VE İLK YOLDA KALIŞ,
Bugün motorumla çorluya gittim, giderken E5 den ,dönüşte kınalıdan otobana girdim, aşağı yukarı 230 km yol yaptım, gittikçe motorun performansı artıyor, şu an 750km oldu motorumu alalı 5 gün oldu.Neden bu kadar km biliyormusunuz artık iş icabı arabamla dolaştığım yerleri motorumla dolaşıyorum da ondan ,meğer ben ne kadar yol yapıyormuşum, neyse şimdi yolculuğumu anlatayım size,
- Merterden yola çıktım E5 den devam ediyorum ve ilk olay, cenneti geçer geçmez iniş başlar küçük çekmece düzlüğüne iner o rampa herkes bilir orayı, tam iniş başladı ben arabaların arasından devam ediyorum aniden one? yoldan çamurlu bir su akıyor ama ne akma sanki baraş kapakları açılmış, tabi ben soğukkanlılıkla hiç fren yapmadan sadece gaz keserek o çamur deryasının içine daldım üstüm başım ayakkabılarım pantalonum kaskın camı, o güzelim nikelajlar hepsi çamur oldu, tabi sağolsun giden arabalarda hız kesmeden geçince anlıyacağınız güzel bir çamur banyosu yaptım, benzinciye çektim allahtan bagajda yedek kalın mont vardı onu giydim temizlik yaptım yeniden yola yılmak yok,
- Hiç vukuatsız selimpaşa ya kadar geldim, ve radar hemen gaz kestim daha önce bir arkadaş motorların azami hızının 70Km olduğunu söylemişti,iyiki söylemiş ben hemen 70Km, radarın önünden geçtim ama mecburen emniyet şeridine girdim, yoksa arabalar üstümden geçecek, bu km yi acilen 90km ye çıkarmaları lazım,
- Ve kınalı köprüye geldim , aniden benim yeni taktığım hararet göstergesi sıfırı gösteriyor hemen kenara çektim motoru stop edecekken kendi stop etti, ve motor cansız bir demir yığını oldu, lambalar yanmıyor,marş basmıyor,sanki biri motorun aküsünü çalmış, tabi hemen ilk aklıma motorun sigorta tablosu geldi, ama nerede bilmiyorum ki, önce akü dolabını açtım, bir baktım orada bir sigorta tek başına duruyor muhafazası içinde,inşallah odur dedim ve açtım evet bingo sigorta atmış, allahtan sevgili çinli kardeşlerimiz bitanede yedek sigorta koymuşlar, hemen değiştirdim ve motor canlandı, hemen toparlandım ve yola devam sadece 5 dakika sürdü, herkese söylüyorum bu sigortanın yerini öğrenin tam akünün yanında, hemen bir parçacıya gidip bikaçtane yedek sigorta alın dursun ne olur ne olmaz,
- Çorluya gelmeden seymen diye bi yer var orada yol kenarında sucuk ekmek yaparlar, durdum söylemesi ayıp yarım ekmek sucuk bide kola ohhhh karnımda doydu, 3.5 ytl, hüseyin abiylede biraz muhabbet ettik yanlış anlamayın orada tanıştık, ve yola devam,
- İşlerimi hallettikten sonra dönüşte kınalıdan otobana çıktım ve bas allah bas, 100-110 km süratle bi baktım ikitelli gişelerine gelmişim, trafik çok kötü ama bize işlemez, derhal 15 dakikada merter.
- Haaa bu arada depodaki benzin tam 310km de bitti yedeğe aldım, yani bundan şu çıkıyorki bu motor 100 lira yakıyor bilgilerinize.