Çok fazla rüzgar!!!!

Merhaba Arkadaşlar

Geçen hafta pazar günü canımız çok sıkıldı ve plan yapmadan bir arkadaşımla birlikte yola çıktık.İstanbul'dan Erikli'ye kadar gittik.Denize falan girdik.Arada molalar verdik.Güzel bir gün oldu.Gece 23:00 gibi de eve geldim.Elimi yüzümü yıkarken aynaya bir baktım.Gözlerim kıpkırmızı olmuş.Pazar günü de hava rüzgarlıydı.110-120 ile giderken bile rüzgarın iyi çarptığını hissediyorduk.Shark'ın full kapalı kaskını kullanıyorum.Yol boyunca yediğim rüzgarın haddi hesabı yoktu.Fz6 fazer kullanıyorum.Ve çok fazla rüzgar alan bir motosiklet olduğu için kendimi koruyamadım.Vizörümü de hiç açmama rağmen kaskın altından çok fazla rüzgar aldım.O rüzgar da gözlerimi kıpkırmızı yapmıştı.Diğer arkadaşımda scooter olduğundan onun gözde fazla bişey yoktu.Bayram geliyor ve gene bir yerlere gideceğiz.Ekstra hangi ekipmanı kullanırsam bana daha faydalı olur?Teşekkürler...

Merhaba

Yorgunluktan da kızarır gözler.. Şimdi anlayamadım... Rüzgar çok aldim gözlerim kıpkırmızı başka hangi ekipman kullanmami tavsiye edersiniz mi dedin..

o kızarıklık rüzgardan değilde sanki denizden olmuş olabilir.

Yok dostum gözerimin kızarıklığı denizden değil ona eminim.Çünkü 2 saat Erikli'de kaldık.Toplasan 3 kere denize girdim ve su soğuk olduğu için denizde de en fazla 5 dk kaldım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------

Merhaba

Yorgunluktan da kızarır gözler.. Şimdi anlayamadım... Rüzgar çok aldim gözlerim kıpkırmızı başka hangi ekipman kullanmami tavsiye edersiniz mi dedin..

Yorgun da değildik 3 saatte gittik 3 saatte de döndük.Dediğim gibi full face kask takıyorum.Kaskın altından boyun tarafından içeriye çok fazla rüzgar giriyordu.

Sharkın hangi modelini kullanıyorsunuz,
Güneşlikli olan bir model mi
birde çeneliği var mıydı yani kaskın altından rüzgar almasını azaltan parça,

bende r25 kullanıyorum sürekli çok rüzgar alıyorum ancak baf(burunma kadar kapalı)+ shoei kask(güneşliği açık ve çeneliği takılı) şekilde çanakkaleye gidip geldik ama bir sorun oluşmadı.

Gözlerin kızarması bence gözlük takmayıp sürekli gözler açık kaldığı için rüzgardan ziyade güneşten etkilenmiş olabilir.

Sonuçta motosiklet sürmek fiziki ve zihinsel bir eylem... Sürüş sonrası bedenen zihnen yorgunluk olabilir.. Rüzgar da cabasi .. Kızarıklık normal olabilir.. Doktor değiliz netice de..

Çene pedleri var rüzgarı kesebir biraz.

Mikrop kapmış gözlerin. Denizden büyük ihtimal. Geçmezse doktora git. Rüzgarla ilgisi yok.

Güneş vizörsüz kask kask değildir benim için.Migren hastası olarak güneşe bakamadığımdan vizörsüz 2 dakika bile takılmam.Senin olayın rüzgardan değil bence.Denizden ve güneşten dir.

Vizör devamlı kapalıysa gözlere bişey olmaz. Çene kısmından ne kadar rüzgar girerse girsin gözleri o hale getirmez. Bence yorgunluk yada mikrop kapması gibi duruyor.

Benimde cok basima gelir.uzun yolda ruzgardan gozler kizarir.sana tavsiyem gozluk tak motor aksesuarlari satan yere git gozluk ver bana de:bounce: al tak kizarmaz bir daha:cat:

Dostum mikrop kaptıysa göz içerisinde cıvık bir şekilde çapak da bulunur, var mı bu belirtiler. Gözlerimden çok çektim ben de. konjonktivit diyorlar bu olaya. 5tl lik göz damlaları var eczanelerde satılıyor reçetesiz. Yakıyor biraz ama sabah öğlen akşam damlat bir güne geçer.

Tabii bu tavsiyem sadece kendimden yola çıkaraktır. Bildiğim sıkıntın olmasa bile damlanın zarar vermediği yönünde ama mümkünse bir doktara veya en azından eczacıya danış sen yine de kullanmadan önce.

Sağlıcakla.

Buyuk ihtimal konjoktivite olmustur kan canagi gibi olabilir devam ederse doktara gorunmelisin..

Son düzenleme:
Güneş gözlüğü ile bir de kumaş boyunluk kullanabilirsin hem boynundaki teri alır hem çene altından hava girişi azalır ...

ben de full face shark kullanırken çene pedi takmadıgımda deli gibi rüzgar alırdı.. eski ixs kaskımın çene pedini takınca bayaga rahatlamıştım tavsiye ederim...

uzun yolda benim gözlerde kızarıyor ve yanma yapıyor.galiba sende benim gibi gözlerini çok az kırpıyorsun. kaskın ne kadar kapalıda olsa mutlaka çene altından rüzgar giriyor ve gözleri kurutuyor.ben çözümü suni gözyaşı damlasında buldum.yola çıkmadan birkaç damla, yanma ve kızarıklık başlamadan birkaç damla öyle işte 2-3 saatte bir damlatıyorum. çok iyi geldi.ama sen yinede bir doktora görün muhtemelen gözyaşının kalitesiz olduğunu çabuk kuruduğunu söyleyecek.birde böyle uzun soluklu geziye çıkmadan önce pc den biraz uzak durmak ve iyi dinlenmek gerekli.bu arada Erikli-Enez tarafına gidecek arkadaşlar varsa Tekirdağ-Keşan arasında çok dikkatli olsunlar hız limitlerine mutlak uysunlar.özellikle Malkara trafik şube beni her hafta durdurur ve kontrol eder .100 km/h gördümü radar cezayı yediniz demektir.:cat::cat:

Buyuk ihtimal konjoktivite olmustur kan canagi gibi olabilir devam ederse doktara gorunmelisin..

Yok dostum bugün itibariyle gözümdeki kırmızılık tamamen geçti.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:24 ----------

ben de full face shark kullanırken çene pedi takmadıgımda deli gibi rüzgar alırdı.. eski ixs kaskımın çene pedini takınca bayaga rahatlamıştım tavsiye ederim...

Bazen işe motorumla gidip geliyorum trafikte çok kaldığım için de çene pedini çıkartmıştım hiç hava girmiyor diye.Napalım uzun yola çıkıca tekrar takıcaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------

uzun yolda benim gözlerde kızarıyor ve yanma yapıyor.galiba sende benim gibi gözlerini çok az kırpıyorsun. kaskın ne kadar kapalıda olsa mutlaka çene altından rüzgar giriyor ve gözleri kurutuyor.ben çözümü suni gözyaşı damlasında buldum.yola çıkmadan birkaç damla, yanma ve kızarıklık başlamadan birkaç damla öyle işte 2-3 saatte bir damlatıyorum. çok iyi geldi.ama sen yinede bir doktora görün muhtemelen gözyaşının kalitesiz olduğunu çabuk kuruduğunu söyleyecek.birde böyle uzun soluklu geziye çıkmadan önce pc den biraz uzak durmak ve iyi dinlenmek gerekli.bu arada Erikli-Enez tarafına gidecek arkadaşlar varsa Tekirdağ-Keşan arasında çok dikkatli olsunlar hız limitlerine mutlak uysunlar.özellikle Malkara trafik şube beni her hafta durdurur ve kontrol eder .100 km/h gördümü radar cezayı yediniz demektir.:cat::cat:

Suni gözyaşı damlasını doktor kontrolünde mi kullandın yoksa eczaneden alıp kendin mi kullanmaya başladın?Radar için de teşekkürler:Dmutlaka dikkate alıcam

Yok dostum bugün itibariyle gözümdeki kırmızılık tamamen geçti.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:24 ----------

Bazen işe motorumla gidip geliyorum trafikte çok kaldığım için de çene pedini çıkartmıştım hiç hava girmiyor diye.Napalım uzun yola çıkıca tekrar takıcaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------

Suni gözyaşı damlasını doktor kontrolünde mi kullandın yoksa eczaneden alıp kendin mi kullanmaya başladın?Radar için de teşekkürler:Dmutlaka dikkate alıcam

doktor muayene ettikten sonra yazdı.ama zaten reçeteye gerekte yok her eczane veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar