Arkadaşlar merhaba
Daelim s3 ile ilgili forumda yeterince bilgi bulamadım.Bu başlık altında kullanan arkadaşlar ve almaya niyeti olanlar ile paylaşımlarda bulunabiliriz.
Benim bu hafta sonu deneme fırsatım oldu izlenimlerimi paylaşmak istedim.
Uzun zaman motorsuz geçen günlerimden sonra bu hafta sonu Daelim s3 Advance ile tanıştım. Bende baktım siteden arkadaşlar Garipçeye doğru gidiyor bende onlara takıldım. Motoru test etme ve güzel manzara fotoğrafları çekme fırsatım oldu
Gelelim motora daha önce scooter kullanmamıştım en son motorum f 650 gs idi bu yüzden biraz tereddütlüydüm açıkçası, tekerleklerinin küçük olduğundan dolayı virajlara korkarak giriyordum fakat bir iki virajdan sonra benden tam not aldı ayrıca hızlanması beni çok etkiledi. Frenleri güven veriyor.Motorun ebatları çok tatmin edici 1.92 boy 85 kilo olunca her motora binemiyorsunuz bu gayet rahattı. Anahtarsız çalışıyor, eldivenleri giydim, anahtar cebimde kaldı eldiveni çıkar anahtarı al tekrar eldiven giy derdi yok,diğer motorlarımda topcase olmadığı için kaskımı hep elimde taşırdım koltuk altına rahatlıkla sığıyor hatta yanda mont ve eldivenler için yer bile kalıyor.Artçı ile binmedim fakat artçı içinde rahat görünüyor sırt dayaması var.Vibrasyon olayına gelince hiç hissetmedim.
Sonuç olarak benden tam not aldı.İtiraf etmeliyim ki vitesli motordan sonra otomatik vites bir motor şehir içinde çok daha rahat ve keyifliymiş yarın fuarın ilk günü niyeti bozdum belki yarın Daelim s3 sahibi olabilirim.
Ayrıca firmaya sorduğumda test için fuara motor getireceklermiş test etmek isteyenler fuar boyunca deneyebilir .
TEKNİK ÖZELLİKLER
Motor Tipi : Su Soğutmalı,4 zamanlı,tek silindir
Motor Hacmi : 247 cc
Maksimum Güç : 25 hp
Yağlama : Basınç ve Sıçratmalı
Yakıt Sistemi : Enjeksiyon
Ateşleme : C.D.I.
Çalıştırma : Elektrik marş ( Keyless Go)
Şanzuman : Otomatik
Son Aktarım : V-kayış
Yakıt Tankı Kapasitesi : 11,5 lt
Şasi : Çelik boru şasi
Ön Süspansiyon : Teleskopik çatal
Arka Süspansiyon : Helezonik yay, salınım kolu
Ön Fren : Hidrolik tek disk
Arka Fren : Hidrolik tek disk
Ön Lastik : 120/70-14
Arka Lastik : 140/60-13
Toplam Uzunluk : 2140 mm
Toplam Genişlik : 764 mm