çorum arkadaşlardan yardım

herkese merhaba
29.4.2011 -01.05.2011 tarihleri arasında çoruma asker yemin töreni için gelicem ,sabah 06 da otobüs bizi çevre yolunda bırakacakmış garaja girmeyecekmiş servis de yokmuş oradan taksi veya belediye aracı varmı,çorumda nerede ne yenir(kebabı güzelmiş) ,şehir içi ulaşımı nasıldır (yanlış anlamadıysam saat 23 de otobüs ler son seferlerini yapıyorlarmış)nerelerde vakit geçirilir,taksi ücretleri nedir,leblebinin meşhur olduğunu biliyorum nereden iyisi tazesi alınır?şehir merkezinde nereleri ziyaret etmeli gibi.bu konularda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Biraz geç oldu galiba ama inşallah çorumdan ayrılmamışsındır hocam. neyse belki başkasına kaynak olur en azından :)

çevre yolunda takside otobüste bulursun.

Yemek konusuna gelince.

Erdalın yeri var. 10 numara tandır kebabı yaparlar. 40-50 yıllık tecrübe.. 2 tane birbirine yakın yerleri var sen Hamid caminin yanındakine gideceksin. Tam merkezde burası. Saat kulesine çok yakın.

Döner için saat kulesinin karşısında Ankara Yaprak Döner var. Orada dürüm döner tavsiye ederim.

Köfte için "köfteci kel adil" e gideceksin. ama ekmek arası yersen köftenin tam tadını alırsın. çok meşhurdur 3-4 tane şubesi var. merkeze en yakın motor tamircilerin orada var. çokta ucuzdur hemde temiz güvenilir

lahmacunu sultan lahmacundan yemelisin. diğer yerlerde o kalitede bulamazsın.

çiğ köfteyide sadece adıyörem güzel yapıyor.

( bu saydığım yerler 1 kilometrekare içerisinde :) gazi caddesi ve saat kulesi çevresi

Kaliteli ev yemekleri için katipler konağına gideceksin. fiyatları biraz pahalıdır ama çok güzel yemek yaparlar. iskilip dolması varsa kesinlikle ye. (dolma derken bildiğin dolma değil pilav üstü et. iddaa ediyorum hayatında yiyebileceğin en güzel yemeklerden bu kadar iddaalı konuşuyorum. ama eti 12 saat felan buharda pişirdikleri için her zaman bulunmaz. dolma yoksa mutlaka çorum mantısı ve keşkek ye. hatta paran varsa çorum 5 lisi söyle onlar sana çok güzel bir menü getirecekler ;) )

iskilip dolması şöyle
04.12.2009mh6.jpg

şehirden ayrılırken mutlaka hancılar lokantasına uğra. merkeze 12 km ötede çevre yolunda samsun tarafı. hayvanat bahçesi bile var mükemmel bir mekan. rahat 4-5 trilyon harcanmış. önden bal kaymak söyle ardından pirzola söyle. mekana göre pahalı bile sayılmaz fiyatları. aşırıya kaçmazsan 15-20 lirayla bile çıkabilirsin. buraya türkiyenin heryerinden özellikle gelenler bile var :) samsundan ankaraya dönen milletvekilleri felan hep uğrar.

Leblebi

Ulucami nin arkasında Hayvalı leblebicisi var. 24 saat sıcak leblebi bulursun. Oradan başka biyerden alma

Gelelim şehir içi ulaşıma.

ulaşım sıkıntısı yaşamazsın zaten şehir merkezinde pekte gezebileceğin biyer yok :) otobüse bile binmene gerek yok. büyükşehirden geliyorsan çok sıkılırsın park bahçeden başka biyer bulamazsın gezecek. olimpik yüzme havuzu var şehir merkezinde. eğer tahmin ettiğim yerde görev yapıyorsan 100 metre yukarınızda olacak :) bowling oynamak için MB alışveriş merkezine gidebilirsin.sinema heryerde var.

ilçelere gitme şansın olursa alacahöyük e git. hititler den kalma çok eser var turistik yer. incesu kanyonu na gidebilirsin. ( türkiyenin en güzel kanyonlarından belkide en güzeli mükemmel bir doğa)

hayırlı tezkereler :)

Son düzenleme:
güzel bilgiler vermişsiniz. ben de çorumluyum ama ilçesinden olduğum için iç kısmını pek bilmem.
bu arada İskilip dolması görünce gözüm gönlüm açıldı yav. hemen şimdi yemek yiyeceğim:)

ocal çok geç görmüşüz mesajını, cybim durumu güzel özetlemiş. Umarım Çorum'dan memnun ayrılmışsınızdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar