Çölde Kutup Ayısı Misali

ehliyetsiz motor kullanmanın affedilir bi yanı yok...dünyanın en büyük motorcusu da olsan ehliyet alacaksın arkadaş...bence arkadaşların yukarda yazdıkları gibi risk e falan girmemişsin resmen mallık yapmışsın kusura bakma...üzülmenin bi anlamı yok...çalınmasına gelince de önlemini alacaksın ben şahsen biri alarmlı 2 tane disk kilidi ve bir tane de zincir takıyorum...herkesin gözü önüne kameralara yakın yerlere bırakıp üstünü de brandasıyla örtüyorum...

Bence şanslısın, git sadaka filan dağıt.

Motorun gitseydi kaç milyar zararın olacaktı? Dua et ki motorunu bulabilmişsin. 400-500TL masraf çıkmışsa yine iyi.

İkincisi ehliyetsiz kullanmak suç, polis de çevirip kontrol etmekle ceza yazmakla yükümlü. Kızacak hiçbir şey yok.(Ehliyet eğitimi yeterlidir-yetersizdir, çok kişi ehliyetsiz sürüyordur vs. bunlar bahane değil)

Bir de şöyle düşün ehliyetsiz halde çok ufak dahi olsa bir kazaya karışsan ne olurdu? Kamu davası vs vs.

Neyse bu ders olsun, ehliyet alana kadar motorunu SÜRME! Git, güvenli bir yere park et. Ara ara trafiğe kapalı yerlerde antreman yaparsın.

valla haklısın hocam zaten ehlıyetı almama 1 hafta kala bu cezanın gelmesı cok kotu oldu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------

Esenyurt'a yinede güvenme derim. Yıllarım orada geçti ve ne olaylara şahit oldum anlatamam.
Bir tanıdığımızın arabasını krikoyla kaldırıp tekerlerklerini çalmışlar arabayıda öylece bırakmışlardı. Ama adamlar krikoyu bile bırakmamak için arabanın altına kaldırım taşı döşemişlerdi. Araba öyle bekliyormuş sabah uyanınca görmüş ama ne gelir elden :)

esenyurt işte ne denilebilir insanı sağolsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------

arkadaşlar hepiniz dediğinizde sonuna kadar haklısınız @natila arkadaşın da dediği gibi mallık ettik hiç bir şey takmadık motora ama bir şeyler yaşana yaşana öğreniyoruz artık 1 alarmlı disk kilidi 2 tane de asma kilit ve branda oturuyorum. Ehliyetsizlik ise başlı başına saçmalık dediğiniz gibi ama 2 sene boyunca motora heves edip aldıktan sonra sürmemek olmazdı çünkü hepimiz çocukken bayramlıklarımızı yeni aldığımızda bayramdan önce hatta o gece o elbiselerle uyumuşuzdur ta ki hevesimiz geçene kadar.

Öncelikle geçmiş olsun. Motosikletin bulunmuş olmasına sevindiğimi belirtmek isterim.

Öte yandan yediğiniz ceza da normal, yalan yok, ona da hiç üzülmedim, onu da belirteyim.

Bu ara forumda çok yazılır çizilir oldu, bu çok rahatsız edici bir durum. Ehliyetsiz sürüş diye bir sürüş olamaz arkadaşlar.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

Geçmiş olsun.Ama motorun çalınıp tekrar bulunması konusunda bahtsız bedevi değil bence Allah'ın sevdiği kuluymuşsun.Ya bide bulunmasaydı.Gerçekten bi sadaka falan versen iyi olur.
Diğer yandan da sen üstüne düşen görevi yapmayıp ehliyetsiz motor kullanıyorsun ondan sonra görevini yapan polise şerefsiz diyorsun.Adam sanki seni durdurup rüşvet istemiş gibi .En Hayati şeyi yani ehliyeti sormuş.neymiş herkesi durdurmuyormuş. E bugün seni durdurur yarın onu.Herkesi aynı gün aynı yerde durduracak halleri yok heralde.
Belki bunda da bi hayır vardır.En azından ehliyetsiz bi kazaya karışmaktan çok çok iyidir ceza yemek.

Yani kusura bakma da Türkiye gibi bir yerde çalınan motorun bulunmuş ki bu çölde buzlu bacardi bulmak gibi birşey üstüne ehliyetsiz kullanarak bile bile kendini ateşe atmışın.Burada kimse Türk Polisinden tam anlamıyla memnun değildir benim gibi ama böyle bir arguman yok beni durdurdu onu niye durdurmadı ?

Bence yat kalk motorun bulunduğuna dua et ciddi anlamda şanslısın

Ehliyetsiz sürenlerin motorları çalınınca üzülmüyorum desem yalan olmaz. Herşeyin bir yasası bir mantığı var ve bunlara uymayanlar gözümde değersizdir.

Bişi dicem, ehliyetsizken polis çevirince niye duruyonus? :D

Geçmiş olsun kardeşim.

Arkadaşım öncelikle ehliyetsiz kullanma. Motosikletinede git 45 tlye mts alarmli disk kilidi al. Ok.

Arkadaşım öncelikle ehliyetsiz kullanma. Motosikletinede git 45 tlye mts alarmli disk kilidi al. Ok.
:D çünkü kaçılacak bir yer yoktu ve hızım 10 bile değildi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:44 ----------

aldım hocam hepsini aldım. disk kilidi alarmlı ve asma kilit 2 tane 1 tane branda şuan yine hiç bir şekilde %100 güvenli değil ama yapacak bir şey yok maalesef.

Geçmiş olsun kardeşim. Çok şükür ki motor bulunmuş. Tekrar almış gibi sevinmişsindir. Bi sadaka felan verseydin o an...

Bende yıllar önce b alırken emniyetin önünde ceza yemiştim. Fena şanssızlıktı.

geçmış olsun kardeşim sendeki de baya bahtsızlıkmış.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:50 ----------

Geçmiş olsun kardeşim. Çok şükür ki motor bulunmuş. Tekrar almış gibi sevinmişsindir. Bi sadaka felan verseydin o an...

tekrar almış gibi sevinmek ne kelime havalara uçtum çünkü biliyorum giden bir daha asla gelmiyor motorda.

hsk

Esenyurt da da motor çalınıyor dikkat etmek önlemi arttırmak da fayda var.Ki daha geçen ay komşunun asya shark çalındı sıfırı etse 3.000 tl anca eder.

Esenyurt da da motor çalınıyor dikkat etmek önlemi arttırmak da fayda var.Ki daha geçen ay komşunun asya shark çalındı sıfırı etse 3.000 tl anca eder.

Esenyurt gibi bir yerde oturmak maalesef her an arkanı kollayarak gezmekten beter. O yüzden motora kilit branda aldım ama hala gece bıraktığımda içim rahat etmiyor.

Dostum bende de cbr 250 vardı sefaköy aydın ünideyim, ne zaman okula gelsem öğrenci giriş kapısının önüne 2 disk kilidi + bir adet halat 10mm + extra önlem olsun diye de koltuk altına kilitleyip bi disk kilidi daha koyuyordum. Nasıl oluyo da o kadar para bağladığın makinayı öle başıboş koyabiliyosun? (Kabloyu koparmış demişsin ama kablodan kastın ne anlayamadım)

Dostum bende de cbr 250 vardı sefaköy aydın ünideyim, ne zaman okula gelsem öğrenci giriş kapısının önüne 2 disk kilidi + bir adet halat 10mm + extra önlem olsun diye de koltuk altına kilitleyip bi disk kilidi daha koyuyordum. Nasıl oluyo da o kadar para bağladığın makinayı öle başıboş koyabiliyosun? (Kabloyu koparmış demişsin ama kablodan kastın ne anlayamadım)

kardeşim işte ihmalkarlıkmı diyeyim bütçe sıkıntısımı diyeyim aldım 3 gün oldu daha sadece asma kilidim vardı oda evde idi sıkıntılardan dolayı diske para veremedik bi kac gun daha sabredıp oyle alacaktım kı sıkıntı cıktı hemen almak zorunda kaldık işte. suan saglam ama asma kılıt dısk kılıdı tasıyorum yanımda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar