Cub Motor Regülatör değiştirdikten sonra farlar yanmıyor

Merhaba.

Volta RC3 Cub motorlu bisikletimiz aküyü şarj etmemeye başladı.
Akünün artı kablosunu ayırdım. Motor rölentide iken artı kablodaki voltajı kontrol ettim. 5.5V vardı. İyice gaz verince en fazla 10.5V civarına çıktı. Multimetreyi akım konumunda kırmızı prob artı kabloda, siyah prob aküde olacak şekilde seri bağlantı yapıp akıma baktım. Multimetre -400mA akım gösterdi. Motor hem şarj etmiyor, üstüne de aküden 400mA akım çekiyordu.

Regülatörü çıkardım. Soket üzerinden stator gerilimini ölçtüm. Normal görünüyordu. İlginç bir şekilde statordan gelen AC voltaj regülatör üzerinde düşüme uğrayıp kayboluyordu.

Yeni regülatör taktım. Aküye giden voltaj yükseldi. Ama bu sefer farlar gitti, yanmaz oldu. Yeni regülatörü çıkarıp eskisini geri taktım. Farlar geri geldi. Yani farlarda arıza yok.

Motorun kendi regülatörü XF CLT kodlu kablolu tipte bir şey. Beş tane kablosu var.
Soket üzerindeki sıralama şöyle:

YeşilKırmızı/BeyazPembe
SarıBoşKırmızı

Yeni regülatördeki kablos sırası da bu şekilde:
YeşilSiyahPembe
SarıBoşKırmızı

Eski regülatör üzerinde kablo üzerine takılmış 2200uF kondansatör vardı. Usta bu arızalanmış olabilir dedi. Kondansatörü çıkarıp ölçtüm. Değerlerinde bir sıkıntı yok görünüyor.
Kapasite:1990 uF
ESR:0.01 Ohm
Vloss:%0.9

Bu sorunun kaynağı ne olabilir? Yeni regülatörde farlar neden çalışmaz?

Motor farları sürekli açık olan, motor devrine göre parlaklığı değişen cinsten. Sağ gidonda açma kapama düğmesi yok, sadece sol gidonda uzun/kısa seçimi var.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar