Cruiser Motor ile Motor Sürmeye Başlamak

Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle foruma yeni kayıt olmuş birisi olarak kendimi tanıtmak isterim,

28 Yaşındayım , 1,87 Boy ve 88 kg ölçülere sahibim.Konya'da yaşıyorum.Forumun çok bilgili ve yardım etmek için sabırla bekleyen arkadaşlar ile dolu olduğunu görünce sizlere akıl danışmak ve bu yeni başlayamayı düşündüğüm motor sürücülüğüne sizlerin doğru yönlendirmeleri ile başlamak için ilk konu başlığı ile derdimi anlatmak istiyorum.

Ben daha önce hiç motor sürmüş biri değilim (Bir kaç kere scoter sürmüşlüğüm dışında) yani imkanlarım ve çevremden dolayı bir yönelim olmadı ancak motor sürmenin çok zevkli ve heyecan verici zevkli bir hoby olduğuna inanıyorum.Tabi usulüne göre ve profesyonel bir şekilde yola başlanır ve devam edilirse.Tabi bunlar benim motora bakış açım.

Hep tarzıma uygun olarak düşündüğüm ve sadece cruiser kategorisinde ki motorlara bakınca motor sürmekten çok keyif alacağımı düşündüm diğer tarz motorlara bakınca hiç heyecan oluşmadı.Belki de işin içinde olmadığım için.Motora başladıktan sonra o tutkuya alıştıktan sonra diğer tarzlar daha da çekici gelmeye başlayacaktır.

Kendime hep hedef olarak 35 yaşı koymuştum,35 yaşıma geleceğim paramı ayarlayacağım,ehliyetimi alacağım ve bir cruiser ile motora başlayacağım.Hayalim Honda Shadow idi.Geziler yapmak,doğa ile iç içe uzun yollara gitmek.Haftasonu stress atmak kafa dinlemek için bir cruiser tam bana göreydi. Niye 35? Belki de düşüncem biraz daha orta yaşlara gelmek cruiser sürücülerinin o yaş ortalamalarında olması ve oluşacak ortamlarda daha rahat edebilmem için olabilir.Ancak son zamanlarda ki düşüncem acaba 35 yaşıma geldiğimde hiç motor sürmeyen birisi motora ne kadar sağlıklı başlayabilir,öğrenebilir ve bu ilk motor cruiser bir motor olacak.
Belki dedim yanlış mı düşünüyorum acaba önce bir scoter falan alıp 5-6 sene ona binip motor sürmeye alışayım motorla iç içe olayım daha sonra bir cruiser alayım.Bu düşünce ile önce Konya'daki bir kaç motorcuları,eğitmenleri dolaştım nasıl bir yol izleyim?Kimisi önce daha hafif bir enduro ile başlamamı kimisi önce ucuz 250 cc cruiser ile başlamamı ve daha sonra Honda Shadow almamı söyledi.Belkide benim istediğim cevabı verdikleri için veya konuşmaları ve samimiyetleri için bazıları bu işi profesyonel bir şekilde başlayacaksan eğitimlerini alacağım diyorsan boyun posun motoru kontrol edebilir dedi.Çin malları ile başlamana ıvır zıvıra gerek yok diyenlerde oldu.Açıkcası bende belki scoter ile başlamak neyse ama başka tarz motor almak istemiyorum,daha önce dediğim gibi heyecanlanmıyorum yada cesaret edemiyorum.

Bu uzun yazımdan dolayı kafanızı ve gözünüzü yordum ise özür diliyorum.Sizden ricam bu yola doğru başlamak için doğru bir cruiser sürücüsü olabilimek için sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor?Açıkcası ayıracağım bütçe Honda Shadow ile başlayabilirsen seçeneği için 15000 TL ancak onuda 2014 yazında ayırabilirim.Öncesinde küçük cc ile başlaman gerek seçeneği için bu sene 2000-3000 TL kadar bütçe ayırabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Hayat kısa.Bir hayaliniz varsa onu şu an gerçekleştirebiliyorsanız beklemek neden? 35 yaşına kadar belki öncelikleriniz değişecek yine hayalinizi ertelemek zorunda kalacaksınız.

Scooter veya vitesli yeni başlayanlara uygun bir motosiklet ile başlayın. 7 seneye kadar mutlaka yolunuzu da bulacaksınız.

Scooterla başlamayı öneren çok kişi var ama, bence anlamsız.
Motor kullanmayı öğrenmek istiyorsan vitesli ile başlamak gerek.
CBF150 YBR125 gibi motorlarla da başlayabilirsin öğrenmeye ama içinde cruiser sevdası varsa, başka motora binmem diyorsan ve 1-2 sene içinde kesin büyük motor alırım diyorsan, küçük cc çinli bir cruiserla başlaman mantıklı olacaktır.
Hem yüksek hacimli cruiser'a geçtiğinde oturuş pozisyonu açısından zorluk yaşamazsın, hem çinli motor ordan burdan verdiği arızalarla seni az da olsa ustalaştırır
Yani benim önerim küçük hacimli cruiser :cat:

Aynen Arda bey, yazımda 35 yaş demiştim sonrasında devamını unutmuşum.35 yaşıma kadar bekleme fikri bende de değişti neden hayatımı 35'ime kadar erteleyim,Alacaksam bir zevk bu yaşların kıymetini bilmek lazım ve hayatın doya doya tadını çıkarmak lazım.onun için yazımda sizlerin vereceği tavsiyeye göre honda shadow ile başla derseniz seneye direk honda shadow ile veya bu sene daha küçük cc ile başlaman gerek derseniz bir 3000 tl lik motorla başlamak olacak.

teşekkürler

Ben cin mali bir cruiserdan ziyade hyosung gv 250nin daha ideal olacagi kanaatindeyim, o arizalarla ugrasmak benim gibi tamirden anlamayan insanlar icin motordan sogumayi getirebilir. Hic gerek yok, hyosung veya muadili taiwan kore bir 250lik chopper baslangic icin ideal olacagi kanaatindeyim.3000 TL'ye bulunmaz ancak 5000-6000 TL arasi temiz bulunabilir.3000 TL'ye ne sorun getirip getirmeyecegi belli olmayan bir makineye binmektense kismen sorunsuz bir makine icin deger bu para kanimca

benimde son motorum cruiser olacak fakat 250 cc lik gv250 yeter bana.. 3000 tl gibi bir bütçe ile ben başlanğıç olarak 125-150 cc lik bir vitesli tavsiye ederim.. vitesli motorun kullanımı, refleks gelişimi, trafik seyri, bakımları gibi konularda tecrübe sağlandıktan sonra istediğiniz hondaya geçişi rahatlıkla yaparsınız. oturuş pozisyonu biraz değişecektir ama hedeflediğiniz motoru aldığınızda çabuk uyum sağlarsınız...

Sanırım direk 600 cc bir cruiser motor ile başlamak riskli gözüküyor.Öncesinde 150-250 cc ile başlamanın daha faydalı olacağını düşünüyorsunuz

Motosikleti
QJ SRT800s
İlk motorum zealsun 150-19 çinli bir cruiser. aldığımda pekte sürebildiğimi söyleyemem. ama gün geçtikçe motorun tepkilerine, virajlara nasıl gireceğine, frene nerede basman gerektiğine alışıyosun. aşırı hızlara çıkmadığı için ilk dönemler düşük hızlarda bunları tecrübe etmek daha mantıklı geliyor bana. her ne kadar hızı sevmesemde elinin altında o gaz kolu olunca çeviriyosun.

ilk birkaç ay içinde 150 lik bir cruiser yetmeyecek ve hemen yükseltmek isteyeceksindir. bu yüzden 250cc bir motor seçebilirsin. Regal Raptor bulabilirsin söylediğin bütçeye göre.
yada ona ayıracağın bütçeyi bir eğitim kursuna harcayabilirsin(fiyatlarından haberim yok gerçi)

hocam bence tamamen senin sabrın ve tutkunun ne kadar ağır bastığıyla alakalı. İlk motorum benim de VT750 (Shadow), 4 aydır aşağı yukarı kullanıyorum. ilk 1 hafta 10 gün ter döktüm. tabii ki yatmalar kalkmalar oluyor, taşımayı öğreniyorsun, sürmeyi öğreniyorsun, makineyi tanıyorsun ama Shadow'un getirdiği riski 100CC lik bir scooterın da getireceğine inanıyorum. Cruiser tarzı motor nihayetinde sürat için değil keyif için sürülecek bir motor ve kabul edelim ki daha bir aşık oluyoruz olduk mu... Scootera da binseydim yaptığım hataları yapacak, aynı riski alacaktım. Makinenin sağlığı açısından düşünecek olursak, tabii ki ilk başlardaki bilinçsizlik biraz ömrünü kısaltacaktır ama sahibi bizler dahi faniyiz, hayalini kurduğumuz şeyi elde etmek için beklemeyi göze alamıyoruz. Bir mekaniğin ömründen 6 ay 1 sene çalmışız çok mu? Bana sorarsan hedefinden cayma, bu süre içinde araştırmalarını, hazırlıklarını yap, hayaline yapış...

Hacı Konya'da paranı ziyan etme.
Ki Konya'da Fizy kullanıcısıyım. sıfırı 3,770 plaka aksesuar 4500 gibi gelen motora ikinci el (arayanlar hatta motorun tepesine gelenler) 1500-2000 hatta bir keresinde suzuki alto ile takas demiştim birine sahibindende adam "daha geçen hafta bir scooter sattım mondial 1000 e zor verdim. seninkinide hadi o fiyata alıyım demişti 2012 model Honda'yı" neyse motor Konya'da zor giden aletler. ve cbf - ybr harici çabuk satılmıyor... Yada s.s değilse.
Bu sebeple ya 2. el al öğrenmek için yada kaliteli al yıllarca bin.
1-2 sene sonra satarım vs düşünüyorsan ya öldüm fiyatına satcan yada... zor yahu...
Bence ya ybr 125 ile başla yada scooter :)
CBF demiyorum :) ybr ye göre birazdaha kalıplı yeni başlayanı şehir içinde kısıtlayabilir...
Yada Fizy - Spacy - Activa - Beat... uzun yolda bile 80-90 yapan kesilmeden ve bozulmayacak motor al... :)

Annemin sağlık sorunları nedeni ile cevap yazamadım ama sanırım son düşüncem hayalimi ertelemek yerine bir an önce motosiklet alıp eğitimlerimi alıp yollara düşmek..Tabi bu sene için maddi olarak imkanım ve zamanım yok ancak seneye kendimi toparlamış olacağım ve bir honda shadow cruiser ile işe koyulmak.Başka motorlara öğrenmek için bineyim derken sanki motordan soğurum gibi bir his var içimde.
Tabi seneye kadar fikrimi değişmez veya değiştiren olmazsa.

mehmet kardeşim bende senin gibi büyük motor kullanan birisi değildim çok düşündüm ne alsam diye yaklaşık bir yıl araştırdım herkes farklı bir şeyler söylüyor sonunda gözümü kararttım 2 yıl önce yaşım 47 olmasına rağmen honda shadow aldım dikkatli ve bilinçli olursan hiç bir şey olmaz merak etme.al shadowu bak hayatın ne kadar keyiflenecek çin malı alacaksın sonunda satarken zorlanacaksın bence kesinlikle HONDA SHADOW derim.

K.mehmet merhaba,

Basligi gorunce ben de yazmak istedim. Ayni senin durumundayim. Begendigim bir iki model var. Biri 650 lik digeri 250 lik. Daha once mobilet surmustum. Skooter ile baslamayi falan istemiyorum. Niyetim bir an once ehliyeti alip yaza kadar istedigim motora sahip olmak. Umarim Ikimiz de hayallerimizi gerceklestirebiliriz.

Sayg,

HONDA 750 CC BAŞLAMAK UYGUNDUR TABİ ÇOK İYİ BİSİKLET VE ARABA KULLANMAK ŞARTI İLE :))) ŞAKA BİR YANA ERTELEMEK YANLIŞ BİR AN ÖNCE RÜZGARI HİSSETMELİ BİRAZ BENCİLCE KONUŞACAĞIM DİĞER SEGMENT DEKİ ARAKADAŞLAR KIZMASIN CRUİSER KULLANMAK YADA GENEL ANLAMI İLE CHOOPER BİR AYRICALIKTIR BU İNSAN KARAKTERİ İLE ALAKALI , HAYATI YAVAŞ YAŞAMAK RÜZGARI HİSSETMET GİBİ SÜPER BİR DUYGU...

Ilk motorum shadow 750 idi.. onunla başladım ve bitirdim. .:):) gene alsam chooper disinda düşünmem bile

Bu konuyu açmak isteyişimdeki temel sebep , orta sınıf 250cc chopper ararken en iyi seçimi yapabilmek için araştırma yaparken çektiğim sıkıntılar ve bilgi azlığı oldu.. 2006dan beri 250cc chopperların çoğuna sahip olmuş ve kullanmış biri olarak şu anki motorum LİFAN LF 250 B hakkındaki tecrübelerimi aktaracağım. Bu arada motoru tecrübe ettiğim yollar ( OF ROAD STABLİZE ERZİNCAN MUNZUR DAĞ YOLLARI, ASFALT YOL, TRABZON YOLU DAĞLIK ASFALT YOLLARI) nasipse yazında Erzincan ANKARA oradanda ANTALYA bu motora ciddi anlamda güven oluşturdum.

Lf 250 b -------> PAŞA yani bu benim lf min adı :)

Tiger , ramzey, Mondial MCT, Regal raptor T gidon ve şimdiki motorum PAŞA ( LİFAN LF 250 B)

bu adresten motoru inceleyin
http://www.redoakcycles.com/uploads/250_08.jpg
http://www.redoakcycles.com/2009_LF250-B_Black.html

Öncelikle bu saydığım motorların hiç birini Lifanın kategorisinde saymak asla istemem çünki arada dağlar fark var !

En önemli farkmotorun üzerinde V TİWİN MOTOR Seri: 2V49FMM ödüllü motor tipi mevcuttur.

Bu motorun en önemli özelliği tek karbrüratörlü oluşudur, diğer motorlar çift karbratörlüdür.. Paşanın (LF 250 B) son denememde 50 tl benzin ile 400km yol yaptı 90 - 100km arası sabit hızda.. şehir içide 350km civarı gidiyor.

V tiwin motor olması dolayısı ile genelde motoru 600cc sanıyorlar emsallerinden büyük olması nedeniyle sizi durdurup soranlarla karşılaşıyorsunuz. Bu motor tipi gerçekten chopperda olmazsa olmaz olduğunu anladım..

Motor eleştirime devam ediyorum. Motoru 2006 dan beri kullanılıyor bu tabi balansörlü, üstten egzantirikli geliştirilmiş hali.. Örneğin honda shadow 250cc, yamaha drakstar 250cc,bisan 250 roadstarlarda , monero cmx ve ledowlarda bu motor tipi kullanılıyor.
çin menşeyli motorlarda en az sorun çıkaran hatta ciddi anlamda memnun olunan en iyi motor tipidir.

Lifan LF 250 B araştırmalarım sonucu ulaştığım bilgi YAMAHA DRAGSTAR 250cc nin KLONudur. yani tamamen kopyalanarak yapılmış.

Motor 17 beygir olarak geçiyor bana sorarsanız diğer 250 cc motorlarımdan daha torklu ve atak bir motor .
Titreşim deneyimime gelinde diğer motorlarım 80 km de titreşim başlıyordu. bu motor tipinin en önemli özelliği v motor titreşimi çok aza indirgemesidir TİTREŞİM 100km Hızda başlıyor evet tam tespitim bu 100km belki ben vidalarını hiç sıkmıyorum sıksam daha iyi sonuç alabilirim..

Motor bölümünün elektronik benzin ve karbratör kesicisi gibi daha aklıma gelmeyen bir çok avantajı var..

Gelelim YOL TUTUŞUna bu motorun amartsör yaylanım sistemide hoşuma gitti gerçi biraz fazla otobüs gibi yaylanıyor ama bu da motor emsallerinden ağır oluşundan kaynaklanıyor. motorun yol tutuşu başarılı bunun sebebi tekrarlıyorum motor ağır olduğu için yola yapışıyor rüzgarın gücünü azaltıyor ve yola daha iyi yapışıyor.
Koltuklarının yumuşaklığı ve büyüklüğü yeterli olduğu içinde uzun yolda daha az yorucu oluyor. Bilmiyorum bu motorumda kendimi daha bi güvende hissediyorum.

Lastikleri yeni sayılır motorum 2011 model hala ilk lastiği lastikciye gösterdim lastiklerini pek kaliteli sayılmaz ama en azından yumuşak lastik dolayısı ile kolay kaymaz dedi, tebşir gibi çin lastiğinden hallice diyelim..
eski mondial mct 250 cc motorum hep tel kırardı ve krom kaplama değildi.. PAŞA lf 250 ise tel malzemesini baya kalın sağlam tel ve krom kaplama olarak kullanmış dağ yollarında cross gibi kullandığım motorum daha hiç tel kırmadı maşallah

Malzeme kalitesi olarak ben em sallerine bakarak başarılı buluyorum çünkü kronik hiç bir problem çıkarmadı bu arada LİFAN bisan lifan diye geçer çin değildir Amerikan Türk ortaklığı bir markadır. şu an sıfır 7500tl plaka falan derken 8.500tl yi bulabilir.

Motorum şimdiye kadar rölantide hiç stop etmedi munzur dağının zirvelerinde dahi yüksek basınçtan etkilenmedi buda şaşırtıcı..

En güzel özelliklerinden biride bu motor tipi okadar çok modelde kullanıldı ki parça bulamama gibi bir problem asla olamaz. markalar farklı bile olsa motor seri modeli aynı tüm parcalar bir birine uyuyor yani..

Ciddi anlamda heybetli bir motor ramzey 250cc mondial mct bisan 250cc road star keway 250 shadow dahil bunların yanında daha ağır ve heybetli bir motorsiklet emin olabilirsiniz..
Bende ikinci el aldım PAŞA mı iyide bu motoru almışım inşallah böyle devam eder muhabbetimiz dostumla beni hiç üzmez ve memnun etmeye devam eder
Bu motorun yağına , bakımına dikkat edin birde kaliteli buji kullanın inanın bu paraya daha iyisi bulunmaz.

Son olarak şunu söyleyebilirm az benzinle çok yolu sorunsuz bir şekilde pekte titremeden keyifli gezi yapmak isteyenler ben sizin yerinize yıllardır bu tip motorları test ettim halada test etmeye devam ediyorum bence PAŞA yani LİFAN lf 250 B diorum karar sizin. Ben elimden geldiğince siz arkadaşlarıma yol göstermeye yardımcı olmaya çalıştım umarım bu bilgiler ışığında sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bu motorun testlerini merak edenler bu konuya tıklasın lütfen
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/131069-lifan-lf-250-b-kullanicilari.html#post3347855

HERKESE KAZASIZ BELASIZ BOL KEYİFLİ VE GÜLÜCÜKLERLE DOLU YOLCULUKLAR DİLİYORUM...

Motosikleti
gts 300
lifan gv250 daystar venox alcağına al bi ybr sonra istediğin motora geçersin :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar