Çok damarlı halatlar

156973089uj6.jpg

arkadaşlar çok damarlı çelik halatlar nasıldır? makasa falan dayanır mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:22 ----------

resim temsilidir.

bıçakla peynir kesmek kadar kolay kesiveriler demir makasıyla o halatı. Kesici delici ekipmanı olmayan, motoru iteleyerek götürmeye çalışacak kişiyi engeller sadece.

Özet olarak güvenli değildir...

R3d

Demır makasıyla kesılmeyecek zıncır-halat yoktur. Makas sapları ne kadar uzunsa o kadar kolay keserler. Ayda 50 100 lıra bır kasko fıyatına denk gelse bıle kapalı bekcılı bır garaja koyun motorlarınızı. Kasko yaptırıp sokaga bırakıp caldırmaktansa, garaja bırakıp gece dusunmeden uyumak ıyıdır. Sokakta tamamen korumalı aletlerle bıraksanızda kamyon dayar, zıncırı halatı sanıyeler ıcınde keser gotururler. Motor hırsızların gorebılecegı, zaman ıcınde kesfedılecegı, azda olsa rısk tasıyan bır bolgedeyse, motorun calınacagı da varsa o motor her turlu guvenlık onlemıyle korunsa da calınır. Kaskolu olsa da gece uykularınız huzursuz olur. Verın guvenılır, bekcılı kapalı bır garaja, kasko fıyatına denk gelsede kafanız rahat olsun.

calıstıgım ısyerıne makına kurdugumuzda buna benzer orme celık bı halat parcası kalmıstı makına da artık tasırken falan kopmus oylece bırakmıslar galıba , bızım dıger mekanıkcı arkadas abı ben hallederım dedı 2 dakıka da kesıp attı sarjlı jettası ıle . artık guvenlıgını sen hesap et

Bunların halatı sağlam bile olsa kilidi çok çürük. Kendi kendine bile bozulup boşa dönebilen bir yapısı var. Taşla veya balyozla girişsen hiç şansı yok. Motoru çalacak olsam halata değil kilide girişirim.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Ne marka kilit olursa olsun bir şekilde kesiliyor.Sadece biraz caydırıcı etkisi var.Hırsızın yakınlarda gözüne kestirdiği motosiklet varsa kilitli motosiklet ile uğraşıp 1-2 dk kaybetmektense öncelikli olarak kilitsize yönelir.Ama kilitli de olsa gözüne kestirdiği motosikletin pek şansı yok.En fazla 3-4 dk uğraşıp keser.En garantisi kapalı-kilitli garaj-sığınak-bodrum gibi yerler.

Ben bunu gündüz kullanıyorum. Gece kapalı otpparkta. Gündüz ise kalabalık bir yerde direğe bağlıyorum. Allaha emanet:)

O halatlar soğuk şekillendirmeye uğradıkları için çok yüksek yük taşıyabilirler ve kesmeye karşı dirençleri yüksektir. Fakat yinede kesilebilirler.

Kesme işleminde asıl etken faktör kalınlık, kuvvet, halat şekli değildir. Bir malzemenin diğerini kesmesinin yegane şartı sertlik değeridir. Elinizdeki kesicinin sertliği yeterli ise en sert çeliği bile kesebilirsiniz.

Örneğin;
Normal inşaat demirini yüksek karbonlu sertleştirilmiş çelik ağızlı makas kesebilir.
Yüksek karbonlu çeliği ise vanadyum, molibden gibi özel alaşımlı çelikler kesebilir.
Alaşımlı çeliği ise karbür uçlu makas kesebilir.

Jet taşı denilen aşındırıcı diskler ise bütün çelikleri kesebilir çünkü yüzeyleri karbür tozları ile kaplıdır ve bu karbürlerin sertliği çok yüksektir.

Yani sonuç olarak kesilemez denilebilecek bir kilit yok. 10 liralık dahi olsa bir alarm takmanızı tavsiye ederim.

Kesme konusunda pek bir fikrim yok ama muhtemelen kesilir, bununla ilgili çokça video var.

Benim anahtarcı bir arkadaşım var, meraktan sormuştum kilitler nasıl açılıyor diye.
Şarjlı diş fırçasına benzer bir alet gösterdi, ucunda titreşen bir tel gibi birşey vardı.
Normal bir kapı kilidini yaklaşık 30 sn'de açtı.

Ayrıca sanırım AEA ekibi idi,
kalabalık bir alanda, gündüz vakti bir motoru zorla çalıştırarak insanların tepkisini ölçmek istedi ama ölçemedi.
Çünkü tepki olmadı, 0 tepki.

Özetle motoru güvenli bir yere bırak, mümkünse ses çıkaran bir kilit ya da alarm tak.
Allah'a emanet et :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar