D250 Hırıltılı Blok Sesi

Motorum 21k km’de. Birkaç haftadır bu şekilde (nasıl tarif ederim bilmiyorum) hırıltılı çalışıyor. Bakımı yapıldı, yağ, filtreler bujiler değişti ve 2-3 hafta sonrasında bu sesi duymaya başladım.

Youtubeden krank sesi, subap sesi vb diye aratıp dinlettiğimde ses benim motordaki sese benzemiyor.

Çalışma saatlerimden dolayı servise gösteremiyorum, yol üzerinde bir tamirciye dinlettim pek sallamadı.
Youtubeye video kaydını yükledim link bırakıyorum.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Ben de tas sesine benzettim. Debriyajı sıkınca geçiyorsa tastan geliyordur.

Motorumda tas sesi var fakat uğultu şeklinde geliyordu ses ve debriyaja basınca geçiyordu ama bu sorun tastan gelmiyor sanırım çünkü debriyaja basıp gaz verdiğimde yine videodaki ses devam ediyor.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Bu ses hava ile alakalı oluşabilecek bir sese benziyor. Manifold etrafına yoğunlaşmanı öneririm. Eğer elektronik sigara kullanan bir arkadaşın varsa egzozdan duman vererek bir test yap derim. Yoksa da bir kola şişesinin içine bilimum yollarla duman doldurup egzozdan bir bas, bir yerden çıkıyor mu bak. Nem tahliye deliği haricinde blok etrafından çıkıyorsa ufak bir sıkma işi gerekebilir. Çıkış yoksa egzozun yapısı incelenmeli. Beli de tıkanma durumu olabilir. Güç kaybı da yaşanıyor ise bu ihtimal değerlendirilmeli. Test yapmadan söylemek zor.

Spot: Sigaranın her türlüsü sağlığa zararlıdır. Uzak durun ve tutun.

Bu ses hava ile alakalı oluşabilecek bir sese benziyor. Manifold etrafına yoğunlaşmanı öneririm. Eğer elektronik sigara kullanan bir arkadaşın varsa egzozdan duman vererek bir test yap derim. Yoksa da bir kola şişesinin içine bilimum yollarla duman doldurup egzozdan bir bas, bir yerden çıkıyor mu bak. Nem tahliye deliği haricinde blok etrafından çıkıyorsa ufak bir sıkma işi gerekebilir. Çıkış yoksa egzozun yapısı incelenmeli. Beli de tıkanma durumu olabilir. Güç kaybı da yaşanıyor ise bu ihtimal değerlendirilmeli. Test yapmadan söylemek zor.

Spot: Sigaranın her türlüsü sağlığa zararlıdır. Uzak durun ve tutun.
Yarın deneyeceğim dediğinizi.
Bir başka seçenekte dominarlarda bir katalizör problemi var, galiba benim katalizör dağıldı ama kullanım olarak performans kaybı hissetmedim hiç.
En iyisi yarın egsozu söküp birde öyle dinleyeceğim bloğun sesini

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Son zamanlarda başlıklara bitiyorum...:)
Konuyu okumadan başlığa yorum yapmak istiyorum ama konu geyiğe dönmesin diye susuyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar