Sevgili Thai,
Uzun süre piaggio kullandım, kuryecilik motorumdu o benim
sabah 8, öğlen 3, non stop çalıştım onunla, kalitesi tartışılmaz
sen de her kullanıcı gibi iyi bir motor istiyorsun iyi motor deyince, akla kalitesi nin yanında, gördüğün gibi fiyatınında yüksek olduğu geliyor,
1. ezbere karşıma kaliteli motor al japon al bilmem ne al diyenlere söyleyecek söz bulamıyorum artık bıktım...
2. motorlar arabalardan daha sık arıza çıkartırlar (kullanım sıklığına endeksli olarak)
3. istediğin hangi motor olursa olsun, MUTLAKA yedek parça fiyat listelerini bi eline al ve bak.
4. bu saydığın iki maxiscooter i bilmiyorum inceleyemedim yakından, ancak benim zamanımda hangi kaliteli scooter olursa olsun belli bir km sonra örneğin 15-20,000 motor yapılması gerekebiliyor, bu km motordan motora, kullanımdan kullanıma değişir elbette, dolayısı ile eğer günlük hayatta kullanacaksan ve sadece haftasonları binmicem hafta içide binicm dersen, 4 zamanlı bir motor seçmeni tavsiye ederim.
5. satarken ne olacağını düşünme motor alırken, ikinci elde çok değer kaybetmeyen hiç bir motor yok,
6. scooter ların teker boyu ve yapısı dolayısı ile agresif kullanım veya ani tepkilerde yatma riski her zaman daha büyüktür.
7. tüm bunlardan sonra kafan iyice karışırsa ki amacım ölesine konuşmak değil, mutlaka bire bir konuş bu konuları, forum sözkonusu olunca, tanımadığın ve yeterliliğini bilmediğin bir çok insan ağzım var dilimde var şeklinde çıkabiliyor karşına, umarım yanlış bilgilerle karşı karşıya kalmaz hiç kimse tüm forumlarda
günümüz scooter piyasası şartlarında iyi bir bütçe ayırdığını gördüm, bu kadar kararsız kalmanıda anlayabiliyorum.
en kötü karar, kararsızlıktan iyidir sözde atasözü, motorculukta ve arabacılıkta asla geçerli değildir, aslında hiç bi alışverişte geçerli de değil.
güvendiğin bildiğin bir kişi ile birebir görüş, beraber gezin motorları ve inceleyin, özellikle teknik dökümanlarının yanında yedek parça fiyat listesini ve servis takvimi ile onunda fiyat çizelgesini de sor.
Umarım senin için hayırlısı olur.
Forumda ki tüm arkadaşlarada teşekkürler.