Cooper tavsiye arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar uzun süre sonra tekrar motor alarak aranıza döndüm, Bir konuda tavsiyenize ihtiyacım var, Oğlum 24 yaşında bir 80 boyunda motor alma arifesindeyiz, Cooper tarzı motor istiyor, Bütçe olarak 180 civarı bütçemiz var, Mondial Nevada 250 ve regal Raptor modellerine Baktık, Memnun olan da var servisten sıkıntılı olan da var parça bekleyen de var, Ilk motor olarak tavsiyeniz nedir

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
regal raptordan memmun olan ben duymadım..

Motosikleti
Ns200 15"
Benim tavsiyem cruiser (halk diliyle chopper) yerine naked bir motosiklet ile başlamasıdır, Çin malı cruiser modelleri ile uğraşmaktansa parçası bol olan Ns200 ile başlayıp ilerleyen zamanlarda bütçe dahilinde gerçek bir cruiser motosiklet alması daha doğru olur. Şu an çok güzel fiyatlara Ns200 denk getirebilir ve satın alabilirsiniz. 120.000 TL civarlarına motosikleti satın alıp tepeden tırnağa ekipman alıp yollara koyulması daha doğru olur, ekipmandan kastımda sadece kask değildir kask haricinde sırt korumalı mont, bilek korumalı eldiven, pantolon ve yine bilek korumalı bot. Mont ve pantolonda level 2 korumalar olmasına dikkat edin, level 1 korumalarda iş görür fakat ne kadar korunmak o kadar iyidir.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Royal Enfield Classic / Meteor / Bullet 350. Meteor Chopper'a (aslında cruiser) daha yakın tarz olarak. Bir ara sıfırlarında 175 e kampanya vardı. devam ediyor mu bilemiyorum.

regal raptordan memmun olan ben duymadım..
İlk aklımıza gelen oydu ama biraz araştırıp ayrıntılı videolarıda seyrdince dedim nasıl isim yapmış bu kadar bu marka anlamadım,tamam japon kadar kalite beklemezdim ama bu kadarda derme çatma motorda olmamalı bence

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
chopper denir. normalde cruiser motorlardır. cruiseri kesip biçersen, buna chopper (çapır) deniyor
çinliler eskiden çok kötülerdi, hatta belki de en kötü oldukları alan bu cruiser sınıfıydı. zira çok fazla malzeme incik boncuk var motorların üzerinde. şimdi ne kadar düzelttiler bilmiyorum (ve pek düzeltilebildiğini sanmıyorum) ama ben de bakmazdım bu tarz bir motora binecek olsam
hyosungun bu modelini görme şansım olmadı ama markanın eski bir kullancısı olarak, qh 250 ye de bir bakın derim.

Merhaba arkadaşlar uzun süre sonra tekrar motor alarak aranıza döndüm, Bir konuda tavsiyenize ihtiyacım var, Oğlum 24 yaşında bir 80 boyunda motor alma arifesindeyiz, Cooper tarzı motor istiyor, Bütçe olarak 180 civarı bütçemiz var, Mondial Nevada 250 ve regal Raptor modellerine Baktık, Memnun olan da var servisten sıkıntılı olan da var parça bekleyen de var, Ilk motor olarak tavsiyeniz nedir
İlk motosikletinizse naked motosiklet daha iyi olur yanına bir de ekipman , lastik ve koruma demiri yaptırın . Çinliler cidden çok garip arkadaşımda Kuba Superlight var çocuk bir gün kullanıyorum çok hızlı bir gün çok yavaş geliyor bana diyor :D sağından solundan belli bir devirde sesler geliyor cidden Cruiser(Chopper) almak için sadece şekil olsun diye almış olursunuz ve keyiften çok dert açar size. NS200UG sizin için en iyi tercih olabilir Duke250'de çok donanımlı , 2022 model 10-20bin KMde 100-150bin TL gibi paralara bulabilirsiniz ama parçaları çok pahalı ve illa düşücek kalkıcak sonuçta bacaklarınız ve 1 parça demir tutmasa düz duramayan bir araç bu. Kısaca NS200UG veya Duke250 almanızı öneririm.

2016 ve 2017 yillarinda 2 defa kisa ve uzun olmak üzere Regal Raptor 150 DD tek silindirli motorla bütün Balkanlari gezdim lastik tamir takimi ve yeterli takimlarimi yanima aldim, motoru 5000 km alip 19000 km de üzülerek satmak mecburiyetinde kaldim, simdi resimlerine bakarak ic geciriyorum, seyahatlerim esnasinda bir defa tik deyip beni üzmedi, kim ve neden Regal Raptordan memnun degil bilmek isterdim,basit teknolojisi ve karadüzen sistemi oldugu icin memnun olumamasi icin hicbir neden yok, heleki sifir alinmis ise ve bakimlarini yaparsan kaza haricinde o motor kolay kolay ariza cikarmaz,bir tek dezavantaji Lastik olup onuda Anlas 4 mevsimlik lastikle kullanilmasinin tadina doyamadim.

Motosikleti
D400
İkinci El Benda Rock En kötü ihtimal nevada 250 .

İkisinin de ikinci elinin yavaş oldugunu unutmayın.

Chopper deneyimim çok fazla olmadı diğer markalar hakkında bir fikrim yok ancak tek kullanıp deneyimlediğim, 2005 model Regal Raptor 250'ydi. O döneminkilerde şanzıman kroniği vardı. İstisnasız hepsinde vardı. Şimdi o problemi çözdüler mi bilmiyorum ama eğer çözülmediyse ustaları zengin edersiniz. Kesinlikle önermem. Benim deneyimimde; motorun neredeyse yarı parasına şanzıman parası ödemiştim, ve uzun bir dönem motordan soğumama sebep olmuştu bu durum. Tarz olarak esneme yaparsanız o fiyata çok güzel Hint malları var.

Motosikleti
D400
daytona 250V'de bu problem kaldırıldı diye biliyorum ancak incelemelere göre diğer parça kaliteleri düşürülüp hava sogutmaya döndürülmüş alet.

bir de abs yok.

İlginşze teşekkürler arkadaşlar,Mondial nevada ve Regal raptor u yakımdam inceledik,malzeme kaliteleri şahsen hoşuma gitmedi,nevada ya bakarken satan adama hava soğutma olmamış bu makinaya diyorum,eleman boş korumaya bakıp sıvı soğutma bu abi diyordu,parasını ok hak etmeyen kalitede makinalar malesef,UM RENEGADE FREEDOM 250 ABS modeline bakıyordum,ABD menşeli makina,kmalzeme kalitesi ve donanımı çekiyor,servis ve kullanıcı yorumlarını kovalıyorum,şekil dekan hoşunuza gitti,varsa düşüncelerinizi beklerim

Motosikleti
D400
o motor eski falcon freedom'un uzantısı değil miydi ben yanlış mi biliyorum? çünkü o motor cok kötüydü kronik olsun parça kalitesi olsun.

ama Um freedom u incelemedim birşey diyemem

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Cruiser/chopper tipi motorlarda harley ya da benzeri yamaha virago gibi yüksek cc v-tvin motorlu olmadıktan sonra çakma gibi duruyor. Zaten gitmez/dönmez, şehir içinde sıkışık trafikte dert, uzun yolda her çukuru hissettirir, düzgün asfaltı olan dümdüz virajsız otobanlar lazım ülkenin yollarına da uygun değil, ikinci motor olarak hafta sonları keyfine boğazda görünmeye yararlar anca.
Tabi bu yazdıklarım kişisel görüşlerim, bu tarzı seven de var o arkadaşları incitmek/kırmak istemem.

Motosikleti
D400
Cruiser/chopper tipi motorlarda harley ya da benzeri yamaha virago gibi yüksek cc v-tvin motorlu olmadıktan sonra çakma gibi duruyor. Zaten gitmez/dönmez, şehir içinde sıkışık trafikte dert, uzun yolda her çukuru hissettirir, düzgün asfaltı olan dümdüz virajsız otobanlar lazım ülkenin yollarına da uygun değil, ikinci motor olarak hafta sonları keyfine boğazda görünmeye yararlar anca.
Tabi bu yazdıklarım kişisel görüşlerim, bu tarzı seven de var o arkadaşları incitmek/kırmak istemem.

Aslında görünüş olarak daha iyilerini yapıyor bazı çinliler.

ancak 25 beygir altı motor sürmek işkence , hele çin chopperlar 17 18 beygir vs. gitmiyor alet.
bence bir başlangıc seviye cruiser min. 30 beygir olmalı; torktan bahsetmiyorum bile düşük tork cruiser komik.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Aslında görünüş olarak daha iyilerini yapıyor bazı çinliler.

ancak 25 beygir altı motor sürmek işkence , hele çin chopperlar 17 18 beygir vs. gitmiyor alet.
bence bir başlangıc seviye cruiser min. 30 beygir olmalı; torktan bahsetmiyorum bile düşük tork cruiser komik.
işte, cruiser deyince en az 1000cc vtwin motor olacak ki bir şeye benzesin, yoksa o şekil şemalin altında tek silindir minnak motor olunca görüntü bile çakma duruyor, dev gibi v-twin motor görünecek sele altından nikelajlı nikelajlı.

Royal Enflied hunter 350 veya meteor 350 alın arkanıza bile bakmayın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar