- Konu Yazar
----=== Acele yardım başlığı adı altında açtığım forum konusu kilitlendiği için yazıları bu şekilde başka bir başlık altında topladım. ===----
----=== Çünkü gerçekten bu konu ile alakalı yardıma ihtiyacım var!!!
===----
merhaba arkadaşlar... ilk motorumu alıyorum... forumlarda okuduğum kadarıyla herkes küçük başlayın diyor ama ben 600 cc altına pek düşmek istemiyorum... 6 yıldır araba kullanıyorum ve 5 yıldır da profesyonel yarış bisikletçisiyim... ve bu 5 yıl sürecinde de otobanda hep yarış bisikletleri kullandım. çok bilinçli bir şöförüm diyebilirim ve bu yüzden kendime çok güveniyorum.... Delilik yapmamak gibi ve aman bu motor kaç yapıyormuş gibi deliliklere girmeyeceğimi biliyorum... Her ne kadar motorsiklet iki tekerli araba olsa da bisiklet kullanıyor olmamdan dolayı iki tekerin ne kadar tehlikeler barındırdığını biliyorum... Eğitim yazılarınızı nerdeyse hatim ettim. Honda'nın eğitim kurslarına katıldım... bu işi bir zevk uğruna yapmak istemiyorum yaşam biçimim haline dönüştürmek istiyorum... Koruyucu ekipmanların hepsini alacam ve özellikle de kaskda paraya acımıycam... iki adet kaskım mutlaka olacak ama ilk 1 yıl kesinlikle arka koltuğa yolcu almayacam...
185 cm boyunda ve 100 kg ağırlıktayım... Epeyde güçlü biri olduğum söylenebilir
şimdi sizden ricam bana biraz yardım etmeniz.... Hangi model hangi marka??? bir konuda sizlerden yardım istiyorum... aylardır internetten araştırıyorum ama galerilere gitme fırsatım pek olmadı maalesef
2 defa gidebildim ancak... tercih ettiğim modeller şunlar:
honda cbf 600 s abs
suzuki gsf 1200 (veya 650) s bandit
yamaha F6 fazer
honda cbr 600 f
Hangisi acaba???
Motorda abs önemli mi acaba?
Yakıt yakma durumları nedir?
yamaha f6 fazer çok fazla 2. elleri var ve bir arkadaşımdan "onu alma alana herkes satıyor" diye duydum... nasıl bir motor acaba? ilginç olan yanı 600 cc motorlar genellikle 70-80 bg iken fazer 98 bg...
kesinlikle racing motor istemiyorum. uzun yol kullanmak benim hayalim ve acemi biri için racingin fazla olacağı kanaatindeyim... ama sanki honda cbr 600 f sanki tam racing değilmiş gibi.... yanlış mıyım.... boyumun uzun olması dolayısıyla fazla yatmıyacağım için doğru seçim olabilir mi?
ben bu 4 model arasında kaldım. hangisini seçmeliyim? başka önerileriniz var mı? bmw gsx 600 f evet aklımda ama o da pahalı benim için.....
Şimdiden çok teşekkürler....
----=== Çünkü gerçekten bu konu ile alakalı yardıma ihtiyacım var!!!
merhaba arkadaşlar... ilk motorumu alıyorum... forumlarda okuduğum kadarıyla herkes küçük başlayın diyor ama ben 600 cc altına pek düşmek istemiyorum... 6 yıldır araba kullanıyorum ve 5 yıldır da profesyonel yarış bisikletçisiyim... ve bu 5 yıl sürecinde de otobanda hep yarış bisikletleri kullandım. çok bilinçli bir şöförüm diyebilirim ve bu yüzden kendime çok güveniyorum.... Delilik yapmamak gibi ve aman bu motor kaç yapıyormuş gibi deliliklere girmeyeceğimi biliyorum... Her ne kadar motorsiklet iki tekerli araba olsa da bisiklet kullanıyor olmamdan dolayı iki tekerin ne kadar tehlikeler barındırdığını biliyorum... Eğitim yazılarınızı nerdeyse hatim ettim. Honda'nın eğitim kurslarına katıldım... bu işi bir zevk uğruna yapmak istemiyorum yaşam biçimim haline dönüştürmek istiyorum... Koruyucu ekipmanların hepsini alacam ve özellikle de kaskda paraya acımıycam... iki adet kaskım mutlaka olacak ama ilk 1 yıl kesinlikle arka koltuğa yolcu almayacam...
185 cm boyunda ve 100 kg ağırlıktayım... Epeyde güçlü biri olduğum söylenebilir
şimdi sizden ricam bana biraz yardım etmeniz.... Hangi model hangi marka??? bir konuda sizlerden yardım istiyorum... aylardır internetten araştırıyorum ama galerilere gitme fırsatım pek olmadı maalesef
honda cbf 600 s abs
suzuki gsf 1200 (veya 650) s bandit
yamaha F6 fazer
honda cbr 600 f
Hangisi acaba???
Motorda abs önemli mi acaba?
Yakıt yakma durumları nedir?
yamaha f6 fazer çok fazla 2. elleri var ve bir arkadaşımdan "onu alma alana herkes satıyor" diye duydum... nasıl bir motor acaba? ilginç olan yanı 600 cc motorlar genellikle 70-80 bg iken fazer 98 bg...
kesinlikle racing motor istemiyorum. uzun yol kullanmak benim hayalim ve acemi biri için racingin fazla olacağı kanaatindeyim... ama sanki honda cbr 600 f sanki tam racing değilmiş gibi.... yanlış mıyım.... boyumun uzun olması dolayısıyla fazla yatmıyacağım için doğru seçim olabilir mi?
ben bu 4 model arasında kaldım. hangisini seçmeliyim? başka önerileriniz var mı? bmw gsx 600 f evet aklımda ama o da pahalı benim için.....
Şimdiden çok teşekkürler....
ledo' Alıntı:öncelikle hoşgeldin
tebrikler, bilinçli bir başlangıç yapıyorsun..
seçiminde sana iyi şanslar.... tek söyleyebileceğim, fazer hiç de kötü bir motor değil, hatta kendi kategorisinde çok tutuluyor. Bir mal ne kadar çok piyasada olursa ikinci eli de çok olur...
EgeKnn' Alıntı:sevgili dostum hoşgeldin seçim konusuna gelince ben sadece racıng istemiyorum demişsin ve seçeneklerin arasındaki honda cbr 600 f de var ve tam racıng değil demişsin inan tam racıng kendileri tam racıng olmasın ama seri ve spor olsun diyosan naked tarzı al derim ben honda cb600 f iyi seçim
hakandemir' Alıntı:Hoşgeldin öncelikle.Ben sadece forumları takip ediyorum.arada sırada da yazıyorum.Ama öğrendiğim kadarıyla seninde dediğin gibi hondalar sorunsuz motorlar.Ben de şikayet edeni duymadım belkide çoğu arkadaş sana cbf 600 abs yi önerecek.Zaten okuduğum kadarıyla epeyce bilinçli hazırlanmışsın motor olayına.Birde yeni çıkacak motorlarda var ama ben sabredemezdim doğrusu.Mesela kawasaki Er6 gibi. Şimdilik muamma , çıksada bir müddet muamma olur.Dergi tanıtımlarında yeni başalayanlar içinde uygun demişler ama heralde senin durumunda olanları kastetmişlerdir yoksa ilk defa binenleri değil. Bu saattede birçok kişi yatmış uyuyordur keşke sabahı bekleseydin.İnşaallah uygun bir seçim yaparsın.Kazasız sürüşler
ledo' Alıntı:CavaLos,
istersen adım adım adım git : enduro mu ? naked mi ? touring mi ?
aslında bu cevaplaması kolay bir soru değil, çünkü iki önemli parametre birbiri ile çelişebiliyor. Beğendin tip motor, hayat tarzına ya da kulllanım ihtiyaçların ile örtüşmeyebiliyor. Mesela ben hafta içi asfaltta haftasonu da arazi de kullanmak isterim diyip, racing veya naked motorları daha çok beğenmek gibi...
Sonraki adım, seçeceğin tarzın çeşitli markalarda ki modellerini elma elma ile armut armut ile gruplamak ve fiyat aksesuar vs. gibi parametreler ile hangi grubu seçeceğini belirlemek, misal enduro tip motorları tercih ettin ve motor büyüklüğüne göre grupladın. Örn: 500-650 cc arası endurolar ( Kawasaki KLE 500, KLR 650 Honda Transalp, BMW F 650, Aprilla Pegaso, Yamaha XT 660 R veya 660 X vs. gibi ) Seçimini grup olarak yaptıktan sonra bence herbirini yetkili satıcılarında inceleyerek ve mümkünse deneyerek, son kararını kendin vermelisin.
UNBEATEN 21' Alıntı:hoşgeldin.. ! Arkadaşım sen ne yaptın ya?Tamam bilinçlisin ancak motosiklete alışman için de küçük hacimle başlaman tavsiye edilir.Yani bir motosiklet ne durumda nasıl tepki verir,ne yaparsan düşer,ne yaparsan gider gibi...Eğer ilk düşüşün misal 125cc bir motosikletle olursa çok zarar vermeyebileceği gibi seçeneklerinin arasında bulunan 1200cc Banditle düşersen çok daha büyük talihsizlikler yaşayabilirsin.Yani çoğumuz bilinçliyiz zaten.Ancak motosiklete ısınmak için benim fikrim önce küçük hacimliyle başlamalısın.Yine de karar senin.
Seçeneklerden bana sorarsan Bandit'i aklımın ucundan bile geçirmem.CBF600 ü aklımın ucundan geçirebilirim.