söylemek istediğim, evden çıkmadan önce çorabı mı önce giyiyorduk yoksa ayakkabıyı mı dememek için yapılması gereken tekrar sayısı 27 imiş...en az 27 defa yaptığınız birşey otomatik olarak kas hafızasına yerleşmekte imiş
+10 Puanlık bilgi.
Hayatım boyunca hep şöyle yaptım: "Bir şeyi öğrenmeden önce onu nasıl öğrenebileceğimin yollarını öğrenir sonra onu öğrenirim."
1960'lı yılların popüler kitabı Psycho-Cybernetics'in yazarı Dr.Maxwell Maltz'a göre yeni bir davranış biçimi geliştirmek için 21 gün gerekli. Daha güncel bir bilimsel araştırmaya göreyse bu süre 18 gün ile 254 gün arasında değişebiliyor. Çünkü her kişinin huyu suyu farklı. Ayrıca "her gün 2 litre su içeceğim" gibi bir alışkanlığı geliştirmekle "her sabah 4:44'te uyanacağım" gibi bir alışkanlığı geliştirmek doğal olarak aynı sürede gerçekleşemiyor.
Alışkanlıkların otomatikleşmesi
Geçen süreyle davranışların otomatikleşmesi arasında şu grafiktekine benzer bir ilişki var. Genellikle 40. günden sonra yeni davranış biçimi benimseniyor ve ortalama 66. günde artık otomatik hale geliyor. İşte ben bu yüzden 40 rakamını seçtim. Çünkü biz zaten biliyoruz ki herhangi iyi bir şeyi yapmak için daha 40 fırın ekmek yememiz lazım. Ama bunu bir başarırsak 40 gün 40 gece kutlamasını da biliriz. İşte bu yüzden 40 sabah erken kalkacağız...
https://www.youtube.com/watch?v=vivmNq-Znfs