D1200R Konsepti

Katılım
14 Haz 2006
Mesajlar
8,146

Pablo Gonzalez de Chaves ve Carlos Beltran tarafından yapılan BMW D1200R konsepti Pablo ‘nun BMW R1200R modelini yeni bir motosiklete dönüştürme fikri ile ortaya çıkmış.

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

d1200r4sb6cq8.jpg


Yeni ön süspansiyonlar, yeni şasi, yeni tasarım ile ortaya çıkarılan aracın sadece ön süspansiyon sistemi için bir yıla yakın uğraşılmış. BMW R1200R ‘a yerleştirilen sensörlerden alınan performans verilerinin işlenmesiyle yapılan ayarlamalar neticesinde ortaya çıkan süspansiyon sistemi şüphesiz konseptin en çok öne çıkan bölümü.

D1200R ‘ın şasisi işlenmiş alüminyumdan yapılmış. Ön fren sistemi Buell XB12 ‘den alınan aracın ışıklandırma sistemleri LED teknolojisine sahip.

prototype11ei3yf3.jpg


prototype12ha5gu5.jpg


d1200r2lb9ew9.jpg


d1200r3fd9ed3.jpg


d1200rdesigngr2dy1.jpg


Kaynak:Moto Aktüel
 
Katılım
7 Eyl 2007
Mesajlar
2,130
ya cok cırkın olmus...arkadasım dıyorkı tekerlegın ıcadından sonra sankı bu motoru ustune koymuslar gıbı hıc dızayn yok dıyo sımdı...
 
Katılım
18 Ocak 2007
Mesajlar
2,413
Güzel bir tasarım bence süper hele biz ki her seyı hazır almaya alısmıs calısmayan üretmeyen tasarlamayan bir millet olarak bayılırız bu iyi bu kotu demeye :)
 
Katılım
8 Eyl 2007
Mesajlar
2,136
Ne bu tek çatal merakı ?

Simetrik olmayan şeyleri sevemedim gitti bugüne kadar.
 
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
990
o ön çatal sistemi teleskopik çatala göre son derece dengelidir. hele ki sert bir fren yaptığınızda klasik teleskopik çatalla teker kilitlenmeden bile düşme riskiniz varken bu ön çatal sistemi ile tekeri kilitleseniz bile teker sağa sola kaymadan durma şansınız var. bir de süratlendikçe tek çizgi takibi normal teleskopik çatala göre %40 - %50 daha fazla... o yüzden bence gözlerimiz bu tip ön süspansiyonlara alışsa iyi olur. çünkü bundan sonra bolca görecek ve hatta kullanmak zorunda kalacağız :)


bir de, şahsen beğenmedim tasarımı. sadece farklı birşeyler yapmaya çalışmışlar. tamamen mühendis gözüyle tasarlanmış. teknik estetik süper. ama görsel estetik sınıfta kalmış. ki, yorum insanı genel kullanıcı ise tekniği düşünmez. görsele bakar :)

evet memleketimiz üretmeyi sevmez. ama bir çuval incir berbat çıksa da aralarından illaki güzeli de çıkar be :). arada görmesek de çalışıyo memleket.
 
Son düzenleme:
Katılım
20 Nis 2006
Mesajlar
1,687
Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Bence süper olmuş, esaslı bir naked yapmış adamlar. Adı üstünde naked, yani o bir çıplak motosiklet. Aksesuar zengini bir makine pşmasını bekleyemezsiniz.

Olsa da binsek, ahhh be!
 
Katılım
1 Tem 2008
Mesajlar
66
10 numara motor...benim gibi naked delisi biri için ideal bi makina...bmw burdada göstermiş kendini adamlar ne kadar profesyonel bakar mısınız
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst