mühendis1959;
doğru diyorsunuz, benim resmini koyduğum ampul, bizim regalin yuvasına uymuyor. yani yuvarlak kısmı yuvaya tam giriyor ama bacakları sorun oluyor. bir de kenarında bir çemberimsi metal var. o metali pense ile sökebilirim. bacakları kesebilirim. resmi koyduktan sonra deneme fırsatım oldu. farı söktüm. ampulün bacakları ile fardaki yuva elektirik metallerinin bir birine ayrı bir şekilde bağlanması gerekiyor. olduğu gibi geri kapattım. bu nedenle size sorup duruyordum.. ne ampulu alacağız diye. sizin tarifleriniz üzerine h4 12 V 35*35 W diye tarif ettim ve bunu bulabildim. yuvaya uymacayağını nasıl bilebilirim. anlaşılan yanlış h4 ampulü almışım. bu nedenle size yeniden soruyorum. yuvaya uyan ampulün markası ne olmalı.
Gencadam;
benim motor da şu an 1500 km civarı ve 110'u geçmiyor. rampa aşağı 120'yi gördüğüm oldu ama düz yolda 110. bunu bir kere denedim zaten. motoru oldukça da zorlamıştım. bir daha denemedim. bu konuda great tüm viteslerde motoru iyice zorlamalısın, ondan sonra vites atmalısın demişti. ben tekrar denersem denerim, ama şu an bunun için müsait boş yol ve ortamım yok. sizler deneyebilirsiniz.
caser;
kornayı ben de değiştirdim. eskisi iyi ses çıkarmıyordu. korna değiştirmek isteyenler motor ile birlikte gitsinler ve aldıkları kornanın yerine sığıp sığmadığına, direksiyonu sağ-sol yaparak da deneyerek alsınlar. bazı kornalar büyük oluyor ve yerine sığmıyor. benim aldığım zannedersem Segel marka ve aynı eskisi gibi çapta ama biraz daha kalın. iyi ses çıkartıyor. yerine takmak da çok kolay. bir adet zannedersem 15 anahtar gerekiyor. sonra soketleri çıkartıp, yenisine geçiriyorsunuz. kornayı motosiklet malzeme satanlardan bulabilirsiniz. 12 v olacak. değişik korna çeşitleri var zaten.
kaldera;
nihayet aramıza katıldınız. bu arada great'da yurda dönmüş ama foruma halen daha giremedi.
arkadaşlar, halen daha m.kemalpaşa'dayım. burda bizim regal raptor'satan elbir motor diye bir bayi açılmış. servisi de var. m.kemalpaşa ile ilgisi olan, yada benim gibi m.kemalpaşa'dan şöyle bir geçerken regal servisi arayan arkadaşlar ilgilenirseler diye yazıyorum:
elbir motor; 0.224. 6136270
servisi; motorcu hayri; kavaklı beldesinde; 0.224.6181114
fiyatı da uygun. burdakiler 125'lik, 150'lik ve 250'lik regal getirmişler. 250'lik haricindekiler hava soğutmalı. 125'lik olanda ise çift silindir kullanılmışlar. 150'lik ve 125'likte kasa aynı 250 lik kasası, tuhaf. 250 lik benim makinenin fiyatını 4150 civarı dediler. şaşırdım. çünkü benim bildiğim 4500 civarı idi. yukarıda ise 4250 diye yazılmış. fiyatlar mı düştü nedir? elbir'in fiyatının sebebini biraz sorguladığımda emre ltd ile çalıştıklarını söylediler. bu iyi bir gelişme, fiyatlar belki biraz rekabetten dolayı düşer. bu arada, gümrük ile ilgili bir fiyat artışı olmuş. motorlara yansıyacak haberiniz olsun. şu an eldeki motorlar satılıyormuş.
bu vesile ile şöyle bir soru sormalıyım.
"ben motoru sarıkayalar ile ilgili aldığım için, sarıkayaların servisine götürmeliyim. emre ltd'den almadığım için onların servisine götüremem."
böyle bir şey mümkün mü acaba, sizler ne dersiniz?
ben burdaki servisine gittim, hayri usta ile tanıştım. çok ilgilendi. tam bir motosiklet aşığı. motorun her yerine baktı, ince ayarlar yaptı. bazı yerlerini sprey yağ ile yağladı. yaklaşık 40 dakika uğraştı ve bunun karşılığında hiç bir ücret talep etmedi. elbette ki ben, bunun karşılığında bir miktar parayı zorla da olsa verdim. kendisine burdan teşekkür ediyorum. m.kemal paşa'ya yakın arkadaşlar için hayri usta'nın (balıkesir, susurluk, bursa vb) cep telini veriyorum: 0.535.3251006
hayri usta motosikletten daha iyi randıman almak ve biraz daha vibrasyonu önlemek için zinciri değiştirmeyi önerdi. zannedersem bizim o ring zincir dediklerimizden bahsediyordu. zincir baklalarının arasında yuvarlak küçük plastikler varmış. aşağı yukarı 60-70 ytl arası bir şeymiş. kendisinde olmadığı için zinciri göremedim. aramızda böyle zincir değiştiren oldu mu?
görüşmek üzere.