Aynen eeele
sen kendini pazarla, ötekiler için eşantiyon muamelesi yap..
bu pazarlamanın ilk kuralıdır..
ikinci kural ise, önce birinci kuralı uygula..
Mutsuzluk kavramı tersinden açıklanmış... Daha doğrusu açıklanan, tanımlanan şey mutsuzluk değil. Mutsuzluk çok farklı bir şey, o yazıyı yazan kişi mutsuzluk yaşadığını sanan biri olsa gerek. Mutsuzluk biraz yapı meselesidir, yaşam sürecinde değişip farklı şekillerde ve zamanlarda ortaya çıkabilir. Bazı insanlar aslında hiç mutsuz olmaz, yaşadıkları şey geçici mutlu olmama durumudur. Takdir edersiniz ki mutlu olmayınca mutsuz da olmuyorsunuz.. Kimisi aslında hiç mutsuz olmaz, hayatı boyunca...
Bu olgu ancak insanın hayatının her alanında etkisini gösterdiği zaman mutsuzluktur. Fiziksel görünümden tutun da mimiklerine, konuşmasına, ses tonuna, attığı adıma kadar... Uzunca bir süredir mutlu olabilen biri değilim, eskiden mutsuzluk yaşadığını sananlardandım esasını yaşayana kadar. Bahsettiğim süreçte mutlu olmayı unuttum galiba yaklaşık 7-8 seneyi kaplayan bir süre. Bu ne demek, normalde mutlu olunması gereken şartlarda bile mutlu olamıyorum öyle bir mod yok gibi. Son zamanlarda biraz düzeliyorum sanki... Bakalım göreceğiz zamanla...
ikizler burcu muydun?
gururum, egom törpülenir, arşa değen kıçım yere iner
Evet.......
Burası iyiymiş.
İnsandaki nefs denen olgu,aslında acı çektikçe,darbeler yedikçe aslında ne kadar aciz olduğunu,başarı masallarının bir hikaye olduğunu idrak edebilecek seviyeye iner birden.
O paranın,eşin,dostun,malın,mülkün kendisine bir güç verdiğini sanan "benlik" kavramı bunları yitirince "noluyoruz lan ?" diye sorar kendine.
Sonuç olarak "acizliğini,muhtaçlığını" anlar. Ona göre hareket etmeye başlar. Tabi aklı selim ise
Ne demişler,"insan acizdir,muhtaçtır. fazla artistlik yapmamalıdır"![]()
mutsuzluk kavramının içerisi öznel hayat kırıklıkları doludur.
ilk mesajdaki yazıyı yazan ana tema mutluluk ile tam ilgili değil,
esas noktası yalağuzluk gibi geldi bana.
mutsuzluk,
depresyon,
pesimizm,
bohem yaşam tarzı.
kavram çok .
epiküre selam olsun.
yaşamanız gerektiğine dair verilen öğütleri iyi irdeleyiniz.