lunatic;
muamele konusunda çok güzel detaylar vermişsiniz. özellikle muayene süresi 3 yıl olacak, motor şasi numarası tutacak, plaka yanlış yazılmayacak, motorun adı doğru yazılacak, yani ruhsatı yazan kişiyi de ne yazdığı kontrol edilecek. benim böyle bir sorunum olmuştu. motoru vekalet ile aldırmıştım ve ruhsatta motorun adı yanlışlıkla " ..240.." diye yazılmıştı. doğrusu "..250.." diye olacaktı. ben bunu trafiğe ilettiğimde, ne sakıncası var.. böyle dursun dediler. ben rahatsız olduğum için, tekrar dosya işlemleri vs. değiştirttim ruhsatı.. ve ek olarak 90 tl ye mal oldu bana. bu vesile ile arkadaşlara tekrar hatırlatılmış oldu. dikkat etmek gerekiyor.
kask konusunda; illa takarak denemelisiniz. denemeden olmaz. kesinlikle denemeden bir kask almayınız. daha önce yazılmıştı.. fullface denilen yani yüzü tamamen kapatan kasklardan almalısınız. bunların çeneden yukarı doğru açılan türleri de var.. zaten malumunuzdur. çeneden açılan türleri, bu özellikleri nedeni ile biraz daha pahalı oluyor. benim şahsi düşüncem, böyle bir kaska gerek yok. yüzü tamamen örten bir kask, durduğunuzda vizörü yukarı kaldırdığınızda da konuşulanlar gayet rahat anlaşılıyor. kaskı taktığınızda.. başınızı aniden sağa ve sola çok hızlı olmamak şartıyla çeviriyorsunuz. kask kafanızla beraber sağa sola dönüyor ise.. kafanıza oturmuştur. ne çok sıkacak.. ne de çok bol olacak. eğer kafanızı sağa sola çevirdiğinizde kaksda bolluk hissediyorsanız.. bu size uygun bir kask değildir. bu gibi bilgiler bu topikte yada başka yerlerde daha önceden yazıldı. ben oralardan okuduklarımı hatırlatmak istedim. yaz aylarında.. düşük hızlarda iken yarım kask kullanılabilir diyor uzmanlar.. ancak, bir kaza anında, bu yarım kaskın çok güvenli olmayacağını da ifade ediyorlar. yarım kask konusunda bir ekleme yapmak istiyorum. tüm yüzü örten kaskınız var ise yarım kask alabilirsiniz. yok ise.. yarım kask almayınız. önce tüm yüzü örten kask almalısınız. yarım kask alırken de, vizörü olmasını tercih nedeni yapmayı unutmayınız.. aksi takdirde, bazen öyle bir yol gelir ki hızlı gitmek istersiniz. vizörsüz oldukça zor sürülüyor. bu problemi gözlük kullanarak aşanlar da var elbet. yarım kask olup da güzel tasarım ve ergonomiye sahip olan modeller var.
rpt 57;
yağ konusunda ek bilgi verebileceğinizi belirtiyorsunuz. bu topiğin orta sayfalarında epey yazıldı. hatta katkı maddeleri bile yazıldı. bu konuda epey bilgi birikimi olan eski üyelerden " kaldera " çok faydalı bilgiler vermişti. kaldera araması yaptırırsanız.. bu bilgilere ulaşabilirsiniz. özetle kullanılacak motor yağının 15-40 W olduğu yazılmıştı. siz de ekleme yapabilirsiniz elbette. bir ekleme yapmak için, sormak gerekli olmayabilir. ancak, bu durumda ben sormuş olayım; yağ konusunda yeni gelişmeler var mı? özellikle kış mevsimine giriyoruz. nelere dikkat etmeliyiz yağ ile ilgili olarak? mesela benim motor şu an yatıyor. kullanım dışı yani.. bir 3 ay yatacak. bu arada yağı bozulur mu? bu şekilde uzun süre yatacak motorlar ile ilgili olarak yağ durumu ne olmalıdır? ne yapılmalıdır? neler önerebilirsiniz? daha başka bilmediğimiz bir husus var ise.. onları da ekler iseniz, memnun oluruz.
gece;
müslüm b. ile ilgili nerelerde diye soruluyordu. madem mangal yapıp yediniz.. sayın müslüm b. nin topiğe neden girmediğini niye açıklamadınız. gerçi bu açıklamayı yapmak durumunda olmayabilirsiniz. ancak kamu oyu ndan müslüm b. yi tanıyanlar merak ediyor. müslüm b. ye buradan ben de selam yolluyorum. eski nick sorun oluyor ise, yeni nick alsın ve aramıza tekrar katılsın.
mczeytin;
sarıkayaların motor getiren biriminin zor durumda olduğunu ikinci ağızdan yazmış. böyle bir şey vardı da bu forumda neden kıyamet kopmadı. karalama kampanyasına benziyor. sarıkayalar benim bildiğim yeni anlaşmalar peşinde. böyle bir şey yok yani. yedek parça garantisi devam ediyor. bunun için servis olan yerlerde servis aracılık yapar. olmayan yerlerde.. önce yetkili sarıkayalar telefonunu arayın. durumu izah edin ve parcayı söktürüp göndereceğinizi belirtin. onayı aldıktan sonra, parçayı sökün gönderin.. onlar size yenisini gönderirler. siz de az bir usta parası vermiş olursunuz. her halde hemen her yerde bir motosiklet ustası vardır. benim imza bölümünde ilgili telefon var. merak eden oradan arayıp sarıkayaların yetkili ağızlarından öğrenebilir.
bir ekleme yapmak istiyorum. bulunduğunuz yerde servis yok ve sizin garantiniz devam ediyor ise, yukarıdaki uygulamayı yapabilirsiniz. eğer bu teklife yanaşılmaz ise, il ve ilçelerdeki tüketici mahkemelerine müracaat hakkınızı kullanın. durumu tespit ettirin. ancak, durumun bu hale geleceğini zannetmiyorum. çünkü sarıkayalardaki motosiklet bölümü sorumluları gayet ilgililer. (nerden mi biliyorum? çünkü benim olduğum yerde servis yok. en yakın servis uzak km ler içerisinde. motorun garantisi devam ediyor. böyle bir durum olursa, ne yapılacak diye sarıkayaları arayıp sordum ve bana.. yukarıda izah ettiğim gibi.. eski parçayı benim göndermem gerektiğini, onların da yeni parçayı kargo ile bana göndereceklerini.. elbette ki bu parçaları sökme ve takma işlerini benim anlayan bir motorcuya yaptırmam gerektiğini, bu işlemlere ait paraları ödeyemeyeceklerini.. sadece parçayı karşılayabileceklerini.. eğer sökme ve takma işlemlerini de karşılamalarını istersem, motoru en yakın servise götürmem gerektiğini belirttiler. tabiiki burda benim işimin görülmesi esas olduğu için, en yakın servise gitmeme gerek yok. nasıl giderim.. motor zaten gitmiyor. en mantıklısı çok çok 50-60 olan usta parasını ödemek olur. gerçi, motorun garantisi devam ettiği için, motorun servise nasıl götürüleceği, bir tüketici olarak beni ilgilendirmez. sarıkayalar servis ve parça garantisi verdiğine göre benim tüm masraflarımı ödemek zorunda. yani motoru ben paketleyip onlara göndereceğim, onlar motoru yapıp geri yollayacaklar. bu da bir çözüm yoludur tabi. ama motor ne zaman gider.. ne zaman gelir.. hiç gerek yok. ciddi sorunlar hariç, buna gerek yok arkadaşlar. ben böyle düşünüyorum. önemli olan motosiklet keyfiniz bozulmasın. işin hızlı yürümesini istiyor iseniz, bulunduğunuz yerde servis yok ve en yakın servis çok uzak ise, önce yetkililer ile telefonda görüşünüz.. onay aldıktan sonra, eski parçayı gönderin.. yenisi gelince taktırın. belki anlıyor iseniz.. siz de takabilirsiniz. usta parası da vermezsiniz.)