Custom yaptırabileceğim bir yer arıyorum?

Öncelikle herkese merhaba.Konuyu yeterince araştırdım fakat herhangi bir cevap bulamadığım için en son çare olarak buraya yazdım. Kuba Superlight200 kullanıyorum motorumda yapılmasını istediğim ufak tefek değişiklikler var (Sinyal değişimi,boya,ayak pedallarının değişmesi,selenin değişimi gibi) fakat herhangi bir custom dükkanı bulamıyorum. TT motors Apachecycles vs. gibi yerlerde evet yapılıyor ancak onlar da ya Harley Davidson gibi üst düzey motorlara ya da çok fazla paraya yapıyorlar. Açıkçası 7bin tl olan bi makine için çok fazla harcama yapamam. Berlin Custom bu işleri hem uygun fiyata hem de çok güzel yapan bir yermiş fakat kapandığını söylüyorlar. Bildiğiniz bir dükkan ya da bu işle uğraşan (işinin ehli) birisi varsa paylaşırsanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Para konusunda sıkıntın varsa, kendin "Custom" "Özel" yapabilirsin. Al çinden, burada elektrikçiye taktır. Somunlu şeyleri de kendin sök tak. Hem kendin yapmış olursun, değer bir kata daha artar.

öncelikle kuba superlight başlığımızda gerekli tüm bilgiler var,yeterince araştırma yaptığını düşünmüyorum zira kendimde custom sl200 kullanıyorum ve birçok arkadaşımda farklı tarzda custom yaptılar.

Custom olayı tamamiyle kişisel zevk ve hayal gücüne bağlı bir olay.İşin para kısmıda bu 2 şahsi keyif için ikinci planda kalıyor.Yani 7 bin liralık makineye 1000 tl masrafda yapabilirsin 7000 tl ilede.dolar kurlarının tavan yaptığı bu dönemde 300-500 tl ye custom yapayım derseniz hiç bulaşmayın zira aliexpress'den alınan 4lü sinyal takımı 150-200 tl civarında.Slee deseniz asgari 120 tl den başlıyor yaptırması.Ayak pedalları,boya vs bunlar ciddi miktarlar demek dolayısı ile custom yapan yerler genelde çinli motorlarla çok uğraşmaz,yapan yerler vardı eskiden ancak kapadılar ama onlarda iyi fiyata custom bobber gibi ciddi işleri 1500-2000 tl arası yapıyordu.

Kısaca custom denildiği zaman ,bir mekana gidip "baba bana custom yap iş bitince alayım" düşüncesi ile olacak bir şey değildir.Custom olayında siz kendiniz birşeyleri söküp takacaksınızki bu olayın özüne inip neyin nasıl çalıştığını daha iyi kavrayıp motorunuzu tanıyabilesiniz.YOksa cebinizden gereksiz çok para çıkar.

Merak ettiğseniz kendi makinemi göstereyim,belki aklınızda farklı bir tasarım canlanabilir

http://img207.imagevenue.com/img.php?image=027909102_20150727_203850_122_242lo.jpg

@BlackGhost Superlight sayfasını yeterince okudum kendim yapabilecek durumda olsam zaten kendim yaparım. Tavsiyelereniz için çok sağolun çok değerliler ancak tavsiye yerine bilgi istiyorum şunu alayım şurada taktırayım şunu şurda yapayım onu alayım burada taktırayım tarzı bişey istemiyorum. Herşeyini bir kişiye emanet etmek istiyorum onlar halletsin aklımda hepsini bi anda yaptırmak olmadığından 1500-2000 gibi fiyatlar beni yormaz. parça parça tamamlamak istiyorum.

kendiniz yatırmak istiyorsanız kafanızda canlandırdığınız makine için parça toplamanız lazım,bununda en kolay yolu aliexpress yada ebay kanallarıdır.Ordan getirteceğiniz uygun fiyatlı parçaları istediğiniz ustaya taktırabilirsiniz.

custom yaptığını söyleyen her ustada parça fiyatlarını iki misli size yansıtacakdır el emeği harici bunuda unutmayın.

NOT: bu konular kuba superlight sayfasında hep konuşuldu paylaşıldı,siz nasıl göremediniz yada yetersiz buldunuz anlayamadım?

@blackghost hayır ben bu konuşulan konuların hepsini gördüm fakat sizin ısrarla anlamak istemediğiniz şey benim bunları yapamıyor oluşum. Kredi kartı kullanmıyorum yurtdışından alışveriş yapamıyorum. Bunun dışında hangi parçanın uyup uymayacağı hakkında bilgi sahibi de değilim benim burada özellikle anlatmaya çalıştığım bu işi yapan birini arıyorum. Bu tarz tavsiyeler zaten herkes tarafından veriliyor. Benim istediğimse bu tarz tavsiyeler değil herhangi bir isim/firma vs.

işte öyle bir isim firma benzeri bir yer yok bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz.Ciddi anlamda harley ve türevi v-twin motorları custom yapan yerler var onlarında maliyetleri zaten el yakar cinsden.

Ben yinede özetleyeyim size custom olayını;

-bu işlerde bilgi ve tecrübeniz yoksa,bir adam bulayım yaptırayım diyorsanız haddinden fazla para harcarsınız çünkü custom olayı tamamen birikim ve araştırma isteyen bir iş.Daha siz motorunuza hangi parçanın uyup uymadığını bilmiyor iseniz zaten tavsiyemiz bu işlere hiç girmeyin,sonucu sizi tatmin etmeyecek noktalara gelebilirsiniz.

-custom işlerinde olmazsa olmaz,yurtdışı alışverişleridir.Şöyleki ülkmeizde satılan custom chopper ürünler ister orjinal olsun ister imitasyon çok fazla pahalılar.örnek vermem gerekirse custom bir ayna takımı türkiyede 150-200 tl civarı satışı varken ben aliexpress den aynı ayna takımını 45 tl ye alabiliyorum.bu noktada bilgi ve tecreübe isteyen bir durumdur,ustaya filan aldırmak isterseniz muhtemelen sıkıntı yaşarsanız.
custom olayına girdiğiniz ana yurtdışı alışverişlere aşina olmanız lazım yoksa uygun fiyat parça almanız mümkün olmadığı gibi,ülkemizde olmayan parçaları getirme şansınıda kaybedersiniz.

-custom olayında olmasa olmaz bir başka şeyde "motorsikletinizi tanımakdır"..unutöayın bir motoru ancak sürücüsü çok iyi anlayabilir,çok iyi ustanızda olsa motorunuzu sizden daha kimse bilmez huyunu suyunu.motor dünyasında yeni iseniz,motorla çok sık sürüş yapamanız,fazlaca km gitmeniz lazım.forumda çok güzel etkinlikler,geziler düzenlendi ,paylaşımlar yapıldı.bu tür katılımlar yaparak hem çevrenizi genişletebilir hemde motorunuz ile alakalı bilmediğiniz şeyleri sorarak,paylaşarak öğrenebilirdiniz.Unutmayınki motorsiklet kullanak,hatta chopper kullanmak sadece o demir yığınını kullanmak değildir,bir sosyal etkinlikdir.Ben bu noktada çinli motorlara custom yapan eli sağlam usta bilmiyorum,denk gelmedim çünkü bu alan çok kişisel bir alan olduğundan çoğu usta ilgilenmez dolayısı ile kendi kendinizi yetiştirmeniz gerekir.Bİz burda "gidin çamurluk kesin biçin" demiyoruz,çamurluğu kesen,tanıdık bildik tornacı,elektirikçi bulmanız lazım.Bana desenizki tornacı lazım söylim,dert değil ama komple bir usta firma olarak türkiyede sadece tt custom ile apachecyles vardır onlarda harleye hizmet ederler,fiyatlarıda öyle 1-2 bin tl değildir,en asgari 20bin tl üzerindne çalışırlar.

son olarak sözüm ise,bu anlattığım konuları biz kuba sayfasında paylaştık,bunu tekrar tekrar dile getiriyorum çünkü işin özü bu,benim anlattıklarımda size çok uzak gelmişse size kolay gelsin demekden başka bir şey diyemem..

https://www.facebook.com/berlincustomchoppers?fref=ts

bu arkadaş ist de yapıyor bir bak sayfasına

Genelde iş zahmetli, çıkan ürün de ticari açıdan para etmeyecek bir Çinli olduğundan custom yapan ustalar pek elini sürmezler çinliye.

Kadıköyde salı pazarının orada Kadir Kalkan vardır. İşlerini çok bilemiyorum ama custom işlerle uğraştığını biliyorum. Uğra istersen.

link

Yukarıda da bahsedildiği gibi yurtdışı alışverişini kullanabiliyor olman lazım. Yoksa Türkiye de var olan ürünlere kalırsınız ki oldukça az seçenek var.

Garanti bankasında hesabın varsa sanal kart açabilirsin, aynı kredi kartı gibi çalışır ve tamamen güvenlidir. İÇindeki parayı sen belirliyorsun.

En basitinden istediğin aynayı getirtebilirsin...

Parça tedariki için yurt içinde ekonomik bir alternatif yok maslesef. Bir çok sitede chopper/custom aksesuarları genelde highway hawk marka ve bir SL200'ün custom uygulaması için aşırı pahalı. Örneğin bir sisybar arka çanta uzatma tablası 250 TL. Hal böyle olunca mekanik parçalarda kendi çözümlerinizi uygulatacak düzgün usta(lar) bulmak gerekiyor. Mesela ben gereken uzatma aparatını kendim dizayn edip, askı demirinden bir egzosçuya kaynak yaptırarak 30 TL'ye mal ettim. Şu an Türkiye'de ekonomik custom parçası stoklayan bir yer de yok maalesef. Bir de tabii adı üstünde custom olayı kişinin tamamen bireysel tercihleri ile şekillenen bir durum. Bu yüzden de bu işe kalkışan yerler hazır parça ithal edip ayakta kalacak bir iş potansiyeline sahip olamadığından kısa sürede kapanıyor. Selesinden, aynasına, egzostundan, koruma demirine geniş yelpazede custom uygulaması yapan orta bütçelerle çalışan bir işletme olsa keşke. Tıpkı orta sınıf cruser/chopper motorların temsilciler tarafından getirtilmemesi gibi bir durum bu ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar