Çok saçma bir kaza yaşadım!?

Motosikleti
MT 25
Herkese merhabalar bu gece saat 1 sularında kız arkadaşımla eve dönüyorduk kız arkadaşım farklı bie motorda bende farklı bir motorda ağır ağır ilerliyorduk şeridimizde önlü arkalı ben önde gidiyordum kız arkadaşım arkada bir tane nk250 motor sanırım kız arkadaşıma şekil yapıcam diye sollamaya kalkmış ve bir anda onu sollayıp bana girmesi bir oldu. Oldukça da hızlıydı çok şükür bende bir şey yok karşı tarafta da lakin karşı taraf ne bir tutanak tutmuş ne bir şey ilk kaza anında sol ayağım çok ağrıdığı için ambulans istedim ambulans geldi ama dediğim gibi bir tutanak vs. tutulmadı karşı tarafta kaçmış gitmiş muhtemelen ya sigortası yoktu ya da ehliyeti teşko bi tipti zaten. Şimdi benim motorda gerçekten büyük sorunlar var gidon zincir dişlisindeki korumalar sol grenaj vs. şikayetçi oldum lakin karakolda bana aracını sen kendi cebinden yaptıracaksın dendi bu arada olay tam karakolun önünde oldu. Polisler 15 dk sonra damladı benim bu durum da ne yapmam gerekir araç hem bana arkadan çarpıyor hemde bana maddi manevi hasar veriyor hemde benim yaptırmam gerekiyormuş çevrede çok fazla kamera kaydı var motoruda yaptırmam gerekiyor illa ki lakin cebimden çıksın istemiyorum bunun için ne yapmalıyım? Zaten hastaneye kaldırılıyorum ve raporumda mevcut tutanak tutabilecek bir durumda değildim ki ambulans gelene kadar hiçbir şekilde hareket dahi etmedim. Aracın plakasını falan aldım. Kamera kayıtlarınıda öğlen kazanın olduğu bölgedeki kamera kayıtlarından alacağım. Kime nasıl bildirmeliyim bu durumu? 4 5 yıldır motor kullanıyorum ve başıma ilk defa geldiği için çok bir bilgi sahibi değilim ne yapmalıyım bu durumda tutanak tutulmadı ama ben kendim bir tutanak hazırlasam ve kamera kayıtları ile gitsem olur mu? Ne yapmalıyım??

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Konunun uzmanı değilim ama siz zaten şikayetçi olmuşsunuz. Muhtemelen şikayet dilekçenizde aracın plakasını da vermişsinizdir. Aracı bulmak polisin işi. Ancak siz yine de kaza yaptığınız bölgedeki kamera kayıtlarını alıp bir kenara koyun. Avukat tanıdığınız varsa irtibata geçin derim

Motosikleti
D400
hocam öncelikle paragraf vs. forumlarda böyle yazmak cidden kafa yoruyor. 2 kere okudum cumleleri anlamak için

geçmiş olsun.

yine bir cf moto terörü (evet cf moto düşmanıyım :) )

Şikayetci olduysanız aslında yapmanız gereken çok birşey yok; polis bazen sallamıyor delil olarak kamera kayıtlarını kendiniz vermeniz elbette işi hızlandırır. biraz üstüne düşmeniz lazım.

"kendin yaptır" demelerinden kasıt bence "ugrastırma bizi" ya da "adamdan o parayı davayı kazanırsan alırsın" anlamına geliyor olabilir.

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Konunuz ile hukuki süreç başlayacaktır, kendim hallederim avukata gerek yok demeyin sakın. Süreci bırakın avukatlar yürütsün, elbette kamera kaydı bulmanız işlemlerin hızlanmasına sebep olacaktır fakat kimse keyfine göre kamera kaydı vermez size. Kişinin aracında sigorta varsa hasarınızı karşılar fakat süreç yine uzun olur genelde servisler cebinden öde sigortadan alacaksın der. Zaten kişinin sigortası yoksa asıl mesele o zaman başlayacak çünkü siz masrafları ondan tahsis etmeye çalışacaksınız, dolayısıyla uzunca bir dava süresi gerçekleşecek.

Forumda buna benzer şeyler yaşayan emsal kişiler olsa da en kısa sürede bir avukat ile görüşün. Avukat karşılayacak bütçeniz yoksa da dava sonucunda ödeme alacağı şekilde şartname talep edebiliyorsunuz, tabi dava sürerken cüzzi bir miktar dosya masrafları vs olacaktır.

Karakolla falan vakit kaybetme direk en yakın savcılığa git trafik bürosuna dilekçeni yaz , plaka alındıysa biraz daha hızlı ilerler , geçmiş olsun..karakol polisi başından savmak için saçma sapan şeyler söyleyip insanın emniyet güçlerine olan güvenini yitiriyor bazen , ben dururken kuryenin teki geldi motorun camını çatlattı bastı gitti , plakasını aldım karakola gittim , çook meşgul çook yorgun memur beyzade bana ne dese beğenirsiniz ? trafikte olur öyle şeyler ! şimdi buna ağzıma gelen ilk şeyi söylesem geceyi nezarette kapatağız kesin..

Son düzenleme:
cebinden yaptırma mevzusu şu:

sigortalar zaten "sen öde, biz sana hata oranında geri ödeme yaparız" modunda takılıyorlar hep. yalnız eksper atama, liste çıkarma, onarma falan feşmekan birkaç ay sürüyor. "karşıdan alacam hakkımı" diyorsan sakın karşı eksper görmeden oynama motorla.

Motosikleti
MT 25
Herkese ayrı ayrı cevapları için teşekkür ediyorum. Bugün bir kez daha öğrenmiş oldum ki Türkiye de maalesef adalet yok ve gerçekten, bir arabaya çarpıp maddi hasar falan veriyorsanız ve de ehliyetiniz yoksa olay yerinden hızlıca kaçıp hiçbir şekilde karşı tarafın masraflarını karşılamıyorsunuz :) Güzel ülkemin güzel adalet sistemi böyle kaç gündür uğraşıyorum bu yaralı halimle karakola git gel onu yap bunu yap trafik şubeye git onu yap bunu yap hiçbir sonuç çıkacak gibi durmuyor şahsı şikayet ettim lakin keyfi ne zaman isterse o zaman ifade vereceği için yine her halükarda mağdur yine yine yeniden benim. Karşı taraf ise vurup kaçtığı için rahat. Gerçekten çok komik bir durum. Ama ahtım olsun bu işin peşini bırakmayacağım.. Ne gerekiyorsa nereye ne vermem gerekiyorsa sonuna kadar gideceğim. Trafik polisi tutanak tutmuş fakat, olay yeri dağıldı olarak bildirmiş. Ne kadar komik bir durum bu ben hastaneye kaldırılıyorum kaldırıldığım sıra bir sürü soru soruluyor alkol metreden tutun kan sonuçlarına kadar her şeyim yapılıyor ama çarpıp kaçan motorcu "ne kadar motorcu denir bilmem bana göre magandanın ta kendisi" kaçtığı için tutanak bozuluyormuş. Bu ne rezilliktir bu ne vurdum duymazlıktır. Bu mu ülkenin adalet anlayışı? İlla birilerinin ölmesi mi lazım bu gibi durumlarda ????? Konuşacağım çok şey konuşacağım da .... Ölene bile adalet yok neyse .. Polislere sever sayardım ama bu yaşadıklarımdan sonra sanırım eskisi kadar saygım kalmadı yeterince ilgisizler ve yasalara da hakim olduklarını sanmıyorum.. Stock egzozlu s1000rr a ceza yazdıklarında anlamalıydım..

Geçmiş olsun.

Kazadan bağımsız satır başı yap, satırlar arasında boşluk bırak ki okumak isteyenler uğraşmasın, rahat okusun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar