cup gaz werince birden kalkıp bırakınca birden yawaşlaması

motoran torro 100 cc var bende 1250 km yanlız gaz werince birden şahlanıp bırakınca gazı, birden yawaşlıyor.acaba bu rölanti ayarından olabilirmi.birde aragazı wermeden vitesi artırsak bi zararı olurmu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim motordada öyle 1.vitese takıyorum ufak gaz verdinmi bir anda öne atıyor :D

sen normal olan seyı yazmısın kardes tum cuplar oledır yarı otomatık vıteslıler

ara sokaklarda flan cok zor oluyor:)) ara gazı wermeden arttırıp düşürürsek witesi zararlımıdır.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
malesef honda cub lar hariç kullandığım diğer cubların hepsi öyle..
özellikle kymco aktiv125 aldığımda şok olmuştum, gaza dokununca şahlanıyor bırakınca bileklerinizin üzerine yığılıyorsunuz. araştırdığımda diğer cub larında öyle olduğunu öğrenmiştim.

ben artık şunu çözmüştüm ; tamamiyle çift debriyaj sisteminin yeteri kadar mühendislik ince ayarlar ve hesaplarla yapılmamasıyla alakalı tıpkı titreşim farkı gibi

Evet şikayetiniz konusunda size katılıyorum,vites artırdıkça sıkıntı giderek azalıyor.

Bu yüzden yapılacak iki adet şey var.Motosikletlerin zaten 1. vitesleri çok kısa.Sadece yerinden kaldırmak için kullanın.Çok zorunda kalmadıkça 1. vitese almak gerekmez zaten.Zincirin gerginlik ayarıda buna etki ediyor.Baktırmanda yarar var.Ve diğer bir nokta gazı birden bırakmak yerine dereceli olarak azalt ben öyle yapıyorum.:)

zincir ayarım iyi dediğin gibi yawaşçana bırakmak daha yararlı gelcek motora en azından yığılmicam kollarma :))

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
zincir ayarım iyi dediğin gibi yawaşçana bırakmak daha yararlı gelcek motora en azından yığılmicam kollarma :))

o aralığı zincir boşluğunu kapatarak gidermeyi denemişler (benim kymcoda) zincir davul gibi gerilmiş, bu motora çok zararlıdır bir müddet sonra ön dişlinin bağlı olduğu hareket milini keser motoru elinize alırsınız çünü çok gergin zincir direk ön dişli ve miline aşırı baskı apıyor..

benim torro 6200 km de aynısı bende de oluyor ama sadece kalkış için kullanıyorum 2 de hızlanma için 3 ve 4 sabit sürüş için torro da son sürat tavsiye etmem.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar