Amacım motosikleti kötülemek değildi.. Öyle mi anlaşıldı bilemiyorum. Fakat bizde ki paslanmalar mevcut "3 aylık" motosiklet. Demek ki sizin dediğiniz malzemeden de olsa paslanmaması için dikkat etmek gerekliymiş.
Başımızdan geçen olayı anlatayım,
Motosiklet 0 alındı Antalya'dan kargo şirketiyle Şile'ye gönderildi. 25 km yol gittik arkadaşımla beraber birer çay içtik geldik motorun başına. Motor elektrik almıyor bir baktım sigorta da problem vardı gitti,düzelttirdi. Ufak bir sorun ama 0 motor olunca bana anlamsız geldi.
Ek olarak bizim bulunduğumuz yere en yakın servisi aradık. Problemi açıkladık, bize verilen yanıt motosikleti niye Antalya'dan alıyorsunuz ki ? Bunun ne önemi var neden sorguluyorsunuz dediğimizde benim sorgulama hakkım var ben senelerdir bu işi yapıyorum siz bana işimi öğretemezsiniz tarzında cevap aldık. Sonuç daha uzak bir servise gitti ama oradan gayet memnun ayrıldı.
Ben Regal Raptor kötüdür alma etme demiyorum. Parça sıkıntısı çekersin de demiyorum. Ben ne yaşadıysak onu somut bir şekilde anlatıyorum. Belki de bizim şansımızdır,bize denk gelmiş olabilir.
Gittim vulture aldım. Aldığım günün akşamı arıza yaptı motor. Zerre anlamıyorum motordan. İlçede bir tamirci var başka bir çinlinin yetkili servisi, fiyatı uygun parçaları denedi, yok. Dedi ki sen bunu servise götür, garantili motor, boşa para harcama. Daha ehliyeti alamamışım, motor bozuk, rolanti 3000 devirden aşağı düşürünce stop ediyor. Egzozda parlama yapıyor sürekli falan, neyse gittim Ankara Ulustaki servise. Dinledi motorun sesini, siboplar ya da krank eğri aılacak motor 750 tlden fazla tutar bunun masrafı dedi. Dedim motor garantili, ne 750 tlsi 4000 kmdeki motora. Garantiye sokacaksan aldığın bayiye (polatlı) götüreceksin. Peki dedim yap desem? Bir hafta yatar dedi. Bana 8 silindir chevrolet motoru toplayacak sanki it soyu. Aradım ilçedeki tamirciyi, yok hocam dedi, krankı veya sibopları eğri olsa, tek silindir motor bu, çalışmaz hiç. Ellemesin, başkasına baktır bir de. Neyse gittim kızıltepe motora arkadaş tavsiyesi ile. Hızır amca var orda, dışarı bırak soğusun dedi. Çay içtik meşrubat içtik, aldık motoru içeriye, bir sibop ayarı çekti, motor düzeldi. 20 tl üstadım Hızır amcanın el emeği. Birkaç gün geçti, aynayı duvara taktım garajdan çıkarken, kırıldı. Değiştircem, ulustaki mondial bayisine gittim, elimde yok beklersen 1 haftaya gelir, paray peşin alıyoruz dedi. Bi S.ktir git dedim. Çıktım, Yibadan daha güzel bir ayna takımı aldım, valla memnunum. Sorarsan mondialin kendi aynasına servisin istedği paraya 3 takım alabiliyosun. Şimdi, sorarsan bu kadar olumsuzluktan sonra bu motoru aldığıma hiç pişman değilim. Parasına göre motor. Ben ona bakıyorum, oda bana bakıyor. Durum bu kadar basit. :cherry: