o anı kurtarıp bi araç daha geçme, bi ışıktan daha kurtarma peşinde. Ama mesela böyle bir (ona göre basit görünen) ihlal yüzünden gelse şöyle bir 10 bin lira ceza ve 1 yıl trafikten men cezası ve bu ihlal cezalarının da asla indirimi affı olmasa, görelim bakalım uslanıyorlar mı uslanmıyorlar mı? Para gidecek diye klima açmayan milletiz biz, öyle bir akıllanırız ki bi kere kaçsa bi tarafımıza.
Bir filmde bir replik vardı:
"İnsanlar ikiye ayrılır, sarı ışıkta gaza basanlar ve ayağını gazdan çekip frene basanlar."
Bilin bakalım bizde en çok hangisi var.
Yav bir servis şöförü arkadaş kırmızı yanar yanmaz geçtiğinde ben aman deyince, ilk 3 saniyede geçersen ceza gelmiyor abi merak etme demişti. Böyle fırsatçı ve akla değil kurnazlığa kafası çalışan milletiz biz. Halbuki o üç saniyede kırmızı karşı tarafa yandı diye atlayan birini ezmene de sebep olabilir, ama muhakeme yok ki.
Bu yüzden ve ne yazık ki daha çok ölüm olur, sadece motor değil yaya, otomobil, bisiklet, kedi köpek kırılır gideriz.