Çok ilginç bişey oldu

uct

motorum 150zc malum çin malı fakat bu seferki sorun cok acaipti , kontağı cevirince elektrik aksamının calıstına dair bi ikaz lambası yanıp söner normalde ve frene basınca P amblemi yanar ve o zmn marş butonu aktif olur , neyse kontağı cevirdiğimde ikaz yanmadı frene denedim P yanmadı baya uğraştm ama olmadı motor çalıstıramadım sadece ikaz lambası cook cılız bi şekilde yanıp söndü P amblemi hiç yanmadı sonra biraz elimle ittirdim 3 4 metre kadar gittik sonra frene bastm ve P yandı sonra tekrar hiç bir sorun yokmus gibi eskisi gibi çalısıo , neden olmus olabilir böyle bişey gerçekten kafama takıldı çözemedim :)

Mersin İl Temsilcisi
elektrik tesisaında temassızlık olmuş olabilir.
oksitlenmiş vs olabilir baktırmalısın :)

e şıkkı her ikiside bence .....akünün şarjını kontrol ett..kutup başlarını temızle....tesısatı gözden geçir ....açık kabloları izole ett.malum yagmurlar gelıo....

Ustaların kullandığı bir laf vardır.
Her zaman olmaz her araçta olmaz :bounce:
Akünü ve kablolarını kontrol ettir:wiinkk:

uct

evet arkadaslr sorun tekrarlamaya ve tekrar sayısını arttırmaya başladı , P amblemi yandığında dahi marsa bastığımda tık die bi ses ve tekrar pasif sistem biraz motoru sallayınca falan calıstırabiliyorum :) elektrik tesisatndan problem var belli yollarda kalmadan tamirciyi görmem şart oldu . Zaten sürekli gide gele ahbap oldk :D

dostum ooo tık sesi marş rölesinden geliyorrrr....ya akünün ömrü btmiş ya tesisatta korozyon var yada herşey normal marş motorunun komurü bitmiştir.....

check list

tesisatı bi gözden geçir...
aküyü kontol et deneme şansın varsa biyerden bi akü bul....(amperi senınkınden yuksek olabilir altı olmasın...
hepsı nı geçtin ok diosan marş motorunu konrol ett....

aynı sorunu geçen hafta bende yaşadım. hemen aküne ulaş ve akünün kutup başını sık. iyi günlerde kullan :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar