Coğrafya kader değildir, hatta çoğu zaman coğrafyanın suçu yoktur, burada bunların olmasının çook farklı dinamikleri var da girmeyeyim, çıkamayız, hatta kavga çıkar.(Zaten en iyi kavgayı beceriyoruz, başka da bi .ot yaptığımız yok)
Ayrıca o boklu nehirde yıkanan cup motora binen Hintli bile dünyaya yazılım, donanım, yedek parça, şu bu üretip satıyor. O şekil olmamak da bizim izin verip vermememizle alakalı...
Güzel atasözleri olan bir memleketiz ve ben çok sık kullanırım, işte bir kaçı:
-Ne ekersen onu biçersin.
-Rüzgar eken fırtına biçer.
-Ayağını yorganına göre uzat.
-Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak.
Daha binlerce var.
Bu arada bunlar daha iyi günlerimiz deyip deyip devam ediyoruz, oysa o kadar kolay ki bazı şeyleri değiştirmek... Niyet olacak, iyi niyet... şark kurnazlığı ve şahsi üçün beşin hesapları peşinde koşarak daha çook der dururuz bunlar iyi günlerimiz diye.
En güzel örneği 0.64'ü görünce hayatında giremeyeceği kadar büyük kredi borçlarının altına girenlerdir mesela... (Umarım ben yanılırım ama şu dönem yakın gelecekte bir mortgage skandalı da bizde çıkartabilir bi potansiyel taşıyor gibi.)
Motosiklet fiyatı filan geçtim ben, kaygım başka şeyleredir, yaşanacak bir hayatı olan 7 yaşında çocuğum var...
Ben göremem de kaygım çocuğum için, umarım o görür bi nebze iyileştiğini bir şeylerin.