Dağın başında mahsur kaldım...

Daha demin motor sürerken arka tekerleği tutan milin somunu düştü. Allah'tan hemen fark edip durdum. Eve 15-16 km uzaktayım. Motoru çalıştırmaya korkuyorum . Geri nasıl döneceğim . Elimde 18-19 somun vardı onu takmayı denedim ama olmadı. Galiba diş yapısı farklı. Acil yardım lazım. Pratik arkadaşların fikrini bekliyom.

Yavas yavas yurut bi sikintu olmaz ara ara kontrol rt tabiki rlinde tel varsa teli sik somun terine daha iyi olur

Yanında erzağın varsa, motosiklete binme in ve yanında sürerek götür, binmen son derece tehlikeli olacaktır, deneyimin yoksa dağda yaşamda kalma savaşı içinde bulabilirsin kendini hava kararmadan evine varmaya bak

yerde vs bakın tel bulabilirseniz milin diş yuvasına tel sarın çıkmaması için yada öteki taraftan çıkmaması için birşeyler yapın

Son durum nedir hocam?

Elinizdeki somun eğer dişliden içeriye giriyosa dişliyi ince iplik ile sarın. Daha sonra o somunu sıkın. Sizi eve kadar idare eder.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Keşke konum bildirseydiniz,belki birileri yakındır oralara.
Geçmiş olsun.

evet dostum konum yaz belki buradan biri görür yardımına gelir yada en kötüsü jandarmayı ara yardımcı olurlar eğer mahsur kalacağım korkun var ise

Motoru 3 saat boyunca elimde sürükleyerek eve vardım Allah'a çok şükür. Telefonumun şarjı bittiği için mesaj yazamadım. Herkeze çok teşekkür ederim.

Nasıl bir üreticidirki bu hayati önem taşıyan tekerin miline düz somun kullansın :farao:
Yenisini alırken fiberli olmasına dikkat edin,gevşesede biryerlerde düşüp sizi tekrar yolda bırakmasın

Segmanlı somun al sanayiden. Mil ince dişi ince veya normal diş olmasına göre de dişi seçeceksin.Zaten elindeki somunun olmama sebebi diş yapısı eğer boyutu aynıysa.

20tl-25tl ye locktight benzeri ürün satılıyor. Mavi renkli olandan(sökülebilir) bundan da al. Söktükten sonra takarken bundan da 1-2damla daha fazla değil. Damlatarak sık Bir daha çıkması neredeyse imkansız :)

Geçmiş olsun dostum. Birdahakine kontra 2. bir somun at bişicik olmaz tabi milde 2. somun için yer varsa. Fiberli somunlarda atabiliyor kendini. En Garantisi 2 somun birden kullanmak. Heleki sğrekli zincir ayarı gerektiriyorsa motorun zırt pırt o somunlarla oynuyorsan en kesin çozum.

Geçmiş olsun kardeş sağ sağlim varmışsın motoru iterek götürmek zordur heleki mesafe uzunsa başıma geldiği için biliyorum:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar