Mondial için hemen bozulan dersen bu işten anlamadığın ortaya çıkar bu işte bozulmayan motor yoktur daha az arıza çıkaran diye düzeltirsen belki anlarız. Bugüne kadar 3 kez mondial marka motosiklet satın aldım ve biliyorum ki Çin'den Longjia fabrikasından geliyor motorlar ve ben maşallah diyeyim hiç yolda bırakmadılar üzmediler tıkır tıkır çalıştılar parça / servis bulamama durumu da olmadı. Zaten ne olursa olsun hangi marka olursa olsun Allah kimseyi parça arama, bulma gibi olayların içine düşürmesin.
Arkadaş ısrarla bütçe belirtmemiş ama belli ki cruiser tarzını seviyor. Benden bir kaç tane bütçe dostu tavsiye gelsin;
1) Keeway Super Shadow
2) Bajaj Avenger 150
3) Kuba Superlight 200
4) Regal Raptor DD250E-10
5) Lifan LF250-B
6) Rks Blackster 250i
sadığınız modeller için birkaç kelam edeceğim.
1) Keeway Super Shadow -karenaj parçaları zor bulunuyor. motor xv250 kopyası. rulmanlar 50k üzeri km için biraz masraf etmek gerekli. qianjiang üretimi. kronik debriyaj mili kırma derdi var, piyasada parçası yok.
2) Bajaj Avenger 150 -tip çirkin, dayanıklı ama yürümüyor.
3) Kuba Superlight 200 -tipi cruiser, motoru cg. listeme bile giremez.
4) Regal Raptor DD250E-10 -prostat makinesi + kronik şanzıman sorunu var. rulmanlar çok kalitesiz. dişliler ısıl işlem görmemiş. çabuk deforme oluyor.
5) Lifan LF250-B -xv250 kopyası. diğer kopyalardan bence çok daha dayanıklı.
6) Rks Blackster 250i -tip olarak içlerinde en iyisi. delphi enjeksiyon sistemli, qianjiang üretimi. diğer qianjiang üretimleri ile aynı kalitede.
velev ki bunlardan birini almak istedik, sıralamam şu şekilde olurdu.
Lifan LF250-B
Rks Blackster 250i
Keeway Super Shadow
Bajaj Avenger 150
Kuba Superlight 200
Regal Raptor DD250E-10
param yoksa lifan alırım, param varsa shadow ya da vn900 alırım.