asterix03 ve benzer yaklaşımı sergileyebilecek arkadaşlar için şöyle bir hatırlatma yapmak istiyorum:
rr için karar verememe problemi var. forumdaki diğer topiklere bakarsanız benzer sorunlar.. benzer menşeili, benzer türden ve yakın fiyatı olanların hemen hepsinde var. geçen seneler olmasa da 2006 yılı için bir çok yeni modelleri forumlarda görüyoruz. isterseniz onlara da bakabilirsiniz. benim anlayabildiğim kadarı ile hyosung'un 250 lik cruiseri diğerlerinin önünde seyretmektedir. ancak, hyosung un fiyatı da ona göre. kısaca fayda/maliyet meselesi. rr de bahsettiğiniz plastik parçaların yerine metal parçalar konulsa idi fiyatı da daha fazla olurdu. zaman zaman yeni modifiyeler ile bazı parçalar yenilenebiliyor. bu forumda okuduk bunları. çalışmama sorunlarının çoğu; topikten anladığım kadarı ile ilk kullanıcıların tecrübesizliğinden kaynaklanmıştır. yavaş yavaş rr ye alışıldıkça bu sorunlar bitmiştir. bu anlamda da bazı arkadaşlar.. bu topikte artık bilgi yerine geyik yapıldığını iddia etmeye başlamıştır. neden.. çünkü sorun olarak yazılacak bir şey kalmamaya başlamıştır.
gelelim.. en ciddi sorun olarak görülen servis konusuna. bu konuda tüketici olarak, sarıkayalara ısrar ile en azından şehir merkezlerininin hepsinde anlaşması olacağı bir servisin olması sağlanabilir. burada böyle bir sorun yaşanırsa, sarıkayalar bu sorunu çözeceğini verdiği 2 yıl garanti ile taahhüt etmiştir. bana göre servisin bulunduğum yerde olmaması çok önemli bir sorun değil. çünkü bu benim sorunum değil. sarıkayaların sorunu. motor bozulursa, sarıkayalar bu motoru en yakın servise yada merkeze çağırmak.. tüm masraflarını üstlenmek zorundadır. bu sarıkayalar açısından maliyetli bir durum olduğuna göre, sarıkayaların yapacağı en mantıklı iş, her şehir için servis ayarlamasına gitmek olacaktır. sizin motorunuz garanti süresi içinde arızalanır ise, hiç bir müdahale yapmadan sarıkayaları arayıp.. çözüm isteme hakkınız var. sizin motorunuza garanti kapsamında servis müdahalesi yapılamaz ise.. tüketici mahkemeleri hakkınızı kullanarak sarıkayalardan şikayetçi olursunuz. garantisi bitmiş bir motor için ise.. zaten bir telefon ve havale ile istediğiniz parça sizin olduğunuz yere kargo ile ödemeli gönderilir.. siz de güvendiğiniz bir motor ustasına bu parçayı taktırır.. işçilik ücreti de ödersiniz. bu her yerde böyle yapılır. şunuda belirtmeliyim ki, rr gibi bir motor ustalarına göre.. çok da karmaşık bir alet değildir. o bakımdan.. iyi bir motosiklet ustası bu tip bir motoru dağıtıp toplayabilir. bunun için illa rr servisi olmasına gerek yok. çünkü, rr servislerindeki ustalar; otomobil servisinde çalışan ustalar ve usta başları gibi zaman zaman yeni çıkan modeller için seminer vb. düzenleyerek yetiştirilmiş ustalar değil. en azından şimdilik. bunu nerden biliyorum.. elbette ki bu forumda yazılanlardan anlıyorum. çünkü bu konuda şimdiye kadar böyle bir husus yazılmadı. varsa aksini iddia eden.. buyursun yazsın. sonuç olarak, karar yine de sizin.
arkadaşlar;
bilge nin pdf olarak foruma verdiği rr kullanım klavuzundan öğrendiğime göre, sürücü ve yolcu varken olması gereken hava; ön lastik için 225 kpa, arka lastik için 250 kpa olarak yazılı. yine öğrendiğime göre; 1 kpa=0,145 psi ye eşit ise; 225 kpa=32,625 psi (yani yaklaşık 33 hava denilebilir) ön lastik için, 250 kpa=36,25 psi arka lastik için 36 hava ediyor. bu rakamlar, bilgenin verdiği klavuzda el ile de yazılmış. rr kullanıcıları bu hava değerlerinde mi kullanıyorlar.. yoksa bilmemiz gereken başka bir bilgi varmıdır? özellikle arka lastik için 36 hava yeterli midir? daha fazlasına gerek var mıdır? tabi bu değerler, orjinal lastikler için oluyor. lastik değişirse.. durum değişir mi?
rr sinde, motor yağı katkısı kullanan arkadaş var mıdır? yani reklamları yapılan ürünlerden bildiğim kadarı ile silk motor, double up vb ürünleri soruyorum. bu ürünlerin motor içi aşınmaları azalttığı ve motorun daha rahat çalışmasını sağladığı için yakıt sarfiyatı azalışı ve performans artışına neden olduğu, vibrasyonu azalttığı belirtiliyor. böyle ürünler kullanılabilir mi? kullanmalı mıyız? sakıncası var mıdır? yoksa mevcut kaliteli motor yağları yeterli midir? belki bu soruyu kaldera daha teknik bir yaklaşımla cevaplayabilir.. ancak, o da ara ara görünmüyor.