cruiser ve Iron 883 konusunda yardım

Cruiser motorlardan hoşlanıyorum,düşündüğüm model Harley Davidson Iron 883,ancak daha önce motorsiklet kullanmadım bu nedenle önce eğitim almak istiyorum,eğitim için nereyi önerirsiniz,eğitimden sonra sanırım hangi motoru alacağıma karar vermiş olurum ancak yine de Iron 883 ve genel olarak cruiser motorlarla ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim,182 boyunda 74 kg ağırlığındayım,tanışma bölümünde de yazdım bu mesajı kusuruma bakmayın,Harley kullanıcılarından ve vruiser tipi motorlar hakkında bilgisi olanlardan cevaplar bekliyorum

Gelişim Sürücü Kursu'nun eğitimleri var. Ben gitmedim ama gidenler Honda'dan da çok memnun.
Yalnız direkt 883'le başlamak eğitimle olacak şey değil. Önce daha küçük (max 250cc) bir motorla başlamakta fayda var.
883'le başlarsanız motora ve trafiğe hakim olma konusunda sıkıntı yaşarsınız, hayati tehlikesi olur.
Ben Kymco Venox ile başladım. 1000-1500km kadar kullanıp 883'e geçtim.

Alacağınız motorun forward kontrol ve 14" gidonlu olmasına dikkat edin. Forward kontrol olmazsa, boydan dolayı peglerin yeri sorun çıkartıyor ve motorun üzerinde bir tuhaf duruyorsunuz (boyum 1.90)
Onun dışında 883 hakkında söylenecek birşey yok. Harley'in üzerinde olmak bile yetiyor :)
Harley'in alt modellerinden olmasına rağmen torku inanılmaz, performansı - en azından benim için - gayet yeterli.
Yalnız sanırım Iron'lar 2009 sonrası olduğu için, hepsi enjeksiyonlu. 2006 ve öncesindeki karbüratörlü 883'lerin sesi kesinlikle çok çok daha güzel. Egzoz taksanız bile enjeksiyonlu makinanın sesi, karbüratörlü gibi olmuyor. Benim motorum 2007 model ve enjeksiyonlu, karbüratörlüleri kıskanıyorum açıkçası :)
Alternatif olarak 883 Custom'a bakabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla forward kontrol onlarda standart ve benzin depoları daha büyük. Daha oturaklı duruyor.
Şimdiden hayırlı olsun :)

Sportster 883 kullandım. boyum 1.81 oldugundan bacaklarım yere pergel gibi açılıyordu :) Bu tip motorların viraj açısı bizimkilere göre daha düşük. Ama alışkanlıktan mıdır nedir yatarken hep pegleri sürttüyordum. Ayrıca hava soğutmalı oldugundan, trafikte baharda bıle fazlasıyla pişiriyor. Yumurta at pişsin. Uzun yolda sıkıntı olmaz. Birde motor yaklaşık 250 kg olması lazım. Yani ağır.Birde bu motoru alıcaksan arkana artcıyı unutman gerek . Tabi tercih meselesi. Ama benım tarzım olmadığı kesin . :)
Cruiserlerin 2 özelliği çok hosuma gidiyor.
1. pat pat sesi
2. nikelajları.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar