çok Acemiyim

Herkese selamlar ben hayatımda ilk defa motorla ilgilenmeye başladım ve motor alıcam scooter (1.5 ile 2.00 küsür) arasında fiat düşünüyorum durumum buna müsait taksitle almayı düşünüyorum ben mondial mı,kanuni mi,ramzey mi,çoğuna baktım mondial 151rs yada 150 hs düşünüyorum ama çin malı falan demişsiniz beni korkutuyonuz ehliyet alıcam ilk başlarkende söz çok yavaş kullanıp öğrenmeye çalışıcam bana yardımcı olabilirmisiniz hangi modeli alsam yada sizin benim söylediğim fiyatlarda başka motor önerebilirmisiz 2 el düşünmüyorum yanlız bi sorun daha var ben karadenizin bi köyünde kalıyorum alıcak olduğum scooter beni köyüme,işime götürüp getirebilecek rampa çıkabilecek bir motor lazım
tecrübeli arkadaşlarımdan yardımcı olmalarını rica ediyorum tavsiyeleriniz çok önemli şimdiden herkese teşekkür ederim iyi seyirler.

tawsiyem sana direk ve tek aklıma gelen 100cc de BWS100 DERİM bi dene bencebende 2003 modeli war hala biniyorum satmaya kıyamadımda :bounce:

Selam vezon_x hoşgeldin. Öncelikle üzerinde durduğun markaların, senin bulunduğun bölgedeki servis ve bayii dağılımına göre bir karar ver. Sonuçta 150 cc scooter düşünüyorsun. Aşağı yukarı hepsi aynıdır. Markalar Çin imajının dışına çıktıkça pahalanmaya başlar. İlk defa bineceğin için, düşürüp kırma, çizme risklerin çok olacak. Bunun için servis ve yedek parçasının bol ve kolay ulaşabilir olmasına dikkat et. Hadi kolay gelsin, hayırlı olsun!

yaöaha ybr veya bws...ikiside güzel motorlar kırsal kesimliyim demişsiniz ybr işinizi görür...vitessiz istiyorsanız bws ikisi de köy için idealdir...2. el honda cgl de bakabilirsiniz...

Hoşgeldin, ehliyet almadan motor alma, 400 Ytl gibi tutuyor ehliyetin masrafı. Motoru alırsan ehliyetsiz dolaşmaya en acemi döneminde başlarsın, bir kaza anında %100 suçlu olursun, ehliyetini al mutlaka.

hoş geldin hocam..
bak şimdi scootr alıcaksan 2 zamanlı alma dirim çok benzin yakar kırsalda.(mesela ymh bws) 4 zamanlıo almalısın motörü..çin malı diyip korkutuyorlar ama haklı yanlarıda war tabi insanların..
bende mondial 110 ft wardı 2 sene anasını ağlattım şimdi babamda kullanmayı
öğreniyor oda anasını ağlatıyor ve makina banamısın demiyor ee nasıl olcak şimdi...sana ileriki zamanlarda tavsiyede bulunacam...motör konusunda..

100 cub tarzı motorlara bak derim.hem çok az yakıt tüketir hemde sağlamdırlar.fiyat olarakta daha uygundurlar.
hondaanf125innova2yw2.jpg

buna benzer motorlar köy yolları için iyi olabilir.oda olamdı 125 cc croslara bakabilirsin.

Çin malı almada ne alırsan al ama 50 cclik bişeyde alma hani.Anladın sen onu:wiinkk:

bence ikinci el bi çin malı al ve verdiğin paranın üstüne su iç sonra onunla kullanmayı falan öğrenirsin yollarda falan kalırsın hem biraz tecrübe olur sana daha sonra JAPON al :)

herkese teşekkür

ben mondial 151 rs almaya karar verdim çin malı olsun şansımı denemek istiyorum ama köy yoluna çıkarmı bilmiyorum rampa yani bu konuda yadımcı olabilirmisniz yine eğer başka fikri olan varsa tavsiyeler açıgım dediğim gibi benim 1.5 ytl ile 2 ytl'lik kotam var bunu aşamıyorum o yüzden çin malı olacak yardımlarınızı bekliyorum iyi seyirler.

neden illa sıfır motorda ısrar ediyorsun ki o paraya al 2.el bi beat yada activa emin ol sıfır alacağın motordan daha sorunsuz olur satarkende her zaman nakit...

kullanacağın yol devamlı rampa çıkıyorsa yada çok çukur ve taşlıksa scooter la zorluk çekersin. ben istanbulda ana yollarda en ufak bir çukur yada tümsek te sarsılıyorum. bana sorarsan o paraya vitesli bi motor al. hem rampada hem bozuk yollarda zorluk çekme. ...

şimdiden hayırlısı olsun ...
aman ha ehliyetsiz yola çıkma başına iş alma ...

kullanacağın yol devamlı rampa çıkıyorsa yada çok çukur ve taşlıksa scooter la zorluk çekersin. ben istanbulda ana yollarda en ufak bir çukur yada tümsek te sarsılıyorum. bana sorarsan o paraya vitesli bi motor al. hem rampada hem bozuk yollarda zorluk çekme. ...

şimdiden hayırlısı olsun ...
aman ha ehliyetsiz yola çıkma başına iş alma ...

Son düzenleme:
köy yolunda rs aldığına pişman olabilirsiniz dediğim gibi büyük tekerlekli almak o kesim için her zaman daha iyidir...haberiniz olsun...

bencede küçük lastikli bişey alma sonra lastik çamur toplayıp kilitleniyo benim başıma geldi.. bence cup tarzı motorlara bak. scooterdan pek bi farkı yok..

arkadaşlar ben napcam şimcik

Herkes Sağolsun Ama Beni Kararsiz Biraktiniz şimdi Mondial 151 Rs Köy Yollarina çikmaz Diyosunuz Peki Ben Scooter Dan Başka Birşeyde Kullanamam Gibi Geliyo çünkü Bünyem Zayif Scooter Benim Için Iyi Idi Arkadaşalar Ben (2.00 )ytl Ye Kadar Ne Alabilirim Yardimci Olun Ilk Defa Motor Alicam Ne Yapayim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar