- Konu Yazar
neden acabaSıcakların artışı foruma olumsuz yönde yansımış![]()
neden acabaSıcakların artışı foruma olumsuz yönde yansımış![]()
doru söylüyor kardeş :queen:acaba hız kesicimi taksak:flower:Bence güzel birşey olmuş bende severim böyle icatları bi ara testere motoru takmıştım bisikletime ses yüzünden söktüm.Ama cub motoru çok fazla gelecek benden söylemesi tehlikeli bir alet olacak elinin altındaki gücü kullanmam desende istisna bir durumda sinirlenip kazı kökledigin olursa şansın çok az o bisiklet frenleriyle..
evet biliyorum gaz iğnesindeki yeri değiştiriyorsun oluyor :thumleft:Dayım o konuda kendi motoruna bişey yapmıştı Gaz telinimi kısaltıyodu öyle bişey yapıyodu araştır bi gazı köklesende motor 80 i geçmiyo :cherry:
tabi bisiklette asla hız yapılmaz allah korusunMondialin yedek parça kısmında sanırım 7 tlydi kampana fren pahalı bişey tutmaz ön arka kampana yaptırsan ozaman bisiklet frenine göre iyi olur herhalde :cherry:
+ Gendede onun gaz telini ayarlaman lazım 120 130 a çıkar bisikletteki düşük ağırlık yüzünden.Rüzgar bisikleti kaldırıp atar valla o hızda :queen:
acaba yatık dursa bir sorun çıkarırmı ikinciel cup almayada güvenmiyorumBence o motoru yere paralel olarak koy öyle yatık durmasın motor yada arkayada olabilir özel bir tasarımla.
Ama bana sorarsan hiç uğraşma 300 tl ikinci el cup motor bulmak mümkün git al onlardan bir tane onları tamir et mademki her şey mevcut elinde böyle çok sıkıntı çekersin.
zaten şuan bisiklette 66cc motor kiti kurulu kullanıyorum ama beni tatmin etmiyor bazı yokuşları çıkmıyor sesi motorlu testere gibi.doğru söylüyorsunuz bende biliyorum bu kadroya o motor fazla ama zaten motoru fazla zorlamıyacağım birde bisikleti sağlamlaştıracağım ön maşaya amasör takıp canları çift cantlar var şuan kullanıyorum onlardan takıcamO şaseye cup motoru çoook fazla...
Neden mi?
Süspansiyonun yok, yolda giderken at arabası gibi olur o bisiklet, o maşa fazla dayanmaz, benim gibi yüzüstü çakılıverirsin yere...
Fren sistemi yetersiz, frenleri disk yapmış bile olsan o lastiğin cürmü nedir? Yere ne kadar tutunabilir?.. Acil bir durumda işin çok zor.
Jantlar ve telleri çöp gibi dağılır, aslında şasi komple dağılır, sen bu işe hiç girme bence, illa yapacam diyorsan cup motoru kullanma, ağır olur, hızlı olur. Daha hafif ve güçsüz bir motor kullan
neyse bir fiyatını öğreneyim fiyat olursa paralelde yerleştiririm akşama sonucu yazarımİllaki sorun çıkar diye düşünüyorum bu motorlar yere paralel olarak tasarlanmıştır. O kadar yatık takarsan yağlama düzensiz olucaktır. Bence sen buna güvenme randıman alman çok zor git cup şasisi al madem kafana göre tasarla.
300 tl mi ne yaptın hocam sen buyur bak fiyata 600 tl den assagıya bulamassın http://www.motorbisikletim.com/urunler/motorsiklet-yedek-parca/176_komple-motor/4592__100kh-ukh-kmpmotor-orj/
mobiletin motoru 70 cc ye nasıl çıkartıır bilen varmı