Cross motor seçimi

Abilerim kardeşlerim merhaba. Ben 17 yaşındayım şuana kadar downhill,yol bisikleti,dağ bisikleti kullandım.Ama şimdi motorlara merak saldım. Oturdugumuz yerin 100 metre ilerisinden itibaren arazi ve tarlalar var. Cross motoru istiyorum yada bana ne önerirsiniz. Öncelikle öğrenci oldugum için kısıtlı bir bütçem var ve bu bütçem max 3.500-4000.Çok güçlü birşey olmasına gerek yok.Arazide keyfini yaşama yoldada beni taşımasını istiyorum sadece.Siz ne önerirsiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
eğer asfalt ve trafikte işin yoksa apachi bakabilirsin 17 bg lik olanın fiyatları o civarlarda ve diğerlerine oranla, şase olarak daha agresif ve yüksek ama söylediğim gibi asfaltta işin olmamalı çünkü plaka çıkartılamıyor.

atreyuya katılıyorum.fiyatını bilmiyorum ama asfaltta sürmeyecek trafiğe çıkmayacaksan apachi. az çok asfalttada süreceğini düşünüyorum bence Xtreme max'da yetecektir, yeni başlayan endurocu için gayet iyi bir motor. bende çoğu zaman araziye tarla yollarına giriyorum geziyorum yeterli oluyor bu motor ::xrock:: benzer başka modellerde var almadan önce mutlaka hepsini git incele hangisi hoşuna gider içine sinerse ona yönel

Son düzenleme:
Mondial Xtreme 150 lik, lifan xplore 200 lük ikide aynı fiyatlarda.

Açıkçası ben cross motora sırf adrenalin yasamak ve kumda toprakta eglenmek için başlıycam bu motorlar idare edermi?

Açıkçası ben cross motora sırf adrenalin yasamak ve kumda toprakta eglenmek için başlıycam bu motorlar idare edermi?

arkadasların saydıgı modellerin hepsi senin işini fazlasıyla görecektir

profesyonel cross motorlarda neredeyse üst fiyatlar 30.000-40.000 liralara kadar cıkıyor.

senin dediğin gibi yeni baslayacak olana , ucuz yollu, yedek parcası ucuz olarak

sayılan modeller ideal olur :cat:

arkadasların saydıgı modellerin hepsi senin işini fazlasıyla görecektir

profesyonel cross motorlarda neredeyse üst fiyatlar 30.000-40.000 liralara kadar cıkıyor.

senin dediğin gibi yeni baslayacak olana , ucuz yollu, yedek parcası ucuz olarak

sayılan modeller ideal olur :cat:

çok haklısınız, sonucta deli paralar kazanmıyoruz, motor zarar gördüğünde tamir ettirebilmek için gerekli parçaları temin edebilecek gücte olmamız gerek. Bana da ktm 85lik,125likleri öneriyorlar hep. Yahu bunların yedek parça fiyatları zaten ne kadar..

@oluroyle: ktm nin 85-125 liklerini önerenlere selam ediyorum buradan :D fiyat aralığına baktıklarını sanmıyor, ezbere konuştuklarını düşünüyorum. 85-125cc olan bile 250 cc ile neredeyse aynı fiyatta. Teknik açıdan bakınca üst sınıf motorlarda kırılma dağılma çinlilere göre daha az oluyor fakat periyodik bakımları aşırı tuzlu :) İlk tercih olarak X-treme max mantıklı geliyor kulağa. Fiyat ve performans olarak kullanıcılarından hep artı yönde yorum aldığını biliyoruö. Yaş da genç daha ilerde sürüş tarzına göre üst sınıf 2 veya 4 zamanlı bir makinaya geçersin.

Oncelikle sınavlarımdan dolayı giremedigimden dolayi Özür dilerim. Yukarıda asfaltta kullanmiyacaksak plaka cikarttirmiyoruz gibi bir mesaj okudum, peki plaka cıkarttırmazsak ehliyet gerekiyormu?

kolaya kaçma ehliyet elbet bir gün gerekir :) trafiğin içinde kullanmadığın araca, ehliyet zorunluluğu olmaz diye biliyorum.

trafiğe çıkmayacağın için ehliyet, plaka, trafik sigortası vb gerekmez. aslında atlayıp hoplamaya gelecek düzgün bir cross lazım sana ama onlar da çok pahalı fiyatlara satılıyor. KTM firmasının motosikletlerine bakabilirsin, bisiklet işinde bir cannondale veya scott neyse arazi motosikleti işinde de KTM standart oluşturan firmadır. Tabi fiyat yüzünden sadece bakmakla da kalabilirsin.

Arkadaşım bende 4000 tl var araştırdım sıfır olarak mondial x treme max alabilirsin benim seçimimde o ulucak fakat bu 4000 tl nin üzerine noter plaka trafik sigortasını ekleyince 4600 civarı bişe oluyor bilgine 4000 binle bitmiyor iş

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle öğrenci oldugum için kısıtlı bir bütçem var ve bu bütçem max 3.500-4000.Çok güçlü birşey olmasına gerek yok.Arazide keyfini yaşama yoldada beni taşımasını istiyorum sadece.Siz ne önerirsiniz? demişsin. ikinci el Mondial xtreme max 150 lik öneririm. Bütçene uyar,beklentine cevap verir benzin sorun olmaz (öğrencisn) selesi diğerleri gibi rahatsız değildir. yüksek sürate( 115-120) çıkmazsa titreşim yok, orta menzil uzun yol gidersin, arazide tatmin eder, sağlam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar