Cup Kullanımı Hakkında

Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
yakıt tankının şamandırası sağlammış fakat gösterge elektroniğinde sorun varmış o değişecekmiş.sırf gösterge için 85 lira fiyat verdi servisi. bana fazla geldi. ayrıca usta bakım gerekiyor dediği şey ne tam anlamadım. yağı tertemiz, sadece ses gelen yerlere bakacak sanırım. göstergesini başka markadan bulup taksak olmaz mı ki? illa yuki mi olacak sonucta aynı kasa bunlar mondial vs uyumlu parçalar olmalı diye düşünüyorum. ayrıca kaplin lastiğini bende merak ettim
Göstergeye 35-40 liradan fazla vermeyin hak ettiği o. illa aynı marka olmasına gerek yok dış çerçevesinin şekli aynı olsun yeter.
http://www.rialli.com/urunler/cub-yedek-parca/349_gosterge-kontak-kilit-sistemi/
Burda var mesela göstergeler, posta çekiyle de ödeme yapılabiliyo. ödeme yapıldıktan sonra ürün ellerinde varsa hemen kargoya veriyolar 2-3 günde gösterge elinizde.
http://www.rialli.com/urunler/cub-y...lli-gosterge-panosu-komple-cup-100-kh-ms1991/
hatta sanırım şu gösterge sizinkinin aynısı ve 35 lira.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------

kaplin lastiği ne oluyor mengü
b_6202333.jpg
 
Katılım
27 Tem 2011
Mesajlar
983
Başlarda bende öyleydim 1. viteste gidemiyordum bile şimdi 1le kalkıyorum sonra 2 sonra 3 yavaşlayacağım zaman tekrar 2
 
Katılım
12 Nis 2012
Mesajlar
300
benzin göstergesi kafasına göre takılıyor, biara çalışıyor bi ara çalışmıyor, yeni benzin koyduğumda ful göstermişti , ertesi gün yine göstermiyordu,, sonra yarım depo gösterdi bi ara sonra yine gitti, yani sorun ne çözemedim. bu arada 3 litre benzinle 125 KM yol aldım şehir içi karışık kullanımda. uzun yolda 150km görürüm sanırım 3 litreyle. bu arada ön ve arka lastik bir hafta arayla patladı, ön lastik patladığında sanırım jantı da eğdim birazcık, inik giderken, jantın hafif eğik olması sürüşü etkilermi, ciddi sorun olurmu yoksa dursun bi ara yaptırırım .birde vitese yarım basınca boşa alıyor fakat az yada çok basınca tık tık tık ses geliyor haviv kavrama yapıyor ayarlamazsan tam, bu debriyajı yada vitesi falan bozarmı, yoksa boşa almıyım giderken.
 
Katılım
12 Nis 2012
Mesajlar
300
arkadaslar 100 km sonra 3000 Km oluyor, yağını değiştirmem lazım sanırım her 1000 KM de, siz hangi tip yağ kullanıyorsunuz, yağı kendim değiştirebilirmiyim? tavsiyes olan var mı ?
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
arkadaslar 100 km sonra 3000 Km oluyor, yağını değiştirmem lazım sanırım her 1000 KM de, siz hangi tip yağ kullanıyorsunuz, yağı kendim değiştirebilirmiyim? tavsiyes olan var mı ?
20W-50 madeni yağ koyun. Ucuz olmasına bakmayın ucuz motora ucuz yağ konur, zaten pahalı motosiklet yağları tamamen pazarlama yalanı. Yaz sıcaklarında motora tam sentetik 10W-40 yağ koyuyolar diyecek söz bulamıyorum, neredeyse üçte biri fiyatında 20W-50 yağ motoru bu sıcaklarda daha iyi koruyacak halbuki. Motorun altında 17 anahtarla açılan bir tapa var orayı açıp yağı boşaltın, motosikleti sağa sola yatırıp yağı iyice akıtın. Sonra tapayı sıkıp yağ çubuğunun ordan huni ile 800-850ml yağı ekleyin. Bikaç gün sürün sonra yağ seviyesini kontrol edin.
 
Katılım
12 Nis 2012
Mesajlar
300
Teşekkürler Mengu16, bu yağı litrelik olarak satıyorlar o zaman. alıp koyacağım.
 
Katılım
2 Eyl 2012
Mesajlar
1,006
Motosikleti
Dominar D250
Motorsikletiniz güzelmiş, Maaşallah güle güle kullanın. Ben de aynı motordan aldım ve kullanıyorum. Motorumdan memnunum ve şimdiden onunla 700KM yol yaptım. Vites geçişlerinde tam devri tutturmak gerekiyor. Gaz ayarı da çok önemli, alışınca kullanımı zevkli. 1. ve 2. viteslerde gazı bırakınca aniden motorun kasılması en sevmediğim tarafı, bu nedenle bazen sadece debriyajlı motor alsaydım diyorum bazen.
 
Katılım
12 Nis 2012
Mesajlar
300
teşekkür ederim, siz de güle güle kullanın. Ne kadara aldınız motoru ?
 
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
4,669
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
başta şunu söylemek isterim yazılan yorumları okumadım ama bir cub profesörü olarak şunu eklemek isterim

bende bi ara kymco aktiv125 vardı bahsettiklerinin aynısı ondada vardı, düşük verilerde düşük süratlerde gazı ayarlamak zordu motor çok silkeliyordu. yüksek hızlarda ise motor gereksiz bağırıyor yani yüksek devirlerde seyrediyordu..

kısacası bu ayarsızlıktan ve düşük mühendislikten kaynaklanıyor kardeşim bu ince ayarları malzeme kaltesiyle birleştirmek zor iş, cub lar yarı otomatik olduğu için debriyaj ayarı çok zor ve hassastır. yalap şap fason yapılan motorlarda malesef durum böyle

iyi bir usta eline geçerse ince ayarlarla biraz rahatlatır..
 
Katılım
28 Ocak 2011
Mesajlar
2,036
Ben de 1 yılı aşkındır cup kullanıyorum. Az yaktıgı ve vergisiz (100 cc altı) olduğu için seçmiştim. Ilk zamanlar biraz acemilik oluyor. O acemilik tavsiye ile falan geçmez. Sürerek tecrübe kazanacaksın. Zaten kullanımı zor da değil bence. Yag degistirme olayı çok basit, ama yinede ilk seferinde bilen birinden yardım alman daha sağlıklı olur. Ben yagi 1500-2000 arası değiştiriyorum. Degistirme sıklığı sana kalmış. Frenleri de tutarken önü ve arkayı aynı oranda tutman gerekiyor. En saglam fren şekli budur. Fren tutmaya da birkaç günde alışırsın. Acele edip de olmuyor deme yeter ki. Sağlıklı sürüşler..!!
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst