Crf 250l vs klx 250 vs xpulse 200

Motosikleti
Honda CRF 250 l 2013
Herkese iyi forumlar şuan motor alma arafesindeyim bütçem maksimum 150 bin tl ilk motorum olacak aklımda crf 250l, klx 250 ve alternatif olarakta xpulse 200 ve tvs Apache 200 var bu bütçede çok temiz klx 250 ler bulunuyor ancak yedek parça ve servis sorunu sebebiyle herkes uzak durmam gerektiği söylüyor gönlümde uzun zamandır crf var ancak onunda son zamanlarda fiyatı gereksiz yükseldiğinden ötürü gece aylara kadar 150 binlere temizler bulunurken şimdi bu paralara 35-40 bin km dekiler bulunuyor yüksek km olmalarından oturu biraz çekinceli yaklaşıyorum alternatif olarak xpulse 200 düşündüm ama onunda kronikleri fazla olduğu için tam emin olamadım bir yandan da bu paralara 2. Ele alacağıma gidip sıfır tvs Apache alayım ilerleyen zamanlarda satip yukselteyim
Yada hiç motor almayıp xpulse 210 un gelmesini bekleyeyim diyorum siz değerli forum üyeleri ne düşünüyor yardımcı olabilir misiniz

Motosikleti
1190 ADV
Saydıkların arasında 150 binlira bütçe ile alınabilecek en iyi motor KLX 250.

CRF ve KLX'i karşılaştırdığımızda birbirine çok yakın benzeyen motorlar gibi gözüksede detaylarda KLX öne geçer.

KLX'in malzeme kalitesi daha iyidir.
CRF'nin radyatörü tek tarafta daha küçüktür. Bu yüzden KLX'e göre çok daha sık fan açar. KLX'de 2 parça daha büyük bir radyatör var.
CRF'nin ön amortisörlerin birinde yay olur, daha sık keçe değişimi ister. KLX'in ön amortisörleri ayarlıdır ve daha sağlıklı çalışır.
CRF'in arka amortisör yayı çok yumuşaktır, ağır bir sürücü için değiştirilmesi iyi olur. KLX'de öyle bir sorun yok.

KLX Türkiye'de satılmasa da %90 aynı motor halen üretilip satılıyor yurt dışında. İhtiyaç duyacağın parçalara bir şekilde uşabilirsin.

Motosikleti
D400
CRF nin piyasası daha aktif, artısı bu olabilir (aktif dediğim yok da diğerine göre daha aktif)

Açıkçası ben olsam ikisine de bulaşmazdım, xpulse alan herkes memnun; onu alırdım.

Motosikleti
Honda CRF 250 l 2013
Saydıkların arasında 150 binlira bütçe ile alınabilecek en iyi motor KLX 250.

CRF ve KLX'i karşılaştırdığımızda birbirine çok yakın benzeyen motorlar gibi gözüksede detaylarda KLX öne geçer.

KLX'in malzeme kalitesi daha iyidir.
CRF'nin radyatörü tek tarafta daha küçüktür. Bu yüzden KLX'e göre çok daha sık fan açar. KLX'de 2 parça daha büyük bir radyatör var.
CRF'nin ön amortisörlerin birinde yay olur, daha sık keçe değişimi ister. KLX'in ön amortisörleri ayarlıdır ve daha sağlıklı çalışır.
CRF'in arka amortisör yayı çok yumuşaktır, ağır bir sürücü için değiştirilmesi iyi olur. KLX'de öyle bir sorun yok.

KLX Türkiye'de satılmasa da %90 aynı motor halen üretilip satılıyor yurt dışında. İhtiyaç duyacağın parçalara bir şekilde uşabilirsin.
Klx sahiplerine sordum hepsi motorun crf ye göre çok daha iyi olduğunu ama yedek parçada çok ciddi sıkıntı olduğu için uzak durmam gerektiğini söyledi parçaların gelmesi ya çok uzun sürüyormuş yada bulunmuyormuş ama benimde çok hoşuma gitti klx her ne kadar ikinci el piyasası ölü olsada motor sağlam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

CRF nin piyasası daha aktif, artısı bu olabilir (aktif dediğim yok da diğerine göre daha aktif)

Açıkçası ben olsam ikisine de bulaşmazdım, xpulse alan herkes memnun; onu alırdım.
Xpulse 210 yakında gelecek olsa onu beklerdim ancak en az 1 yıl daha varmış gelmesine açıkçası xpulse 200 de almaya pek gönlüm yok almışken biraz daha güçlü bir makine almak istiyorum

Motosikleti
D400
Sanırım aralarında 3-4 tork / beygir var. düşük cc'de onemlı bir etken tabi.

diğerlerinin sıvı sogutma olması +

ancak yakıt deposu bildiğim kadarıyla xpulse büyük iken diğerlerinde 7 litre falandı oldukca az.

eski model klx alırsanız abs'siz modele de denk gelebilirsiniz, 2016 mesela.

Temiz kawasaki / crf bulunabiliyorsa bu paraya elbette iyi bir secenek, ancak durumu belirsiz motor alacagıma 19 beygir xpulse alırım ben.

piyasayı bilmediğimden 150k a nasıl motorlar var bilemedim o ikisinde

Motosikleti
1190 ADV
Klx sahiplerine sordum hepsi motorun crf ye göre çok daha iyi olduğunu ama yedek parçada çok ciddi sıkıntı olduğu için uzak durmam gerektiğini söyledi parçaların gelmesi ya çok uzun sürüyormuş yada bulunmuyormuş ama benimde çok hoşuma gitti klx her ne kadar ikinci el piyasası ölü olsada motor sağlam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Xpulse 210 yakında gelecek olsa onu beklerdim ancak en az 1 yıl daha varmış gelmesine açıkçası xpulse 200 de almaya pek gönlüm yok almışken biraz daha güçlü bir makine almak istiyorum
3 Farklı KLX motorum oldu. Hiç bir sorun yaşamadım, parça ihtiyacı da duymadım. Bu tür arazi motorlarında motor bloğu, plastik grenaj parçaları, şasi gibi parçalar dışında birçok universal parça kullanılabilir. Çevremde halen KLX kullanan var sorunsuz.

KLX'in bildiğim kadarıyla kronik bir sorunu yok. Eğer bakımlı bir motor alırsan, sende düzgün bakarsan hiçbir sorun yaşamazsın. Kaza ihtimalinde parça ihtiyacın olacağını düşünüyorsan, motordan önce kendini düşün.

Çok fazla arazi sürüşü yapmayacaksan Sym Nht 200 ü de incele..

Su soğutma 6 vites 18 bg düşük yakıt tüketimli , alt devirleri torklu iki kişi bile rampalarda 90-100 çıkıyor ,
Süspansiyonu ve lastikleri daha çok asfalt sürüşüne uygun..

11 lt deposu ile 450 km menzile ulaşıyor..

Motosikleti
D400
listede arazi motoru haric tvs de varmış, madem isteğin göreceli o bütçenin daha altına ns200 al üstüne de ekipman diz =)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar