Cup motor sonrası cc ve motor seçimi bütçe 10-15k

merhaba iyi akşamlar.

Şuan çin malı cup motor(100cc) kullanıyorum,virajlarda vs her ne kadar motorun kabiliyeti olmasada gayet iyi sürdüğümü düşünüyorum.Geçen gün 2-3 saat içerisinde gezinti amaçlı 140 km ye yakın yol yaptım,motorun hafif olmasından dolayı rüzgar yemesi ve düşük cc yüzünden yolun bitmemesi sıkıntısını yaşadım o yüzden yüksek ccli bir motor tercih etmek istiyorum.

manisada oturuyorum inşallah seneye ankaraya üniversiteye giderken motorumuda götürmeyi planlıyorum(600km) bana makine-cc-marka-model önerebilirmisiniz?

sadece şehir içinde kullanıcak olsam honda activa 100 (2000-2005 civarlarında japon olanlarından) düşünüyordum.

ybr 125
honda cg 125 titan(evet eski ama japon kalitesi)
honda cbf 150(araştırma yapmadım ama bazı modeller yağ yakıyormuş)
mz etz 251 (yakıt çok fazla ama uzun yola gelir)
jawa ts 350 **
bütçemi arttırsam xmax 250 abs

250 lik bir makine almadığım sürece 10k üstüne çıkmayı pek düşünmüyorum,250 cc civarında ise belki 15-20 ye çıkabilirim.

bana tavsiye verebilirmisiniz aklım çok karıştı...:pr::pr::pr::pr:

Kocaeli İl Temsilcisi
Commuter sınıfında, yukarıdakilerden en doğru tercih cbf 150, daha sonraysa ybr 125 olur. Pulsar Ns 200'de alınabilir ama xmax 250 abs içlerinde en güzel olanı. :)

Bütçem üst seviyelere el verirse xmax 250 ye karar kıldım.Sıfırı 33.5k biraz pahalı geldi onun yerine yeni nesil motorlu,tercihen dolu paket absli 15-20k km de almayı düşünüyorum ne dersiniz? mantıklı olur mu

ankarada xmax güzel olur heleki yaz kış kullanılcaksa.okul vs kullanışlı olucaktır yeni kasa yada bir önceki absli kasalardan alınabilir.2016 falan

düşük cc problemini bunlar çözmez bence.
cub ile ybr ve ya yazdığın motorların hiçbirinin aman aman bir farkı olacağını sanmam.
bende de 100cc scooter var, küçük bir yükseltme yapacaktım ancak vazgeçtim çok büyük bir fark olmayacağını anlayınca. Bütçen seni zorlamazsa nmax 155 falan da bakabilirsin bana kalırsa en azından abs var, konfor kalite var.

Üniversite öğrencisine bakım ve yakıt maliyeti düşük, az sıkıntı çıkartan bir alet gerekir kanaatindeyim. Bunları da göz önüne almak lazım. Scooter'lar bakım maliyetleri konusunda çok uygun olur mu bilemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar