Çok büyük hata yaptım...

Scooterdan sonra kendime bir vitesli motosiklet aldım. Debriyajı öğrenmek için yavaş yavaş boştan bire sonra ikiye alıp duruyordum. Nasıl olduysa bi an gaza geldim 1 2 3 derken 5e kadar çıktım. Sonra dönmem gerekti. Stop etmemesi için debriyaja bastım frenle birlikte yavaşladım fakat vitesi düşürmeyi unuttum. Tabi döndükten sonra debriyajı bıraktıgım gibi arka teker kitlendi ve kayarak düştüm. Neyseki hızım 10-15km civarıydı korumalarım tamdı. Bana hiçbişey olmadı. Motorunda sadece ön sinyallerinin camı kırıldı. Gayet iyi bi ders aldığımı düşünüyorum :))

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah daha büyük kaza göstermesin kardeşim. Dikkatli sürüşler.

geçmiş olsun hocam. bu tür küçük şeylerle büyük tecrübeler kazanabiliyor insan :)

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Aşı niyetine olsun inşallah:)
Cehaletimin hoşgörüleceğine inanarak soruyorum. Düşük devirde yüksek viteste motor stop ettiği için mi arka teker kilitleniyor ?

Arka tekerin kilitlenmesi için yüksek hızda düşük vitese takmanız gerekiyor.Mesela 4.viteste 80-90 ile giderken 2.vitese takıp debriyajı bırakmanız ve motorun kazıklaması gerek.Zaten 10-15 km hzda 4. veya 5. viteslerde gitmek zor gibi.Çünkü motor devir almadığı için stop edicektir.
Tekrar geçmiş olsun..

Hocam gayet normal böyle şeyler yaşandıkça yamalanıyor birdaha yırtılması güçleşiyor. Ucuz atlatmışsınız tekrardan geçmiş olsun.

Geçmiş olsun yokuş aşşağı dahada tehlikeli yeni öğrenenler vitesi küçültüp debriyajı bırakıyor yokuş aşşağı teker kitleniyor Allah korusun...

Abilerim cok yakinda bende alicam. Ogretirsiniz. Nasil inilicegini :). Kaza yapmadan ogrenmis oluruz :D

Bende bir şey merak ediyorum. Kaydırmalı debriyaj ın böyle kitlenmeleri önlediği söyleniyor. Bendeki motorda var.Şimdiye kadar vites küçültmelerde herhangi bir sorun yaşamadım. Kaydırmalı debriyaj sayesinde midir? Bileyim ki ona göre sonraki motorda da kaydırmalı debriyaj arayalım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar