Bu aralar benımkı de fazla yakıyor. Bır depo ortalama 250 km kadar. Bızım motorların kronık sorunu olan kışın çalışmama problemi vardı. Tüm agır bakımlarıyla beraber yaptırdım.30k da. Dr pulley baga setı var. standartta lımıt 300 km dır.tabı +50 -50 kabul edılebılır.basmanıza da baglı bıraz.
ben bir önceki motorum da da çalışmama sorunu yaşamadım,aynı şekilde bunda da tek marşta çalışıyor normal değeri 300 ise + - hesaba katmazsak hiç 300 km görmedim. Bakımlarını bende yeni yaptırdım ışık yandığı zaman depoyu tekrar doldurup aldığım yakıt ile km tekrar hesaplayacağım. Cevabınız için teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:49 ----------
Rica ederim dostum,konu ile kısmen alakalı bir sorum olacak,genel anlamda motorundan memnunmusun?alacak kişilere önerirmisin,her yönüyle objektif bir yorum yapabilirsen sevinirim.
ben ilk 2017 de 0 olarak aldım motosikleti,yakıt konusunda gerçekten çok fazla yakıyordu,garantisi olmasına rağmen ustaya götürdüğümde bir sorunu yok neden öyle olduğunu bilmiyoruz diye cevaplar aldım hep,sonrasında elektronik sorunu çıktı ışıklar yanmıyordu çalıştığı zaman belli bir süre sonra kendılığınden yolda gider iken yanıyordu bunda da serviste elektronik sisteminde sorun var değişir ama pahalı olduğunu söylediler,yakıt konusunda ki sorunu servis çözeceğini ama 3 bin tl paraya mal olup komple yakıt sistemi değişecek dedi garantisi olmasına rağmen kronik sorun çıkaran sorunları olan bir motor ama şu da var ki onları çözdüğünüzde yada sorun çıkarmadığı zaman çok keyifli rahat güçlü bir motor frenleri çok iyi lastikler değiştiği zaman konforu daha bir artıyor,bagaj konusu bence yeterli temel ekipmanlarımı sığdırabiliyorum,özellik olarak anahtarsız olması çok büyük bir rahatlık 2. sinde tekrar almamda bu sebepten dolayı vazgeçemediğim önemli bir detaydı benım için şuan ki motosikletim yakıt konusu yine ortalama bir değer diyebilir isek oldukça memnunum bir sorunu kronik arızası yok.
Yedek parça fiyatları yüksek servis bulma problemi var her servisten kafasına göre yorum ve iş çıkıyor,kronik problem yaşatmaz ise kesinlikle tavsiye edeceğim bir motosiklet ben şuanki motorumdan bir öncekine göre daha çok memnunum
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:01 ----------
Rica ederim dostum,konu ile kısmen alakalı bir sorum olacak,genel anlamda motorundan memnunmusun?alacak kişilere önerirmisin,her yönüyle objektif bir yorum yapabilirsen sevinirim.
Örnek;
Malzeme kalitesi
Kronik sorun vs.
Yol tutuşu
Fren performansı
Yedek parça fiyatları ve bulunabilirliği..
Sonuçta daha önce satıp tekrar aynı markadan almanın bir tercih sebebi vardır illaki.
Malzeme kalitesi=biraz sert malezemeden üretilmiş 3 kere yere düşürmeme rağmen kırılmadı,bunun 2 tanesi araç sıkıştırması ile düştüm biraz sürüklendi motor parçaların aralarında öyle büyük boşluklar yok güzel oturuyor.
Kronik sorun=yakıt sisteminde çıkabiliyormuş depo değişip yada daha fazlası olur ise komple yakıt sisteminde olabliyormuş ki önceki motorumda bu vardı belli ki elektronik sisteminde küçük çaplı oluyormuş yine bu sorunu yaşadım, sele rölesi çabuk bozulan bir parçası.
Yol tutuşu=lastikleri değişir ise çok iyi bu konuda çok memnunum city grip var şuan fabrika lastikleri sert kayan virajlarda ve ıslak zemınde çok tehlikeliydi, city grip ile binince sanki farklı bir motor binmiş gibi oldum tutuşu konforu çok fazla arttı
frenleri oldukça iyi öyle yüksek süratlerde 100 üzerinde ani fren ile durmam gerekmedi ama 30 60 arası trafikte ani durmam gereken durumlarda tam istediğim durmam gereken yerde çok iyi durduruyor. Kombine fren olması zaten büyük artı ikisini aynı anda kullanıldığı zaman lastiklerinde etkisi ile çok iyi bu yönden de memnunum.
Yedek parça fiyatları= evet yüksek fiyatları var ama bunlar normal bakım masrafları şöyle hava filtresi 60 tl idi varyatör bakımı temizliği 60 tl yağı 80 tl normal 3 bin bakımı 200 250 tl cıvarında tutuyor. fren balatası ön 130 tl arkada 100 tl civarında bu biraz yüksek bunlar temel bakım masrafları, kayış fiyatını bilmiyorum daha değiştirmedim onun dışında düşme kalkma grenaj mekanik aksam parçaları farları fiyat olarak yüksek cep dostu değil ama servisler tedarik edebiliyor hepsini o konuda sıkıntı yok,iyi bir servis ve usta bulunduğu zaman bir çok şekilde yardımcı olacağına inanıyorum.