Çok kararsızım motor tercihi yardımmmmm

Motosikleti
xmax
Arkadaşlar selam, motor serüvenime yaklaşık 10 ay önce dominar 400 ile başladım. Bu güne kadar bu süreçte hiç zorlanmadan kolayca öğrendim hiçbir sorun da yaşamadım çok şükür. Dominar 400'ü sattım, satma sebebim ise sürekli titreşim hissetmem motorun 2. el piyasası çok kötü olması, sürekli vidaların gevşemesi, malzeme kalitesizliği vs diyebilirim ama performans açısından hakkını yiyemem baya idare etti. Benim şuanda 360.000 TL param var. Öncelikle satarken çok ölmeyecek bir motor istiyorum ikinci kriter ise konforlu ve performanslı olmalı. Kafamda sıralamam şu şekilde, bir yanım scooter alıp rahat rahat işini gör diyor bir yanım daha yeni başladın daha alacağın çok zevk var diyip mt ve r serisine itiyor ne yapacağımı şaşırdım. Sizlerden fikir istesem belki daha başka fikirler çıkabilir..
xmax 250 tech max
forza 250
mt25
r25

Motosikleti
DUKE 250
mt/r 25 sıfır olmayacaksa alınmaz, sıfırınada o kadar para verilmez benim gözümde.
bu yüzden forza derim ben. illa fitesli olsun iyi birşey olsun dersen kawasaki eliminatör 500 derim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arkadaşlar selam, motor serüvenime yaklaşık 10 ay önce dominar 400 ile başladım. Bu güne kadar bu süreçte hiç zorlanmadan kolayca öğrendim hiçbir sorun da yaşamadım çok şükür. Dominar 400'ü sattım, satma sebebim ise sürekli titreşim hissetmem motorun 2. el piyasası çok kötü olması, sürekli vidaların gevşemesi, malzeme kalitesizliği vs diyebilirim ama performans açısından hakkını yiyemem baya idare etti. Benim şuanda 360.000 TL param var. Öncelikle satarken çok ölmeyecek bir motor istiyorum ikinci kriter ise konforlu ve performanslı olmalı. Kafamda sıralamam şu şekilde, bir yanım scooter alıp rahat rahat işini gör diyor bir yanım daha yeni başladın daha alacağın çok zevk var diyip mt ve r serisine itiyor ne yapacağımı şaşırdım. Sizlerden fikir istesem belki daha başka fikirler çıkabilir..
xmax 250 tech max
forza 250
mt25
r25
Dominar 400'den sonra bu yazdığınız motorların hepsi "gitmiyor bu" dedirtecektir.
xmax 250 iyi güzel ama onun amacı şehir içi işe gidip gelmek arada çok uzaklara gitmeden gezmek, uzun sürüşlerde konfor arıyor insan, 1 saat sürdükten sonra sırtım ağrıdı deyip mola vermek zorunda kalıyorsunuz. Forza ondan biraz da konforluymuş ama çok büyük farkler yok, neticede scooter.

seçenek olarak 2 maksi scooter, bir naked bir racing motor yazmışsınız, önce ne istediğinize, sürüşünüze karar verin. Şehir içinde işe git gel, arada gez konusunda maksi scooterlar işin kralı, mt25 de ara sıra caddede gazlayayım, eğlenceli olsun, çok uzun yolla işim yok diyorsanız iyi, r25 de 250cc racing motorlar içinde en tutulanı. Hepsi başka başka şeyler vaadediyor yani.

Motosikleti
xmax
Planım şu, hafta içi işe gidip gelmek git gel 15-20 km. Akşamları spora git gel sonrası yatış. Yani ihtiyaç dışı çok kullanmadan sadece işimi göreceğim daha sonrasında da satmak istediğimde kolayca satabileceğim bir motor olsun istiyorum. Az önce bi tane xmax 300 tech max gördüm 24 model 9 bin km 360'a bırakıyor adam fiyatı uygun geldi kazasız çiziksiz.

Motosikleti
xmax
Evet arkadaşlar günlük yaşantımı ve ihtiyaçlarımı düşününce r25 ve mt25'in karşılayamadığını gördüm.
xmax tech max 250 veya forza 250 arasında kaldım.
forzaya gidip gelmemin sebebi çanta ile gelmesi sele altı büyük olması daha büyük durması
xmax ise yakışıklı duruyor ikisi arasında hangisini tercih etmeliyim hızlanma kontra vs konularında aralarında fark var mıdır?

Motosikleti
DUKE 250
Evet arkadaşlar günlük yaşantımı ve ihtiyaçlarımı düşününce r25 ve mt25'in karşılayamadığını gördüm.
xmax tech max 250 veya forza 250 arasında kaldım.
forzaya gidip gelmemin sebebi çanta ile gelmesi sele altı büyük olması daha büyük durması
xmax ise yakışıklı duruyor ikisi arasında hangisini tercih etmeliyim hızlanma kontra vs konularında aralarında fark var mıdır?

forza daha konforlu, xmax biraz daha sert, daha sport sürüş odaklı (scooter ile ne kadar sport sürebilirsinki)
forza anahtarsız orjinal çanta ile gelir, xmaxe hem ayrı anahtar ile hemde çanta aparatı vs alman gerekir.
forzada ön cam elektriklidir, tuş ile yükseltir alçaltırsın, xmax de alyanla, anahtarla,
xmaxin uzun farı çok belirsizdir ilave aydınlatma ihtiyacı ister, forzanın farları çok keskin ve nettir.
xmaxin selektör tuşu alışılmış yerdedir, forzanın çok saçma yerde.

sonuç: 4-1 forza alır :)

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
İyi bir pazarlıkla Aprilia RS 457 alınır o paraya. Honda CB 500 hornet de bulursunuz.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben yine bildiğim yoldan gidip xsr700 önereyim. trident 660 da bulunur muhtemelen o paraya. Evet skuter kadar pratik değil, evet skuter kadar eşya taşımayacak ama bir yerden bir yere giderken suratında hep bir gülümseme yaratacak makineleri alabilecek paraya "BEN" skuter almazdım. Bu yazdıklarım tamamen şahsi seçimlerdir. Son tercih aşaması son kullanıcıya aittir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
xmax, forza falan düşük km'de ve iyi bakılmış ikinci el denk gelirse kaçırmayın.
İstanbulda olsam gelin benim xmax'a bakın derdim ama değilsiniz, o kadar yolu gelmeyin diye önermiyorum.
Xmax da kullandım, forza da kullandım. Kendi motorum olarak değil ama arkadaşlarımın motorlarını kullandım. Benim için saklama alanından başka bir numarası yok. Saklama alanını da çok önemsemiyorum dediğim gibi. Binerken gülümsetsin yeter 😁
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Psyduck hocam 2.el almaktan da çekiniyorum sorun çıkabilir diye
Ben de senin gibi düşünüyordum. Sıfır motor almak varken ikinci ele cesaret edemiyordum. Daha sonra sıfır aldığım hintli motorumda yaşadığım sorunlardan sonra bıkıp satmaya kalktım, satamadım. Piyasası ölü çünkü, daha 2000kmde başka bir motorla takasladım (voge). Onda da sorun yaşayınca iyice bıktım. Gittim ikinci elden temiz bir 2017 xsr 700 aldım, motora bindiğim her gün iyi ki almışım diyorum. 20000kmyi devirdim motorla, bi 10 bin daha yapıp r nine t veya t120 bonneville için satmayı planlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar