Cup vites problemi

Yağ tapasını değilde karşısındaki somunu söktüm kazara ve bir yay birde bi metal çıktı parmak kadar uzun,rastgele taktım yayı da oturtup somunu tekrar sıktım,işin garip tarafı vites geçişleri yumuşadı ama o taraftan zırılti tarzı ses geliyor 3 bin devirde giderken,bilen eden varmı

Motosikleti
Ns200 15"
Söktüğünüz yer yüksek ihtimalle eksantrik zincir gergisidir. Cup motorlarında bu gergi yağ tapası gibi aşağıda ve içinde yay bulunmaktadır, vites yumuşamasına sebep vermez ve eksantrik zinciri bol çalıştığından ötürü zırıltı veya şıkırtı tarzı ses yapar. En kısa sürede orijinal yayı takmanızı öneririm.

Söktüğünüz yer yüksek ihtimalle eksantrik zincir gergisidir. Cup motorlarında bu gergi yağ tapası gibi aşağıda ve içinde yay bulunmaktadır, vites yumuşamasına sebep vermez ve eksantrik zinciri bol çalıştığından ötürü zırıltı veya şıkırtı tarzı ses yapar. En kısa sürede orijinal yayı takmanızı öneririm.
Çıkan yayı taktım zaten hocam,chatgpt ye sorduğumda o yay vites kolunun vites gectikten sonra geri gelmesini sağlar dedi,chatgpt ye göre o parmak gibi metal parça vites geçişini sağlarmış

Dostum eksantrık gergısını kontrol ettınmı takarken ?
ve bırde motorun altında 16 numara anahtar ıle acılan eksantrık gergı yayı var,
o yayın dip kısmında birde mil var gergiyi iten,
o gerginin en üst kısmında SİYAH BİR LASTIK olmalı,
o lastık yerınde yok ise oda ses yapar,

oraya lastık tak ve o yayın az daha gergın olanını tak ses kesilir,,,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar