CRUİSER MOTOSİKLET

Yeni motosiklet alma amacınız yazın uzun kilometreler yapmaksa bence alacağınız tür cruiser olmamalı. Yukarıda bir arkadaşımız cruiser motosikletlerin uzun yol için yapıldığını belirtse de ben bu fikre katılmıyorum. Dahası bu durumu bizzat yaşadım ve uzun yola gidebilmek için cruiser sınıfı motosikletimi satarak enduraya geçiş yaptım. Öncelikle cruiser çok rüzgar alır. (Ben takmadım ama cam taktığınızda da doğrudan gidona bağlandığı için stabiliteyi bozduğunu söyleyenler var.) Cruiser tarzı motosikletlerin genel olarak frenleri zayıftır. Ayrıca viraj kabiliyetleri de yapısı gereği diğer motosikletlerden azdır.

çok çeşit cruiser sürmedim tek sürdüğüm cruiser şuan ikinci motorum olan vulcan s olan
uzun yolda alınan rahatlık keyfi tabi göreceli
bu arada cruiserin uzun yol motoru olduğunu ben belirtmiyorum genel kullanım amacı öyle :))
sanırım seninde önceki cruiserin vulcan s ti öyle hatırlıyorum
öndeki tur camından dolayı stabiliteyi bozduğunu hiç hissetmedim
he tamam kasislerde ayağa kalkamadığından biraz sert geliyor ama kasisler haricinde bana çok rahat geldi.
viraja da önceki ducatide yattığım kadar yatamıyorum ama çok ta dik girmiyorum viraja
belki benim beklentilerimi karşılıyor ondan bana iyi geliyor da olabilir.

Motosikleti
Honda CBF 250
Bence uzun yol touring, adv. yada enduro ile yapılır. Cruiser çok şekil tamam, ama asfalttan indin mi yada bozuk ( kasis, çukur, vs) zeminde ne varsa sana iletiyor. seleden kalkamıyorsun, dalağını çırpıyor adamın. Uzun mesafede o oturuş pozisyonu bel ağrısı yapıyor. Ayaklar sürekli önde ve gergin, bu da uzun süreli sürüşlerde ağrı yapıyor. Viraj alamıyor zaten motor... hele ki ön çatalı öne doğru uzun olanlar berbat. Bir engelden kaçman gerekirse, sert manevra gerekirse cruiser lar sıkıntı oluyor. Benim düşüncem bu. Ben hafif touringlerde çok rahat ediyorum mesela.

Cruiser aslında uzun yol değil, gezinti motorudur. Atlayayım motora, şöyle 2-3 saat sakin sakin gezeyim, gezerken etrafı seyredeyim motorudur. Uzun yola uygun cruiserlar da vardır ama onlar touring diye tanıtılır zaten. Tabii şöyle bir şey var. Bunlar poposu soğuk su görmemiş gavurun standartları. Gavura bakarsanız 600cc cruiser küçük hacimlidir, uzun yol için en az 1200cc gerekir. Bizim ülkeye bakarsanız 150cc ile bile Türkiye'yi bir ucundan bir ucuna kat edip çok rahat olduğunu söyleyenleri bulabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar