Herkese merhaba, bende bugun regal raptor surucusu oldum=) bana rodaj sırasında dıkkat etmem gereken seylerı soylersenız cok sevınırım.. sımdıden tesekkurler
Kardeşim kendini tanıtsaydın daha kolay olurdu,inmisin cinmisin,kimle konuşuyoruz,kendin hakkında biraz bilgi ver.
Rodaj meselesinde genelde fikir ayrılığı var, ama benim tecrübelerime dayanarak sana şunları söyleyebilirim,yeni teknolojilerde artık motorun piston ve gömleği zaten alışmış olarak geliyor o yüzden motorun rodajında dikkat edilecek en önemli nokta şanzıman dişlilerinin birbirine uyum sağlaması,sibopların alışması gibi şeyler vardır. Bunun içinde ilk 500Km çok önemlidir, bu karşılıklı metallerin birbirlerine alışması sırasında metal tozları yağa karışmasıdır, bizim motorlarda yağ flitresi olmadığından motora zarar verebilir en azından ömrünü kısaltır, bu yüzden en çok dikkat edeceğimiz nokta 1000km gibi yağı değiştirmek gerekir. Bunun dışında zincir ayarı ve arka fren ayarı,akünün ve motorun suyunun kontrolü önemlidir ayrıca % 60 - 70 tüm regallerin radyatörleri 5 bine kadar deliniyor bunda kullanıcı hatasıda olabiliyor mesela yıkamacıda asla tazyikli su tutulmaması gerekiyor. 3-5 bin km lerde mutlaka sibop ve senkron ayarları yapılmalıdır.