Cruiser Motor Pahalılığı

Motosikleti
Ns200 15"
Hocam sevginizi, tutkunuzu anlıyorum ama samimi söyleyeyim boş ağırlığı 235 kg olan ve 8500 devirde vere vere 25 bg veren Çinli bir motordan bir halt olmaz. Bunalırsınız.

Bir de bu garabete 330.000 TL para ödemek? Uyuşturucu mu satıyorsunuz? Kara para mı aklıyorsunuz? Parayı kolay mı kazanıyorsunuz? O paralara Dragstar var, Shadow var. Musatti nedir mübarek?

Bu paralara alınan eski Japonlar'da eminim sorunsuzlardır, elbette yaşı gereği problemler olur ama anlayan biri için çok çok basit çözülecek şeyler çünkü motor yapılar cidden basit bir yapıda. İşletme maliyeti diğerine göre pahalıdır ama gerçek cruiser sürme hissinede kavuşmuş olur. Bana kalsa 330.000 TL'ye Monster 696 alır üstünede sağlam bir ekipman dizer ayı gibide viraja girerim :cherry:.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu paralara alınan eski Japonlar'da eminim sorunsuzlardır, elbette yaşı gereği problemler olur ama anlayan biri için çok çok basit çözülecek şeyler çünkü motor yapılar cidden basit bir yapıda. İşletme maliyeti diğerine göre pahalıdır ama gerçek cruiser sürme hissinede kavuşmuş olur. Bana kalsa 330.000 TL'ye Monster 696 alır üstünede sağlam bir ekipman dizer ayı gibide viraja girerim :cherry:.

696 hoştur, güzeldir ama ben de eski 695'lerin şekline şemaline hayranım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Musatti nedir mübarek?
Budur.
io4lx08.jpg

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
boş ağırlığı 235 kg olan ve 8500 devirde vere vere 25 bg

Motoru tanımıyordum. Ama oturup yazı döşenesim geldi remen. Harbiden çok fenaymış. Bilen zaten almaz da, Tanrı bilmeyenleri de korusun. Fenaymış.
("Fena" yı iki kere tekrar ettim ama, kalsın yani. Bi kere daha da yazsam olur aslında.O derece.)

Triumph Rocket 3 sürüyorum, 22'sinde İstanbul'a gittim, şuan İzmir'deyim, 2000 km'yi geçik yol yaptım. Daha Fethiye'ye döneceğim sabah bi 400km civarıda o var.

Cruiser hem şekil, hem uzun yol için fena sayılamayacak bir motor bence. Ayaklar öne gittikçe konfor azalmıyor. Bele yüklenmiyorsunuz. 2000km fazla yol yaptım belimde en ufak bir ağrı yok hocam.

Abi fena sayılamayacak olmasına bir şey diyemem. Ben de RS660 ile bir günde 600km yaptım, bi sıkıntı yok. Ama supersportlar uzun yol için yapılmışlardır diyemem şimdi :D Yoksa cruiser ile uzun yol yapılmaz gibi bir iddiadan ziyade, söylenene yanıt vermek istemiştim.

Yorumlar için teşekkürler, çok faydalı oldu. Bendenizde zaten 300.000 TL para yok :) İkinci husus iyice araştırmadan motor almamaya karar verdim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Abi fena sayılamayacak olmasına bir şey diyemem. Ben de RS660 ile bir günde 600km yaptım, bi sıkıntı yok. Ama supersportlar uzun yol için yapılmışlardır diyemem şimdi :D Yoksa cruiser ile uzun yol yapılmaz gibi bir iddiadan ziyade, söylenene yanıt vermek istemiştim.
Yolculuk bittiğinde herhangi bir ağrı (popo, bel, sırt, boyun, kol, bilek, vs.) olmadı mı hiç?

Yolculuk bittiğinde herhangi bir ağrı (popo, bel, sırt, boyun, kol, bilek, vs.) olmadı mı hiç?

İlk 300 gidişte çok bozuk olan yerde acayip küfretmiştim. Tek seferde gitmiştim o yolu benzin dışında.
Orada 1,5 saat kadar oturduk, sonra geri döndük. Bu sefer o bozuk yere girmedim, ortada bir yerde 45dk kadar mola verdim benzin de aldım. O son moladan sonra tekrar bir ağrı olmadı. Oturmaktan kıç ağrısı biraz vardı diyebilirim.
Yoldayken biraz daha sövdüm yine ama durunca pek bir şey kalmadı.

Kütük gibi veya normal bir sport touring var gibi sabit durunca biraz daha yorucu oluyor. Salak bir görüntü olsa da motorun üstünde kıç taşıma vs biraz daha hareketli olunca ciddi daha rahat ediyor insan.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Cruiser motorların asıl amaçları uzun yollarda kullanılması içindir, yüksek torkları ve otoruş pozisyonundan kaynaklı hem uzun yolda kolay kolay bayılmaz (yol koşulları farketmeksizin) hem de rahatsız hissettirmez.

Daha önce cruiser tipi bir motorla yolculuk yaptıysan rüzgarın yol boyunca sürücüyü ne kadar güzel dövdüğüne aşinasındır umarım. :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar