ilkokul birinci sınıfa giden çocuğa hafta sonu kursu açılır mı?
zaten başkalarının sefaleti bizim şükrümüz değil mi ?
yaz kardeşim yaz içini dök buraya![]()
bilinçli bireyler bilinçli nesiller yetiştirebilir ama bizde ne bilinç kalmış ne de para ahh ahhr:
ÖSS
Türkiye’de 7 milyon kişi günde 2 dolarla yaşayıp, aileleriyle birlikte 22 milyon kişi asgari ücretle geçinirken...
Bu insanlarımızın çocukları dershane parasını nasıl öder?
a, bana ne
b, babam sağ olsun
c, onların sorunu
d, tarikata girsin
e, okumasın
Anadolu’da dersleri boş geçen çocuklar, kolejlerde en kaliteli öğretmenler tarafından yetiştirilen çocuklarla aynı sınava girip, aynı sorularla nasıl yarışır?
a, sana ne
b, hadlerini bilsinler
c, yerse
d, girmesin kardeşim
e, çok da pipimdeydi
Annesi dershane taksitini ödeyemediği için hapse atılan, ağabeyi de kahrından intihar eden Fethiyeli Samet, o moralle bugün girdiği sınavda nereyi kazanır?
a, Harvard
b, Oxford
c, Cambridge
d, Sorbonne
e, kaldırım mühendisliği
Teröristin döşediği yetmiyormuş gibi, devletin döşediği mayınlarla şehit oluyor artık çocuklarımız... Üniversite okuyorum ayaklarıyla kapağı ABD’ye atanlar askerlikten yırtarken, Türkiye’de üniversite okuyanlar askerlikten niye yırtamıyor?
a, what?
b, cinsiyet değiştirsinler
c, çürük raporu alsınlar
d, vicdani retçi olsunlar
e, jömanfu
Peki n’olacak bu memleketin hali?
a, inşallah
b, maşallah
c, evelallah
d, maazallah
e, amin
Böyle gelmiş, hep böyle mi gidecek... Kim düzeltecek bu işi?
a, Obama
b, Angela Merkel
c, Vladimir Putin
d, Sarkozy
e, Recep İvedik
alıntıdır.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14383155.asp
Devlet okullarındaki eksikliğin, özel dershanelerle tamamlandığı bir sistemde, devletin yeni üniversiteler açması, Milli Eğitim’in daha çok özel dershane açılmasına hizmetidir ki...
Dershanelerden çoğunun kime ve kimlere ait olduğu düşünülürse, iktidarın en azından “ekmek teknesi”ne nankörlük etmediği açıktır.
Dershaneler iş yapsın diye hepsi bir olup devlet okullarındaki eğitimin içini boşaltmadılar mı.
Malesef bu memlekette eğitim -100 lerde sen okulu yıkıp yerine avrupanın en büyük adalet sarayını yaparsan bu memlekette okumaya çalışan insanlar bir adım bile öne gidemez,öğretmenlerin hali ortada 3 kuruş maaşa talim,stres altındalar ve hal böyle olunca sen bu insandan nasıl eğitim vermesini beklersin,aklında hep ay sonu olan bir öğretmen öğrenciye ne verebilir sizce,bence hiç kocaman bir hiç,dilerim birgün bu sistem düzelir,6 yaşında oğlum var ve şu an itibari ile endişe içerisindeyim şimdiden çıkış yollarını aramaya başladım bile!!!
Okuldaki eğitimin içini hangi uygulamalarla boşaltıyorlar?
Dikkat ederseniz Türkiye birincileri genelde anadoludan çıkıyor, benim zamanımda birinci olan çocuk hiç dersaneye gitmemişti.
Dersane test tekniğini ve hızlı test çözmeyi öğretir. Öğrencilere birbiriyle yarışma ortamı sağlar. Sınavda da büyük oranda başarı faktörü bunlara bağlıdır. Kimse okuldaki hoca başka konular anlatıyor diye dersaneye gitmiyor.
Müfredat da sınav da belli.[
Yazımın tamamını okumadınız sanırım. Ya da istediğiniz yerden aldınız. Her neyse her iki durumda da tekrar açıklamam gerekiyor:
Sınav tarihi yaklaşınca, okul müfredatını, öğrencileri sınava hazırlık için düzenlemek yerine kokuşmuş müfredatla devam etmek uygulaması olabilir mi mesela.
Ya da öğrencilerin rapor almalarını (yani okuldan kopup dershanelerin kucağına gitmelerini) hoş gören okul yönetimi olabilir mi. Aslında haksızlık yapmayayım tüm eğitim sistemi artık bunun üzerine kurulu. O sebeple benimki söylenmekten öteye giedemeyecek. Bu sebeple de ne yazarsam yazayım siz veya başkaları başka şeyler söyleyerek söylediklerimi çürütmek eğilimindeki yazılar yazacaklar.
Zaten konumuz dershaneye giden öğrencilerin başarıları ve gitmeyenlerin başarıları değil. Konumuz dershaneye gitmeden üniversite kazanılamaz düşüncesine gark edilen veliler, tabi onların içler acısı durumu.
Söylemek istediğim son şey de sizin son cümleniz:
"Müfredat da sınav da belli" yapacak bişey yok.