cross tavsiyesi

Herkese selamlar.Forumda yeniyim ve cross motosiklet almayı düşünüyorum.Ehliyetim var ancak motosiklet tecrübem az 1.5 sene kadar debriyajsız motor kullandım.Yaklaşık 1 haftadır forumları okuyarak bilgi edinmeye çalıştım ancak model konusunda bir sonuca varamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.

-2. el yada 0 olabilir.

-Çinli marka düşünmüyorum.

-Kullanım amacım arazi ancak şehir içinde sıkıntı olmaması açısından plaka takılabilecek bir model olması gerekiyor.

-2 zamanlı atak bir makine olması tercihim.

-Motor bakımı konusunda tecrübeli olmadığım için az sorunlu bir makine olursa iyi olur.

Son olarak boy:1.85 kilo:76 bütçe:6000tl aksesuar dahil değil.

Şimdiden yorum yazan arkadaşlara teşekkürler.

Moderatör
İki zamanlı motorları genelde profesyonel cross kullanıcıları tercih eder. Motor ömürleri kısa olduğundan sadece cross olarak kullanılır, ulaşım aracı olarak pek tercih edilmez.
Yamaha Xt yada bütçeyi biraz esnetip KTM Husaberg gibi markaların ikinci ellerine bakabilirsiniz.

6000TL ye çin olmayan cross motosiklet bulman biraz zor veya eski modellerini alabilirsin.heleki 2 zamanlı için bütçeni biraz daha yükseltmen lazım...

söylediğin bütçe ile 2zamanlı motor bulamazsın, sıfır hiç bulamazsın.
anca 90küsür modellerde bulabilirsin.
yeni model istiyorsan, fiyat olarak en uygunu WR125tir
http://www.sahibinden.com/motosiklet-yamaha-wr-125-r?sorting=price_asc
kaldıki bu da 4zamanlı ve senin istediğin gibi çoookk torklu bir makina değildir.
ama isediğim hoplamak zıplamak, dağ bayır gezmek, kamp yapmak...vs ise aşırı dik yangın yollarına girmeyeceksen devirli kullandığında istediğini verebilecek bir makinadır

Eski biraz ama yamaha xt 600 yada klr 650 olabilir hard cross icin biraz agirdirlar 250 lik bisi daha mantikli olur onlarda yacok eski yada cok yeni kk 250 gibi. Viteslide yeni olacaginida dusunursek al bi ramzey 200 vur araziye gitsin :)

KaPTaNHaSaN hocam ilk başta bende öyle düşünmüştüm alırım bir tane çinli hem öğrenirim hem dağa taşa vura vura parçalarım diye ama bu seferde ustalara 0 motosiklet parası bayılmayalım :mrgreen:

Valla kardeş bende senin niyetlerle çıktım yola gittim bi xt 125 r aldım. Kalite olarak gayet memnunum ama tabiki alıştıkça gücü yetmemeye balıyacak sana ama o bütçeye bence alabileceğin en iyi japonlardan biri. Çinli alayım dersen o paraya güzel aletler bulabilirsin. sana kalmış tercih ama bakım masrafı çıkarmıcak bişiistiyosan 2 zamanlıları unut. İnan 125 lik bile alış değilsen vitesli motora çok tehlikeli olabiliyor.

Teşekkürler yorum için sanırım 2 zamanlılar için hem erken hemde bütçeyi zorluyorlar.Şimdi baktım sahibindene 3500 - 4500tl arası değişiyo fiyatlar ama km'leri yüksek gibi geldi bana.

Teşekkürler yorum için sanırım 2 zamanlılar için hem erken hemde bütçeyi zorluyorlar.Şimdi baktım sahibindene 3500 - 4500tl arası değişiyo fiyatlar ama km'leri yüksek gibi geldi bana.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi..................full-plus-full-105767137/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-acil-kisa-sureligine-105205979/detay

Bu paralara fena sayılmaz. Ama diğer çinlilerin fiyatlarınada bak öyle yada böyle 1 sene içind eyetersiz gelip büyütmek istersin muhtemelen. Bu arada fiyatlar düşmüş kış sezonundan dolayı herhalde :D Ben daha pahalıya almıştım 2006 model 14300 kmde

Bende gemideyim zaten şu anda şubat başında incem o zaman almayı planlıyorum o zamana kadar inşallah dahada düşer fiyatlar :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar