Cruiser mı? Sport touring mi?

Dostlar selamlar,

Şuanda Royal Enfield Hunter 350 kullanıyorum ve cc yükseltmek istiyorum.
İki tarz arasında kaldım;
Genellikle şehir içi ama yazları ve hafta sonları uzun yol(bu yaz Karadeniz turu planım var)
Cruiser motosiklet tam olarak benim tarzım ve artçılı kullanıyorum.
Triumph speed Twin 900
Kawasaki z650rs
Royal Enfield süper meteor 650
Kawasaki vulkan s
Royal enfield shotgun 650

Sport touring de uzun yolda vs çok rahat olur ama şehir içi sıkıntı diye düşünüyorum;
Tracer 7
Triumh tiger Sport 660
Kawasaki versys 650

Siz olsanız bunlar arasından hangisini seçerseniz?
Bütçe max 500-550 bin
Katılım evime girip taksitle alcam veya kendi motorumu bayiye verip sıfır super meteor 650 alabilirim taksitle.

Motosikleti
Honda CBR500R
Cruiser alacak olsam listedekilerin hiçbirini almazdım hiçbiri o hissi tam vermiyorlar ve sport touring listendeki motosikletler kadar artçılıda rahat olacaklarını da düşünmüyorum. Bu listede bir karara varacak olsam Tiger derdim herhalde.

yol mu yapacaksın kafenin önüne mi park edeceksin bence önce onun kararını ver
Kafe önü değil eşimle kullanıyorum, genelde işe git gel hafta sonu İstanbul çevresi tatillerde vs şehir dışı aslında çok fonksiyonlu olmalı gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cruiser alacak olsam listedekilerin hiçbirini almazdım hiçbiri o hissi tam vermiyorlar ve sport touring listendeki motosikletler kadar artçılıda rahat olacaklarını da düşünmüyorum. Bu listede bir karara varacak olsam Tiger derdim herhalde.
Liste dışı onerebilecegin bu fiyatlara hangi modeller var. Yamaha xv950 güzel aslında ama 2015 model eski biraz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kafe önü değil eşimle kullanıyorum, genelde işe git gel hafta sonu İstanbul çevresi tatillerde vs şehir dışı aslında çok fonksiyonlu olmalı gibi

Liste dışı onerebilecegin bu fiyatlara hangi modeller var. Yamaha xv950 güzel aslında ama 2015 model eski biraz.
hanımla gezmekse amaç cruiser bunun aleti değil road glide olmadığı sürece 550 600e tiger 900 bulabilirsiniz diye düşünüyorum artçı sele ısıtması bile var daha ne olsun

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İstek ve beklentileriniz için sport touring sınıfı bence daha mantıklı. Bir de artçılı süreceksiniz, A2 limitinde motorlar yerine biraz daha güçlü motorlar size daha fazla keyif verecektir. İkinci kategoride seçtiğiniz motorlar buna daha uygun.

Motosikleti
Arora kasırga
Sport touring komple ele
Melez bir tipi var hiç beğenmedim
Kafama silah dayasalar o kadar para verdirip aldıramazlar
Daha az para verdirip bile aldıralamazlar o derece

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Gelip buraya da V-Strom 650 yazacağım da kafama ıslak odunla vurmayı bekleyenler var, ondan söylemedim varsayalım. Komple Türkiye'mizi gezdim, 4.6 litre tam yüklü şekilde. 450 km yakıt almadan gidebilmek büyük nimet abi.

Tavsiyem hakikatten V Strom olurdu ama demiyorum, kafamı seviyorum.

İstek ve beklentileriniz için sport touring sınıfı bence daha mantıklı. Bir de artçılı süreceksiniz, A2 limitinde motorlar yerine biraz daha güçlü motorlar size daha fazla keyif verecektir. İkinci kategoride seçtiğiniz motorlar buna daha uygun.
Aslında maksat a2 de kalmak değil de ilk motorum hunter 350 bundan yüksek cc ye geçiş motoru gibi olacak.

Gelip buraya da V-Strom 650 yazacağım da kafama ıslak odunla vurmayı bekleyenler var, ondan söylemedim varsayalım. Komple Türkiye'mizi gezdim, 4.6 litre tam yüklü şekilde. 450 km yakıt almadan gidebilmek büyük nimet abi.

O da aklımda ama diğerleriyle kiyasladığımda şekil şemal olarak da geride geldi bana. Hanım da beğenmedi zaten daha ne olsun😁

Son düzenleme:

Vstrom 650 tavsiye etmediğin için çok şanslısın. Eğer tavsiye etseydin gerçekten kafana ıslak odunla yada kalın yüksek gerilim kablosu ile vurmak isteyenler olacaktı. Ama tavsiye etmediğin için, bu durum ortadan kalktı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
O da aklımda ama diğerleriyle kiyasladığımda şekil şemal olarak da geride geldi bana. Hanım da beğenmedi zaten daha ne olsun😁
Vstrom dışarıdan çirkin görünüyor kimilerine göre tipi çirkin ama çok rahat çok konforlu, özellikle artçı için daha konforlusu anca GS olabilir, ya da K1600GT falan lazım olur en konforlusu olsun diye ama sınıfında en konforlu motor.
Biz hanımla gezmeye başladığımızda ilk turumuzda 250km yol yaptık, korkmasın, şlk defa motora binecek diye önce 20km ötedeki yakın yerdeki köfteciye gittik, köfteler bitince ne yani şimdi erkenden eve mi dönücez deyince yolu uzatıp iğneada yollarına sürdüm, 250km yolun ardından yoruldun mu dedim, motora yeşil sigorta yaptır sonraki tura Yunanistana geçelim dedi.
Sonraki turda Yunanistana geçtik, ilk gün 450km yol yaptık, haziran sıcağınca mont ve botlar sıcak yaptı demek dışında bir şikayeti yoktu ki o tura bir de kamp malzemelerini yükleyip çıkmıştık.Yani ara sıra artçı ile uzun yol yaparım, yükleri de yüklerim deniyorsa sınıfında ideal ve konforlu bir motor.

Kafama ıslak odunla vuracakla için hemen kaskımı takayım. :ROFLMAO:

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Aslında maksat a2 de kalmak değil de ilk motorum hunter 350 bundan yüksek cc ye geçiş motoru gibi olacak.

Anladım, ancak iş performans ve kulanışlılığın tartışıldığı kısma gelince kimse kusura bakmasın ama Versys olan yerde V-Strom baba kalır o sıralamada yani. Bir kere tek 19-17 jant. Türkiye yollarındaki bana kalırsa en uygun kombinasyon. Seçiminizde başarılar.

Vstrom 650 tavsiye etmediğin için çok şanslısın. Eğer tavsiye etseydin gerçekten kafana ıslak odunla yada kalın yüksek gerilim kablosu ile vurmak isteyenler olacaktı. Ama tavsiye etmediğin için, bu durum ortadan kalktı.
Yok asla abi, yok öyle olmuş böyle olmuş falan söylemem yani. Etmiyorum, etmedim, aksini iddia eden yine bir zahmet edip okusun, katiyen önerdiğim iddia dahi edilemez.

Vstrom dışarıdan çirkin görünüyor kimilerine göre tipi çirkin ama çok rahat çok konforlu, özellikle artçı için daha konforlusu anca GS olabilir, ya da K1600GT falan lazım olur en konforlusu olsun diye ama sınıfında en konforlu motor.
Biz hanımla gezmeye başladığımızda ilk turumuzda 250km yol yaptık, korkmasın, şlk defa motora binecek diye önce 20km ötedeki yakın yerdeki köfteciye gittik, köfteler bitince ne yani şimdi erkenden eve mi dönücez deyince yolu uzatıp iğneada yollarına sürdüm, 250km yolun ardından yoruldun mu dedim, motora yeşil sigorta yaptır sonraki tura Yunanistana geçelim dedi.
Sonraki turda Yunanistana geçtik, ilk gün 450km yol yaptık, haziran sıcağınca mont ve botlar sıcak yaptı demek dışında bir şikayeti yoktu ki o tura bir de kamp malzemelerini yükleyip çıkmıştık.Yani ara sıra artçı ile uzun yol yaparım, yükleri de yüklerim deniyorsa sınıfında ideal ve konforlu bir motor.

Kafama ıslak odunla vuracakla için hemen kaskımı takayım. :ROFLMAO:
Az daha önerecek gibi oldun sandım abi, kıyıdan dönmüşsün. Boşver abi, alsın Versys'i kendi hayıflansın... :D Hem bizim motorların seleler daha konforlu, amortisörleri daha yumuşak. İlk servise gittiğinde bazı faturalarla da karşılaşır, sonrasını kendi bilir arkadaş. 😈 😈:ROFLMAO:

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Az daha önerecek gibi oldun sandım abi, kıyıdan dönmüşsün. Boşver abi, alsın Versys'i kendi hayıflansın... :D Hem bizim motorların seleler daha konforlu, amortisörleri daha yumuşak. İlk servise gittiğinde bazı faturalarla da karşılaşır, sonrasını kendi bilir arkadaş. 😈 😈:ROFLMAO:
Açık açık önerdim yaa. kafama ıslak odunla vurulmasını da göze alıp önerdim.
Yani tam da önerecek konusu açıldı. Hanımla hafta sonu şehir dışında turlarız denince bu sınıfta japonlar arasında daha iyisi yok ki. Triumph tiger var ama o da japon değil. Tiger 900 veya tracer 900 de çok iyi iş görür ama onlar bir üst sınıfta güç olarak, onları da binlik sınıftan saymak lazım, bu orta hacim 650-750cc arası sınıfta en konforlusu, öncelik konforsa gayet iyi motor yani çirkin falan diye dalga geçiyoruz ama yok, tipi de güzel.

Açık açık önerdim yaa. kafama ıslak odunla vurulmasını da göze alıp önerdim.
Yani tam da önerecek konusu açıldı. Hanımla hafta sonu şehir dışında turlarız denince bu sınıfta japonlar arasında daha iyisi yok ki. Triumph tiger var ama o da japon değil. Tiger 900 veya tracer 900 de çok iyi iş görür ama onlar bir üst sınıfta güç olarak, onları da binlik sınıftan saymak lazım, bu orta hacim 650-750cc arası sınıfta en konforlusu, öncelik konforsa gayet iyi motor yani çirkin falan diye dalga geçiyoruz ama yok, tipi de güzel.
@espresso yu gören oldu mu? Görürseniz hemen kaçmasını söyleyin zira kirli sakallı karanlık tipler onu arıyorlarmış. Karşı tarafın adamları diye duydum. Hatta bir kısım Avrupa'lı da varmış aralarında. Alman mı desem Avusturya'lı mı bilemedim.

Motosikleti
İki Teker Havada
Türkiye sınırları içinde dolaşıcaksan Triumph Tiger 900 rally pro Yurtdışına çıkarım dersen Honda Transalp 750
Uygun işletme maliyeti az yakıt tüketimi dersen yine Honda Transalp 750

Dostlar selamlar,

Şuanda Royal Enfield Hunter 350 kullanıyorum ve cc yükseltmek istiyorum.
İki tarz arasında kaldım;
Genellikle şehir içi ama yazları ve hafta sonları uzun yol(bu yaz Karadeniz turu planım var)
Cruiser motosiklet tam olarak benim tarzım ve artçılı kullanıyorum.
Triumph speed Twin 900
Kawasaki z650rs
Royal Enfield süper meteor 650
Kawasaki vulkan s
Royal enfield shotgun 650

Sport touring de uzun yolda vs çok rahat olur ama şehir içi sıkıntı diye düşünüyorum;
Tracer 7
Triumh tiger Sport 660
Kawasaki versys 650

Siz olsanız bunlar arasından hangisini seçerseniz?
Bütçe max 500-550 bin
Katılım evime girip taksitle alcam veya kendi motorumu bayiye verip sıfır super meteor 650 alabilirim taksitle.
Crusier lerin arasında alınacak tek motor var o da Kawasaki Vulcan S

F54

yukarıda bahsettiğiniz motorlardan bu forumda tracer veya versys 650 harici kullanan yoktur veya 1 tane yani bu 2 motor dışında bir motor alacaksanız hayırlı olsun.
aldıktan sonra burada tecrübelerinizi merak eden arkadaşlarla paylaşırsanız memnun olurlar
artçılı kullanacağınız için artçı konforu açısından en mantıklı seçenekler gene yamaha ve kawasakinin orta sınıf bu 2 motoru harici pek uygun olmaz

Motosikleti
D400
Aktif olarak tur yapacaksanız ve illa cruiser diyorsanız XV950 derim. Uzun yolunuz olacak ama cogunluk şehiriçi ise bölgenizdeki yetkili servisi iyice araştırıp meteor650 derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar