çok düşük hızlarda 0-10 km/s dönüşler

Bunlarda Polislerden dönüş ve zigzag eğitimi.. Japon ve Amerikan Polislerinden..

[YT]bWaq0zOaAVU[/YT]

.
[YT]TaR1-0-26V0[/YT]

.
[YT]W1ByZ4Z4_fY[/YT]

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vaov vaovv vaovv..

bigün zengin olunca kuracağım motosiklet eğitim merkezinde olacak bişi daha işte..

nevet biliyorum. hayal..

ılk videodaki performans harika ustalık boyle bir sey olsa gerek helal olsun
arkadasım yorum yapmayı ısterdımde bende senın gıbı o kadar tecrubeli degilim ama kendımı goturuyorum motora alısınca nasıl donmen gerektıgını ogrenırsın bence benım alette yana yatınca daha dar yerden donuyor senınkı farklı model enduralarda yatmıyorsun dıye bılıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
[YT]cy4O81L8aWU[/YT]

düşük hızlarda gidonu tam kırıp rahat dönüşler yapabilirsiniz tabi bu zaman ve çok pratik isteyen bir durum...
işte budur yahu :cat: 25 karakter

Bu videodakilerin hepsi yana yatıyor, hatta yere sürtüyor neredeyse

Çook çalışmak lazımmış

motora göre değişir dönüşler :) ama öle porfesyoneller var farketmiyor. :p mesela ben scooteri yatırabildiğim kadar hernahgi başka bi tarz'ı yatıramam alışkanlık işte. ama scooteri tozsuz yollarda yüksek hızlarda 70-80'lerde epey yol katettim. :)

böle bi soru olabilirmi tabiki kullanıcıya bağlı ne hızda gidersen ona göre davranırsın

[YT]cy4O81L8aWU[/YT]

düşük hızlarda gidonu tam kırıp rahat dönüşler yapabilirsiniz tabi bu zaman ve çok pratik isteyen bir durum...

çok pratik isteyen bir durum olduğuna katılmıyorum.Greken bi kaç şey var.1-2 kere denemek, ki çabuk kavranıyor,birde iyi tutan bir zemin

Varadero gibi yüksek motorlarda o kadar düşük hızlarda motor yatırılmaz, gidonla manevra yapılır. Yana yatmaya başladığı anda ayakla tutulabilecek bir motor değil. Burada en önemli nokta bakışlarının düşmemesi ve ön fren kullanmaman. Bakışların düştüğü anda malesef motorunda düşer.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Söylenecekler söylenmiş zaten.. En iyisi ben biraz komedigeyik yapayım da ortam yumuşasın! :bounce:

Bu forumda savunulan ve doğru bulunan 2 görüş var. Ben bu görüşlerin ikisine de itiraz ediyorum kardeşim. :farao: Olmaz öyle, ya da böyle şeylerler... Bakınız, şimdi...

1. Görüş: Düşük hızlarda motoru yatırmayın!
1. İtiraz: Yok ya, yüksek hızlarda yatıralım ki motorumuz ve kendimiz de hurdaya ayrılalım, öyle mi? :queen:

2. Görüş: Gidonu kırın!
2. İtiraz: Ulan niye kırayım güzelim gidonu, tekrar lazım olmayacak mı? Yoook kardeş, yok.. ben çeviririm, döndürürüm falan ama asla kırmam gidonu, lazım o bana! :p

Düşük hızda motor yatırılmaz veya yatırılamaz diye bir kaide yok. Dönüş çapıyla alakalı bir durum. 5km/h hızla siz 20 metre caplı bir U dönüşü yapmak isterseniz, isteseniz de yatıramazsınız o motoru. Ote yandan aynı hızla 2-3 metre caplı bir donus yapmak isterseniz, videolardaki gibi yatacaktır zaten.

Bu arada o videolardaki adamların bindigi yolda herhangi bir engebe, cukur, yag vs vs yok. Artı olarak kullandıgı lastigin tutuşu mukemmeldir, ona göre ayarlanmıştır. O da zaten bu unsurların guvencesinde o motoru bu kadar yatırabiliyor. "Ben neden boyle yatıramıyorum" diyorsanız, bu hususları da dikkate alın derim.

Düşük hızlarda dönüş yününün aksine doğru ağırlığınızı verecek olursanız kolay rahat ve dengeli bir dönüş gerçekleştireceğinizi göreceksiniz.

Alacağınız şekil hoşunuza gitmeyebilir :) kamburunuzu çıkarıp kalçanızıda aksi yönde kaydırmanız gerekecek selenin üzerinde....

Deneyince -motosiklet ne kadar büyük ve ağır olursa olsun- yatırılabildiğinizi de hayretle farkedeceksiniz.

Çok zevkli olmasının yanında, çokta havalı bir hareket bana göre :) çalışmak lazım ...

video harikaaymıss ellerne sağlıkk jesse ... bi yunusun motosiklet ile ilgili soru sorucağını tahmin etmezdim :p ama sanırım eğitmde daha cok düşük hılarda dönerken gidonu kırmak yeter ama yüksek hızlarda gidonu kırmaya kalkarsan kendnide yerde bulursun :p en iyisi düşük hızda döndererek git :cat:

arkadaşlar çok düşük hızlarda motosikleti yatırarak mı dönmeli yoksa motosikleti dik tutup gidonu kırarak mı???

1000 cc lik motosiklete sahip olan kişi bunu nasıl sorabiliyor? umarım şaka yapıyorsundur.

1000 cc lik motosiklete sahip olan kişi bunu nasıl sorabiliyor? umarım şaka yapıyorsundur.

selam butterfly 10 mayısa kadar alacagım 45 gunluk eğitimin içerisindeyim hala ,motosikletin eğitimini alıyorum yani.benim söylemek istedigim dönüş tipi videodakilere benziyor fakat bu adamların hızı 20-30 km.arası ve bunlar usta şöförler benimle bunların ne alakası var :farao:.benim söylediğim çok yavas dönüşler,önünüzde koca bir duvar var ve ayagınızı yere koymadan dönmeniz gerekiyor ön tekeri degdirmeden,çok dar bir çember düşünün içerisindesiniz.motosikleti döndüreceksiniz dubalara degmeden.neyse bugunku eğitimde bunun cevabını aldım zaten.yılların tecrübesi varsa evet.videodaki gibi dönülüyor ama yok acemıyseniz debriyaj kavramasını 0,1 sn ile dahi kaçırırsanız motosiklet stop ediyor ve viteste oldugu içinde küt diye duruyor ve siz yatırarak dönmeye ugrastı iseniz ,motosiklet yatık vaziyette oldugu için aynen yerde oluyor buyuk ihtimalle.fakat motor dik pozisyonda döner ise,motosikleti durdurup tekrar kaldırma imkanınız artıyor debriyaj gaz ayarını iyi yaparak.stop etse bile alet dik konumda oldugu için düşmüyor ayagınızı yere koyup durabiliyorsunuz.ikinci şık daha olumlu bence.syriana nın yapmış oldugu açıklama da bunun aynısı zaten ayrıca süper bir açıklama noktayı koymuş yane

HRC

bu tarz eğitim veren yerler var bende hondanın ileri sürüş tekniklerine katılmıştım 3.seviyeye kadar, yapılan hareketler hemen hemen aynı bide süleyman memnun sürüş tekniği üzerine eğitimleri var onada katılmayı düşünüyorum kendini geliştirmek isteyenlere tavsiye ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
bu tür eğitimler istanbul'da falan oluyor genelde dimi :pale:biz avcumuzu mu yalıcaz yani :salut:

HRC

bu tür eğitimler istanbul'da falan oluyor genelde dimi :pale:biz avcumuzu mu yalıcaz yani :salut:

sırf bu eğitimlere katılmak için istanbul dışından gelenler oluyor, üstelik kendi motosikletiniz olmasınada gerek yok, yeterki insan istesin :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar