Çok yakıyor be abi

Merhabalar. Mondial motorumun eksozlarının kapaklarını sesinin artması için söktüm. Bence gayet iyi de oldu en azından biraz daha farkedilir oldum. Ama benzin sarfiyatı inanılmaz derecede arttı. Örnek vermek gerekirse bugün 5 litre benzin aldım 50 km gittim gitmedim bitti. Var mı aramızda böyle birşey başına gelen?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
mümkün değil, egzosu borusuyla söküp atsan o kadar yaktıramazsın sorun egzosta değil başka bir kısmında

hava filtresiyle oynadınızmı?
Geçen hafta hava filtresini değiştirdim. Yani ondan kaynaklanacağını sanmıyorum ayrıca geçen ay da japon malı galiba ybr olması lazım karburatörü değiştirdim. Karbüratörle birlikte yağınıda değştirdim. Motul 5100 yağ koydum. Fakat 150 ml fazla koymuşum 1 hafta sonra farkedip o fazlalığı aldım.

hava filtresini kontrol et, hava yakıt karışımı zenginleşmiş. egsoz açmak yakıtı arttırır ama bahsettiğin kadar olabilmesi için hava filtreside normalden fazla emiş yapıyor olması gerekir, kaçağı, yerine oturmayan biryeri varmı kontrol et. hava filtresinde Japon/Çin pek farketmez, önemli olan motordaki yerine tam uyup uymadığıdır. fazla yağı alman iyi olmuş, yağ değişiminden sonra motor farkedilebilir seviyede hızlandımı? eğer hızlandıysa fazla yağı yakmaya başlamıştır.

hava filtresini kontrol et, hava yakıt karışımı zenginleşmiş. egsoz açmak yakıtı arttırır ama bahsettiğin kadar olabilmesi için hava filtreside normalden fazla emiş yapıyor olması gerekir, kaçağı, yerine oturmayan biryeri varmı kontrol et. hava filtresinde Japon/Çin pek farketmez, önemli olan motordaki yerine tam uyup uymadığıdır. fazla yağı alman iyi olmuş, yağ değişiminden sonra motor farkedilebilir seviyede hızlandımı? eğer hızlandıysa fazla yağı yakmaya başlamıştır.

Bu dedim olay dün başladı daha önce olmadı . Hızlanmada da yaklaşık 5 km lik hızlanma oldu

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:02 ----------

jikle falan açık kalmış olmasın
Jikle benimde aklıma geldi . Ama
kapalıydı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:04 ----------

100 kmde 10 lt yapar ne yaptın sen ?
Haklısın. :D Harley den faha fazla yakıyor. Sportster 883 ler tam gaz 5.5 lt yakıyor diye biliyorum.

usta şöförler de hep söylerler "arabanın eksozuyla oynama çok yakar" diye.

sebebiyse şudur: eksozu ile oynadığın aracın sesi gazı kökleyince daha tatlı gelir. o ses bağımlılık yapar, gaza getirir. devamlı dipgaz da daha fazla yakıt sarfiyatı demektir. bir de yeni değiştirdiğiniz karbüratörün ayarsızlığı eklenirse vay halinize...

diye düşünüyorum :queen:

Geçen hafta hava filtresini değiştirdim. Yani ondan kaynaklanacağını sanmıyorum ayrıca geçen ay da japon malı galiba ybr olması lazım karburatörü değiştirdim. Karbüratörle birlikte yağınıda değştirdim. Motul 5100 yağ koydum. Fakat 150 ml fazla koymuşum 1 hafta sonra farkedip o fazlalığı aldım.
burada demişsin karbüratörü değiştirdim demişsin bence karbüratör de sorun var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar