Cruiser-Chopper motor önerisi.

Öncelikle herkese merhaba. Motor camiasina yeni katılmış veya katılacak olan birisi olarak bu konuları yeni yeni araştırmaya başladığımı belirtmek isterim. Yaklaşık 30-40 bin lira civarı bir bütçem var ve bu bütçe ile ekipman dahil bir cruiser-chopper motor almak istiyorum. Daha önce bu tarz açılmış çok konu olduğunun da farkındayım fakat hiçbiri fiyatların sabit olmaması ve net bir cevap barındırmadığı için tam olarak yardımcı olamadı bana. Açıkcası bir motordan beklentim estetik ve süreklilik üzerine eğer ki alırsam bobber'a çevirmeyi düşünüyorum. Boyum 187cm, altımda çok da minik kalmayacak güzel ve bir kaç yıl kullanabileceğim, ilerde olabildiğince az masraf yaptıracak bir cruiser-choppper motor düşünüyorum. Aşağıdaki modellerden alınabilecek olanları veya uzak durmam gerekenleri de söyleyebilirsiniz. Şimdiden yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim.:thumleft:

Aklımdaki Modeller:
-Kanuni Tiger 250
-250 mct
-Superlight 150-125
-Superlight 200
-Gv 250
-Regal Raptor 250
-Qm 250

Piyasada alınabilecek 250cc de iki tip motor var biri 30 yıllık aynı blokla gelen 92 model virago bloku m34 yada 54 kodlu v twin motor … bu blok hala pek çok çinlide enjeksiyonlu falan yapılıp yollanmasına rağmen tuhaftır bütün a dan z ye teknik verileri 10 -15 sene önce yollanan karbüratörlü versiyonuyla birebir aynı ..
Yamaha bile bu bloku defalarca güncelledi 2000 modelleri bile Yamaha da 25-26 beygir..

İkincisi gv250 malzeme kalitesi işçilik görüntüsü heybeti her şeyi gayet kaliteli yerinde çinliyle kıyaslanmaz bloku zaten hyo Suzuki ortak geliştirilmiş bir blok kaliteli bir blok tabii üstünden yıllar geçti şimdi o bloklar ne alemde kim bilir ..
o hacim aralığında tek geçerim ama karbüratörlüsüne yönel Efiler sıkıntılı

Motosikleti
Ns200 15"
Alıcak olsam gv250 den yana tercihim olurdu, Regal Raptorun Harley Davidson modelini andıran model ise (Daytona diye geçiyor sannederdem) şanzıman sorunu var diye biliyorum, Mct250 ve Qm 250 aynı bloğa sahipler diye biliyorum haldır haldır titrerler krank tasarımı yüzünden (Jinlum 250 yi de ekleyebilirsiniz), Superlight modellerinin gidişlerinden çoğu kullanıcı memnun değiller, Kanuni tiger içinde tek yorumum ne kadar kalıplı dursada blok minnacık duruyor. Benim tavsiye edebilceğim modellerde şunlar:
Borelli Ledow Cmx 250
Bisan Roadstar 250

Borelli bisan roadstar keeway super shadow daha aklıma gelmeyen onlarcası aynı motor zaten ..

İşin ilginç yanı 10-15 sene önceki 250cc lik blok ile şu an aynı blokla gelen motorların teknik verileri birebir aynı …

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar