CRF250L arka amortisörü tamiri için YARDIM!

Motosikleti
Yamaha XT660R
Merhaba 2017 CRF250L sahibiyim. 1.96 100 kilo boyundayım. Motorun arka amortisörü yaylanıp durduğu için yaklaşık 7 ay önce arka yayın üstüne bir ön yükleme pulu ekledim ve memnundum. Ayrıca ön amortisör yağını da güncelledim. Ön amortisörden çıkan yağın durumu rezaletti. Arka amortisöre vaktinde de bir yeniden toplama videosu bulamadığım için sadece pul ekledim ve topladım.

Dün, haftaya uzun yolda gideceğim ve motoru yükleyeceğim için amortisörün ön yükleme ayarını en serte aldım. Bugün saba bir turlama yapmak için çıktığımda motorun, ön yükleme pulu eklediğim haliyle aynı yumuşaklığa geldiğini fark ettim. Yolda da ne konfor kaldı ne viraj kabiliyeti. Herhalde keçeyi patlattım.

Motordan anlarım. Bir çok parçasını alıp kendim değiştirdim. İnternette ecnebiler sağolsun onlarca video çektikleri için detaylı bir araştırma ile halledebiliyorum. FAKAT bu motorun arka amortisörünün nasıl tamir edileceği hakkında bir videoya rastlayamadım.

Aydın'da yaşadığım için ve haftaya da uzun bir yola çıkacağım için bir an evvel halletmek istiyorum meseleyi.

Bir sorum daha var; Bu motorun arka amortisöründe de değişmesi gereken bir yağ var mı?

Ben o arka amortisörü bakımsız olarak biliyorum. Ayrıca sert ayarda amortisör patlaması yumuşak halinden daha zor seviyededir.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Selam, ben arka amortisör revizyonunu araştırdım bir ara ama sağlıklı bir sonuca ulaşamadım. Şimdi arka amortisör kontrolü şöyle olur;

-Motor üzerinde kimse oturmuyorken seleyi elinizle sertçe bastırın, kolayca aşağıya iniyorsa ve yaylanma yapıyorsa amortisör patlamış demektir, yok size direniyor ve bıraktığınız an tek hamlede yukarıya çıkıyorsa sağlamdır.

Sanırım istanbulda arka amortisör revizyonu yapan yerler var, eğer araştırmaların sonucu bir şey bulabilseydim sizle paylaşırdım ama bulamadım, sanırım ön amortisör gibi keçe ve yağ değişimi gerekli.

Zahmetli duruyor.

Motosikleti
Yamaha XT660R
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Amortisör kendi kendine düzeldi. Sert bir sürüş yapıp kontrol ettim yağ kaçırma vs. yok her şey normale dönmüş durumda.

85 km/h ile giderken kasisten motorun üzerinde pozisyonuma dikkat ederek bir atlayış yapmıştım motor havalanmıştı. Ondan sonra bunlar gerçekleşmişti.

@ogzcngdk istanbul'da Çırak Amortisör ile görüştüm sağolsun durumu anlattı. Ön yükleme pulunu da ondan almıştım.​

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar